Online users

Follower

Thursday, October 29, 2009

Kalau betullah Doraemon tu wujud

Kaya dan terkenal. Cantik dan diminati ramai. Lebih gemarkan jenama yang mahal. Sangat bergaya dan hot!

Aku tak tahu macam mana nak mix dengan orang macam ni.Konfirm akan ada perasaan kurang selesa bila kita diajak hang out dengan mereka.Even sebenarnya dorang pun macam kita juga.Makan guna tangan, tengok guna mata dan jalan guna kaki.Bezanya macam mana dorang melihat sesuatu benda dan meletakkan value terhadap benda tersebut. Dari segi fashion misalnya, mungkin bagi orang biasa macam kita ni akan serabut kalau tengok perempuan bertudung pakai legging kilat-kilat dan wedges tali silang banyak-banyak tu. Tapi, bagi golongan diatas,dorang melihat benda tu sesuatu yang cantik dan ada style la!

Social life? Hah.Aku tak berani komen sangat benda ni. Depends on the individual tu sendiri.Masing-masing ada cara tersendiri bila nak berhibur. Ada yang pergi main boling, karaoke, dan layan movie. Ada juga yang lebih suka lepak club, shopping dan bersosial.Ikut citarasa sendiri.Setiap tempat tu punya fungsi tersendiri untuk memuaskan certain-certain kehendak.

Cara dorang bergaul pun ada lainnya dengan kita. Jarang jumpa yang suka hang out dekat mapley. Kebanyakan lebih suka lepak tempat yang ekslusif dan mahal. Bagi yang perempuan la.Mungkin menjaga standard barang kali. Bagi yang lelaki, dorang tak kisah sangat.Tak kisahlah kalau jadi mereka ni. Duit banyak. Tapi, kalau diikutkan sama saja kualiti makanan di kedai mahal dan murah.Corbin Bleu di Secret Recipe, Chicken Chop di medan selera Taman Ria. Nama saja yang berbeza, hidangannya sama saja. Topik perbualan juga lebih educated dan matang. Cara penyampaian lebih up to trend dari kita.

Kalau betullah Doraemon tu wujud, aku nak minta pil perancang.Choiii! Tersasul taip pula. Ini yang betul.Pil jadi orang kaya yang hot dan cantik untuk sebulan.Macam mana rasanya ye..

11 comments:

[Miss Eriqa] said...

hehehe...
betul tu zack..
semuanya bergantung pada individu sebenarnya..
sebab aku pun ada gak kawan yang kaya..
tapi sempoi..
kalau tengok gaya dia..
memang tak sangka dia anak pengarah..

oranglidi said...

Kalu doremon wujud wa nak :

-masuk dalam tin yang besar tu.. boleh lepak tanpa gangguan

-masuk mesin masa, pegi masa lampau

-sarung tangan ajaib, nak cubit orang dari jauh

-buluh terbang, nak jugak terbang guna buluh kecik tu. helikopptaa!!

-poket doremon. xpayah mintak2 dengan doremon dah. pakai je poket tu kat seluar. heheh.

-pintu suka hati, nak pegi ostolia takpayah ade paspot pun!

dan lain2.. cis.. lenkali wa buat entri pasal ni!

[z@ck] said...

Miss Eriqa..
yg mana yg ok 2 ok la..ad stengah 2 pura-pura saja kaya..adess

oranglidi..
ko ni nak komen ke bt entry kat sini? ahahaha.. lu nk p ostolia? jumpa kanggaroo..??

joegrimjow said...

syuko dengan apa yg ada cik zack
huhu

[z@ck] said...

joegrimjow..
betul2..syukur dgn apa yang ada..

oranglidi said...

ehehe

Fatt Chin Choy said...

org yg hot2 mcm tu biasa kering poket sebab banyak belanja

[z@ck] said...

oranglidi...
ke ko nk cr awek ostolia? eheheh..

fatt chin choy..
btul ke? ak rs dorg x pnah kering duit..ad je yg nk sponsor..hihihi

Pais Chaos said...

Doreamon dah mati.. tercekik ikan masin. hehe

[z@ck] said...

Pais Chaos..
ahahaha..x tercapai hajat ak nk minta pertolongan pantas dr dia.. =P

yon said...

hmmm...
btol tuh pirah..
kte lepak kt warung jam besa je kn..
isk..
x mampu nk lpak kt cafe mhl2..;p

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger