Online users

Follower

Saturday, November 21, 2009

Ajar buat blog?

Bila orang minta ajarkan macam mana nak buat blog, aku dah garu kepala. Bukan tak mahu ajar, cuma bila mengajar through chatting ni susah sikit. Tendency untuk communication breakdown terjadi sangatlah tinggi. Kadang-kadang bila kita cakap A dia ingat kita cakap B. Aiyoh. Memang memerlukan tahap kesabaran yang tinggi.

Aku bab-bab nak buat tutorial ni lemah sikit sebabnya aku pun belajar dari orang lain. Terpaksa refer tutorial blog untuk tambah apa yang patut. Oh. By the way, terlanjur cerita pasal buat blog ni, jutaan terima kasih buat Encik Luth yang telah meng edit blog aku untuk jadi baru dan cantik macam ni. Hehehe. Nak harap aku buat sendiri, memang berkurun la kan. Siapa-siapa yang nak tukar layout ke apa ke, rajin-rajin la jenguk blog dia dan tinggal komen. Mana tahu sapaan korang dibalas. Hehehe. Matilah aku kena tempeleng lepas ni suka-suka je promote nama orang. (Bantu naikkan hit traffic you ni Lutfi. Jangan marah naa.)

Aku lebih prefer buat tutorial bila orang tu ada depan aku. Senang nak godek-godek apa yang patut dan lebih clear explanation tu diterima. Sangat susah nak buat live tutorial ni.

Happy blogging you olls!

16 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

sekrang da makin banyak blog baru..jenuh nak bace beratus2..

[z@ck] said...

si lampu neon..
tau xpe..bley kata blog ni macam bnda yang wajib ada untuk setiap org..

kojah said...

betol2...aku sokong sgt2...sbb tuh la dak klas aku mtk tlg ajar, aku ajk g library...baru syiokkk nak bebel..haha

[z@ck] said...

kojah..
wow..ko ajar org bt blog kt library? gila berilmu..hehehe

angah iza said...

lebih afdal suh org tu belajar sendri :)

oranglidi said...

AJAR WA BUAT BLOG BOLEEH?

♥chentaMAYA™ said...

yeah~
betoi4~
kalo dalam ym ssh sket!
hee~

[z@ck] said...

angah iza..
hehehehe..soh blajar berdikari sikit kan..

oranglidi..
lu nak suh gua ajar lu bt blog? bley saja..ahaha

chentaMAYA..
ko ni mcm2 tau je ak tgh ajar org tru YM..huhu

kuch said...

blogging ptut blja sniri..sbb kita tulis ikt tema yg kita nak..kalu org ajar,nnt kita mcm terikut ngn org yg ajar tu ble tulis blog..
nway, power gak ko smpai ade org mntk ajar
;D

izzahfarhana said...

cntik weh aku suka gabungan bru laut ng pink.kawan ak ckp ak plik tp ak skeeee.hehe mmg payah nk bt tutorial nak kna proviide bntuan bergambar lg la apala.tp once dpt bntu kita pueh hati =)

[z@ck] said...

kuch..
ajar basic bleh la..nak complex2 blajar sndri la..hehehe

izzahfarhana..
ha..agaklah..aku jenuh explain habis jelas dah untuk org tu...still dia blur2..lama2 br dpt..mmg komunikasi kurang berkesan..huhuhu

Solehah said...

tgh cari 3 column template gak ni..hehe

[z@ck] said...

solehah..
sng je..cari kt google..byk.. =)

Judiene said...

aku pn xreti sgt ajar org wat blog ni tp setakat ni alhamdulillah dah 3 org member aku bleh berblog
tp yg geramnye kalo something yg dowg wat xjd, mst nk salahkan aku
mangkuk hayun btol!

hawanasir said...

zack..di manakah blog link aku?? kenapa aku da x jumpe..?? wu3 T.T

[z@ck] said...

Judiene..
itu mmg kurang ajar namanya..hehehe...

Hawanasir..
i've limit the bloglist into 5 recent updates..tp ada je nama blog you klu u klik kt button show all =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger