Online users

Follower

Tuesday, October 13, 2009

Cina ke Melayu?

Sungguh terpesona melihat lelaki berbangsa Cina fasih berbahasa Melayu. Ditambah pula dengan looks yang sangatlah adorable. Saat mata bertentang mata, terasa getar di dada. Saat dia berkata-kata, telinga hanya mampu mendengar, tetapi mata tidak berani memandang. Terkulat-kulat memandang deretan handphone yang terpamer di display box. Cuba control diri sendiri dari gelabah tak tentu pasal.

Masuk je dalam kereta,

Nisah : Lelaki tu hensem sangatlah. Aku nak pandang muka dia pun tak berani.

Zati : Ha'ah betul. Aku pun tak berani pandang mata dia. Rasa something.

Nurul : Fasih betul dia cakap Melayu. Dia Cina ke Melayu ha?

Zati : Cina la. Tak tengok ke mata dia ? Sepet.

Aku : Melayu pun ada yang sepet juga. Tapi, hensem betul la mamat tu. Alahai..cair terus.

Nisah : Aku rasa Melayu la.

Nurul : Aku rasa Cina la. Slang dia cakap ada dengaq bunyi-bunyi apek sikit.

Nak identify orang senang saja. Tengok colour kulit, kebesaran mata dan cara bercakap. Tapi, mamat ni bikin kami confuse tentang identiti dia yang sebenar.Cina ke Melayu? Soalan ni penting untuk dijawab. Siapa betul, dapat date dengan aku.Hahaha.

p/s : Agak-agak bila kita boleh couple?

13 comments:

kojah said...

melayu rasanya...hoho

suezensuzanna said...

dia melayu!!!!wpun x nmpk gambar kan

joegrimjow said...

mak dia melayu
atuk dia cine

aLeen aVriL said...

mak die cine...
bapak die ade darah melayu+arab...
hhaaaaa....

betoi x??

yad_element said...

cincai kot..

cik lubakpink said...

kacukan melayu ngn cine!

hehe~

sI tEDI said...

kacukan.. keturunan cina agama islam.. cehh.. pandai jeaku buat rumusan.

anak buah aku cenggitulah ... keturunan cina agama islam

T.O.P.E.X said...

saya mata sepet. saya cina?

Manusia said...

aku melayu..
dia aku tak tahu haha..

Fatt Chin Choy said...

marah bf ko nanti
haha

adawiah.zaini said...

joel pn fasih bhs melayu. loghat utara lagi plk tu. nak?

aty said...

melayu!!!!!!!!

Luth Textile said...

gilakk!! dia dh jatuh cinta ngn apek sudaaaa...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger