Online users

Follower

Friday, October 2, 2009

Semakin hari

Rindu saat ini..

Bila dapat berkonvoi ramai-ramai dengan cousins pergi midnight movie dan main boling. Angkut satu kampung dari yang kecil sampai la yang ke tua. Bukan selalu dapat green light dari orang tua nak keluar hoya-hoya sampai ke pagi buta macam ni. Tambah pula budak bawah umur pun ada. Tak sesuai bawa berjalan pada waktu begitu. Sekali sekala tak apa la.

Betul la orang cakap. Waktu kecil-kecil, mak bapak runsing + pening kepala nak besarkan anak-anak. Banyak karenah. Aku rasa rimas kalau pergi rumah orang yang anak-anak dia kecil-kecil lagi. Buas macam apa lagi. Rasa macam nak rantai pun ada. Tapi, bila besar panjang, dah tak menyusahkan mak bapak. Dah pandai behave.Dah tak lari-lari keliling rumah dah.

Bila kumpul ramai-ramai satu family, rasa macam kejap je semua dah besar. Dulu, hingus pun main calit-calit kat orang, la ni calit kat dinding.Dulu, suka main tarik rambut, dengki mendengki ampa ada tabung gajah, kami tak dak.Sebab dengki, sanggup sorokkan kunci tabung gajah kau sampai kau menangis. La ni, dah tak heran dah semua benda tu.Kau ada balak, aku tak ada.Jealous still ada, cuma tak adalah sampai nak main tarik rambut or rampas boy kau.Hahaha.

Semakin hari, semakin rindu pada keluarga. Lepas ni, dah susah nak gather ramai-ramai macam ni. Masing-masing terikat dengan study dan kerja. Tunggu bila ada kenduri kat rumah tok, baru semua balik. Itu pun for a short time. Haih..time nak balik maktab hari tu, rasa macam berat hati sangat. Sedih. Padahal nak fly tahun depan. Bukannya esok. Feeling lebih-lebih pula. Huahuahua.

8 comments:

suezensuzanna said...

uhuh!!!!....rindu ngan family??yes..me too... bukan senang tau nk kumpul

DoDu@HaHA said...

baik ko rindu awal2 doow... series.. hahahaha

oranglidi said...

uih. homesick plak dah.

imHepPie said...

sapa menang boling??

sI tEDI said...

kamceng gila ko dgn sepupu.
aku dgn sepupu setahun sekali jumpa. malu2 kucing..

azuan said...

pelik jugak..
masa kecik baik je ngan sepupu nie..
bile besar semua malu3 lak nak tegor huhu

[z@ck] said...

suezensuzanna..
betul...klu dpt pun setahun sekali..mana cukup nak lepas rndu kat cousin..huhuhu

Dodu@Haha..
aku dah start rindu da ni..orait la tu..3 bulan sebulan fly da rindu..uhukuhuk

oranglidi..
padahal umah dari maktab dekat ja.x sampai 2 jam da sampai..huhuh

[z@ck] said...

imheppie..
kitorang men banyak lane..lane aku, of coz la aku menang..seri dengan adik aku..60 markah sajork! hahaha

sitedi..
agaknya ko ad hati kot dengan kazen ko..dats y ko malu-malu kucing..hahaha

azuan..
dulu kecik-kecik mandi sesama x plak malu..hahaha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger