Online users

Follower

Monday, October 12, 2009

Mr Muscle, tolong saye!

Esok malam, ada festive potluck untuk semua student TESOL maktab ni. Ala-ala dinner juga la, tapi gabung dua perayaan sekali. Hari raya dan Deepavali. Aku cadang nak pakai jubah yang Mak Ndak bagi. Tak sempat nak pakai time raya hari tu. Misi mencari selendang pun bermula semalam, fed up woo nak mencari selendang yg betul-betul match dengan jubah tu. Last-last end up beli selendang yang hanya 50% saja yang match dengan jubah tu.Tu la padahnya kalau tak bawa baju tu pergi test colour dekat kedai. Tendency untuk silap beli memang tinggi. Sebab tu prefer pakai tudung colour krim or hitam je. Senang. Tak payah nak main-main dengan tone.

Pasal performance pula. Kitorang malas nak fikir yang susah-susah. Kitorang decide nak spoof je iklan-iklan kat tv Malaysia ni. Ha. Penjana idea ni of course la Kema. Kaki mengarut kasi kat dia. Korang bayangkan je la. Tagline iklan seperti ini:

"Hope for her, brave for him.Dua-dua baru, dua-dua wangi"
"Apa itu Hai O? Syukur alhamdulillah"
"Jangan lupa pakai lampin tau!"
"Mr Muscle, tolong saye!"
"Saya pun nak jadi jutawan jugak!"

digabungkan dalam satu story.Apa akan jadi? Wait and see. Yang pasti, kalau nak spoof iklan, tak best kalau buat dalam bahasa Inggeris. Kena ambil yang original. Buy original, See original!

6 comments:

sI tEDI said...

camnelah jdnya nanti :)

oranglidi said...

potlak? gudlak! hehe

ZARA 札拉 said...

hehehe~

nak gak pot luck!!

T.O.P.E.X said...

potlak? haha gudlak2~

[z@ck] said...

si tedi..
hahaha..aku pn tataw..tggu je lah esok..harap dpt perform well..

oranglidi..
thanks! =)

Zara...
hehehe..meh2..kita kongsi potluck

Topex..
thanks! =)

Att Ashburn said...

sy lah tu yg panggil mr muscle hehe.. sius segan berlakon ari tu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger