Online users

Follower

Saturday, October 10, 2009

Typography shirt

Trend sekarang, golongan muda mudi lebih tertarik untuk pakai typography shirt.

Antara reason baju ni digemari ramai maybe harganya yang murah. Setengah tempat boleh dapat sehelai RM 10. Kalau beli pukal, boleh dapat lagi murah. Kualiti kain juga mungkin sedap dipakai membuatkan orang tergila-gilakan baju ni. Nak cari shirt ni pun senang sebab memang bersepah kedai yang jual item ni. Display besar-besar depan kedai untuk tarik customer datang beli.

Fokus pada typography shirt tu. Smart ok.
Model : adik sendiri.

Macam dekat sini, famous spot nak cari typography shirt dekat dalam CS. Boleh kata semua kedai baju ada design tulis-tulis ni. Kadang-kadang rasa macam nonsense je perkataan yang ditulis.Contoh :

"Saya sayang mak saya"
"Apa tengok-tengok? Kalau suka, cakap suka"

Kadang-kadang kita yang tengok orang pakai, akan cenderung untuk baca apa yang tertulis dekat baju dia. Memang baju macam ni akan jadi perhatian umum tak kira la kat mana pun.Tendency untuk orang perasan kita ushar dia sangatlah tinggi.Hahaha..

Even company macam Giordano, Body Glove dsb pun dah keluarkan item typography ni. Aku tengok Zul pakai baju I Love Malaysia. Terminat pula.Dia banyak stok baju typography yang cantik-cantik ni. Sengaja pakai tiap-tiap hari bikin hatiku panas saja.Sebelum ni tak pernah pandang pun typography ni.Ternyata pengaruh ahli keluarga mampu mengubah personal liking seseorang.Bhahaha.Tapi tak adalah to extent suka yang tulis mengarut-ngarut.

Lagi satu trend untuk pasangan tengah hangat bercinta, couple shirt. Sangatlah sweet bila pakai baju macam ni pergi jalan-jalan dekat mall. Tapi tak semua couple suka shirt macam ni. Ada yang rasa macam buy 1 free 1.Huhuhu. Dulu waktu tengah couple ada juga lah request kat Faiz shirt ni, sekali dia cakap dia tak suka sebab nampak macam team boria. (T_T)

Jadi, kat sini aku nak promote sikit typography shirt yang sorang blogger ni jual. Especially to blogger yang memang anak jati Aloq Setaq. Siapa-siapa yang berkenan dengan design ni, boleh pergi ke link ini dan direct order kepada tuan kedai. Harga hanya RM 25. Cepat. Edisi terhad! Aku sudah order satu. I heart Aloq Setaq!!!!

17 comments:

yad_element said...

cane nak buat link...
anda juga meminati

joegrimjow said...

wahh
murahnye
nak jugakk

joegrimjow said...

yg pntg lawa
;)

oranglidi said...

bagus jugak bisnes jua tshirt macam ni, wa buat dulu memang laku weh. untung pun banyak

ekyndelisya said...

ada baju satu tuh
kitorg satu family nak beli

sepupu2 aku yang perempuan semua la kan.hahaha

tulis

'Agak2 bila kita boleh couple agak2'

gilalah.comel.

teringat nabil

:)hehe. i love kulim tadak ka?

i love perak? nayanyanya.

♥chentaMAYA™ said...

gua suke~
dah ade 2,3 tshirt!
ngee~
besh pakai~i lliikkkee~

[z@ck] said...

yad_element..
wak klik je kat LinkWithin kat tepi tu..nnt dia akan direct wak trus ke page link within n ajar wak cm na nak bt..

joegrimjow..
bleh2..try la request i love kelantan kt dia..hehehe

oranglidi...
ko penah bt bisnes shirt ke..ooo..tp sebenarnya remeh bt bnd ni..klu dpt pengilang yg cam haram..

[z@ck] said...

ekyn delisya..
hahaha..naik segan dowh klu nak pakai baju tulis cm 2..cm desperade gila..huhuhu..so far xda lagi love2 selain aloq setaq..nnt ak try tnya tgok..hehehe

chentamaya..
lu minat ek..klu suka kumpul, lu book la satu yg aloq setaq pnya..bila mai aloq setaq..lu pakai..hahaha..

yad_element said...

pastu??
cane nak link kan bende tuh ngan post yg len??
penin2..
huhu
sory

julietANNA said...

hihi tau takpe.mmg byk gila.
and salah satu reason jgk sbb takyah ssh2 nk bergaya lbh2 kasi nmpk stylo.
stakat pakai jeans ngan typography tee pun dah style :D

sunmenghao said...

Terima kasih daun keladi sebab promote design saya. ^^

I <3 lain2 boleh jugak dibuat, no problemo. namun musti ada minimum tempahan 30 helai setiap design (:

Fatt Chin Choy said...

ada berkolar tak?

sunmenghao said...

berkolar +rm3 (:

oranglidi said...

btul tu.

balqissy said...

heheh~ lama dah x shopping tshirt....

[z@ck] said...

yad_element..
dia akan link secara otomatik..scara rambang.. =)

julietanna..
ya! betul sgt2..simple but sweet..

sunmenghao..
mention not..janji harus ditunaikan..hehehe.. =)

ekyndelisya said...

mana boleh desperate.
nampak comel doe.
tiada niat. ehehe

poodah.hehe

:)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger