Online users

Follower

Wednesday, October 21, 2009

Syukur..alhamdulillah..

Aku ingat perniagaan itu tak bawa untung. Hanyalah sandiwara semata-mata di kaca tv. Tagline Syukur...alhamdulillah.. yang diucapkan seorang mak cik yang aku kira sebaya usia tok dah cukup lali di telinga aku. Mana taknya. Setiap kali iklan kat tv3, tercongok muka mak cik ni. Glamour you satu family masuk tv.

Sehinggalah aku diberitahu Mak Ngah juga join team ni.Team Bio Aura. Pada mulanya aku macam pelik juga apa itu Bio Aura?? Selepas diberi short brief, baru aku faham yang benda alah ni macam produk air kesihatan gitu. Mak Ngah baru jadi agent Bio Aura awal tahun 2009, dah dapat sponsor pergi umrah baru-baru ni. Free of charge. Tak perlu bayar apa-apa. Mana nak dapat weyh peluang macam ni.Syukur..alhamdulillah.. ( Baru faham signifikasi tagline ni)

Tahun depan dengar cerita Mak Ngah nak bawa keluar BMW sebijik hasil jualan langsung Bio Aura. Tak percaya kan? Dengar kata juga dia nak berhenti dari jadi cikgu untuk kerja full time agent Bio Aura ni. Huish. Dahsyat..dahsyat. Sanggup tinggalkan kerja tetap untuk pendapatan yang lagi lumayan ni.

Nak jadi agent direct selling ni mulut kena ringan. Kena pandai guna kuasa memikat pelanggan.Tak pun guna sedikit kekerasan.Pung pang pung pang promote, mak cik kena angkut satu. Kalau tak, saya tak mau keluar dari rumah mak cik.Bweekkk..

Mak Ngah, nak juga BMW sebijik!

p/s : Sambil mengajar sambil buat direct selling.

13 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

fuiyOOooo...
mst mak ngah kamo bekerja keras wOooo nk smpi tahap camtuh...

nk BMW gakkkk~!!!
x dpt BMW... MERCEDES pn jadi lorhhh....
ngeeeeee...

sI tEDI said...

Alhamdulillah.. berkat kegigihan mak ngah kamu zack..

tapi janganlah jadi macam jiran aku yg sejak jd agent jualan langsung sudah ada merc sudah ada duit.. tak bercampo dgn jiran tetanggan.

kenduri kendara tidak nampak muka. sibuk kumpul duit..

oranglidi said...

uih.. baru nak perlekeh iklan tu..

tapi msti susah kan die bermula?

joegrimjow said...

jom keje herbalife
hehe

[z@ck] said...

cerry berry..
klu zack yg jd agent direct selling tu..mmg x berjalan la business tu..hehehe

si tedi..
harap2 xjadi macam jiran ko tu la..jgn sibuk kumpul harta smpi jejas hubungan sesama sedara islam sudah la kan..

[z@ck] said...

orang lidi..
mybe kot.ak pn tataw sgt macam mn dia start..tp sementara nak stabil tu..msti ad ups and downs kan..lumrah org berniaga..

joegrimjow..
sounds interesting.. =P

aLeen aVriL said...

salam zack....along aleen pon ade masok bio aura nih since 2007....thn lps die dpt pg china...pree jer...huhu..p umrah tuh blom dpt lgik ler...klu bsungguh bt bnde nih msti jdik punye...

cume nk gn xnk jerk kan.....thniah tuk makcik zack tuh.

ZARA 札拉 said...

hehehe~

alahai~

susah wei~


tapi takpe kalau tekun, kamu boleh punya~

[z@ck] said...

aleen avril..
ye ke..wah! melancong sakan la mak cik kamu..hehehe..usaha tangga kejayaan.. =)

Zara..
susah untuk org yg x brapa bgus dlm interpersonal skill macam ak..wuwuwu

Kuda Kertas said...

perghh..cam lumayan je join bio aura tu..tp msti kne rjin kn??

syafawani said...

uiyyoo..bestu..
nk jugak la jadik..
taw beli je..
so skang kena jual pulak lak kan..hehe
eh jual yang ado kat umah tu je la leh?
haha..punye la nk untung..ih3

Mr Daha said...

Ko pun blajar wat direct selling ke? jual ape? nk join.. :P

[z@ck] said...

Kuda Kertas..
itu harus..buat apa pn mesti rajin..klu x..takkan berjaya.. =P

syafawani..
klu jual yg kat umh tu bukan bt bisnes namanya..da mcm lelong asset je..hahaha

mr daha..
jadah ap ak yg bt direct selling..mmg lingkup la company tu kalau hire ak..hehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger