Online users

Follower

Sunday, November 22, 2009

Aku nak engineer, kau nak apa?

Perempuan 1 : Aku nak doktor , yang 4 flat.

Perempuan 2 : Aku nak engineer, yang tinggi dan handsome.

Perempuan 1 : Nak yang handsome saja.

Perempuan 2 : Of course lah. Habis tu, takkan nak amik yang muka tongkang pecah kot.

Perempuan 1 : Aku nak yang jambu boleh?

Perempuan 2 : Boleh tahan lagi jambu.

Perempuan 1 : Habis tu, apa yang tak tahan?

Perempuan 2 : Muka hensem tapi perangai huduh.

Itu antara ciri-ciri idaman kalbu insan tinggi dan dot dot dot. Kami punya history yang cukup menarik. Kami pernah bercinta dengan lelaki yang sama.Lelaki yang sama-sama belajar dalam satu sekolah dan satu batch. Hebat kan? Siapa yang hebat? Lelaki tu lah.Kami 'bermadu' tapi tak bergaduh. Aku dan dot dot dot kalau bertembung buat macam tak ada apa-apa padahal dalam hati macam what the heck perempuan ni boleh couple pula dengan ex aku? Ha..macam tu lah. Kalau ikut hierarki, aku lah bini tua dan dia bini muda. Situasinya lebih kurang macam Erra Fazira couple dengan Hans Isaac senyap-senyap lepas tu tup tup kahwin dengan Engku Imran. Cuma dalam kes aku dan dot dot dot, Erra Fazira tu si lelaki dan kami berdua jadi Hans Isaac dan Engku Imran.Got it? Kalau tak faham, buat-buat faham jelah.

Sekarang masing-masing dah single. He was a past. Gila bodoh bila fikir balik senang-senang je couple dengan manusia yang bernama sweet talker ni. Jangan mudah terpedaya dengan kata-kata manis dari seorang lelaki yang nak masuk line kau. Kenal betul-betul baru buat keputusan whether to accept him or not.Sekarang dia couple dengan mak cik mana entah.Padan muka.

Till now, aku dan maduku berkawan baik dan saling mengutuk si sweet talker itu.Kami juga berangan nak dapat boyfriend doktor atau lawyer. Bhahaha.Being single sangat best.Buat apa pun tak ada yang nak marah atau kongkong.

When the right time comes, I should end up being taken and married. Cuma, masanya belum tiba lagi. Jadi, kita solo dululah ye.Serik selalu jadi loser dalam alam percintaan.Blergghh.

34 comments:

♥chentaMAYA™ said...

bagos ko n madu ko tuh~
ko taw~
aq ade kawan~

ex boy aq dlu~
dy salahkan aq sbb dy ckp aq rampas si boy pren dy 2~

aq lak rase nak bkwn ngn dy~
dy lak cmpai skg xnak kwn ngn aq~

pelik kan?
hee~

manusia!
ape2 pon aq nak cakap~
ko mmg besh!

'AQILAH said...

pernah juga. tapi ku still dengn lelaki tuh. dia yang mengalah. tapi kami kawan sampai sekrang. tak musuh pun. :)

AzuanBudakPandai said...

dah bermadu ko yea huhu..

nissa-elhumaira said...

owh, ex ku sorg lawyer...
tp nk wt cmner kn da xdek jodoh...

:P

Fatul Akrul Ramli said...

saya belajar engineering.. berkemungkinan besar saya akan jadi engineer..

nuraimyasmin said...

haha same goes wit me lah.
my ex kapel ngan my friend jugak. muke abis ketat tahan bengang. lol
zaman kanak2... :P

Hanida Lavida said...

ex saya engineer.
bf sekarang accounting student.
maknanya accountant lah.
hahaha... :P

YobSumo said...

hahaha semogo cita cita kamu dan kawan kamu tercapai!

s h a r v i na said...

i nak kawen dgn engineer or arkitek!
lalala..

btw, best la kesah u nih! ehe..

.:lilylova2:. said...

tertarik ngan title.

okeh.
aku pn nk engineeerrrrr;)

sI tEDI said...

kalau aku x mo bermadu.. good bye je lah..

nUrLisDa said...

bermaduu?
dpt erat kan silaturrahim kot..
tp sye xmau..
takut tersakit atie nt..

rathiqah azmira rosli said...

hoho madu?aisyooo hebat2..tape2 hargai hidup single.hehe laki lawyer?ee i taknak.nnt dia pndai main kate2..ecehh haha

Judiene said...

aku rsa u better amek both la, lawyer and doc
sbb lawyer leh mengayat u, puji2 u selalu
doc lak bleh ubati hati u kalo u sakit
hehehehe

=)

cik EPAL said...

at toyyibat lit toyyibin ;)

[z@ck] said...

ChentaMaya..
klu dalam kes ko..nmpk sgt perempuan tu nak kt ex ko sgt2 smpi frenship korg pn terjejas..x elok cm 2..

'Aqilah..
ye ke..bguslah klu cm 2..jgn dia berdendam ngn ko sudahlah..

AzuanBudakPandai..
hahaha..itu crita lama..skang dah xda madu2..

[z@ck] said...

nissa-elhumaira..
wow! lawyer tu..melepas ko..hehe

Fatul Akrul Ramli..
ok..ko masuk dlam waiting list ya..hehehe

nuraimyasmin..
ahahahah...cinta monyet..

[z@ck] said...

hanida lavida..
accountant banyak duit.. =P

Yobsumo..
insya-Allah..kami hanya merancang..tuhan menentukan..ececey..hihi

sharvina..
bis 2 sapa nak kahwin dgn cikgu? hehehe

[z@ck] said...

lilylova2..
ahahahaha..mari sama2 cari mangsa engineer..

si tedi..
sapa yang suka bermadu tedi oooii..tp klu laki kita tu berkemampuan dan boleh berlaku adil..xpelah..

nurlisda...
ahahhaa..x snggup kongsi kan..

[z@ck] said...

rathiqah azmira rosli..
kalau kahwin lawyer..bila bgduh..konfirm suami yg menang..hujah bernas..ahaha

Judiene..
tp kuota perempuan satu je kan?hihihi

cik epal..
mende tuh? lemah sikit bila speaking arab ni..hehehe

Melz said...

best nya citer kau nie zack oi :) hehehe

[z@ck] said...

Melz..
best ke? ahaha..tp feeling kena madu x best langsung ok..

bEEdLE d' bARd said...

nak engineern gak..hehe

kuch said...

engineer slalu outstation.tak syok.hahah

[z@ck] said...

beedle d bard..
oyeh..mari2..ahahaha.

kuch..
dari amik doc..24 hours kena on call..lagi susah..hehehehe

ekyndelisya said...

kenapa aku rasa panas kat sini doe?

Malaysia musim sejuk kan?

EHEM~

[z@ck] said...

ekyndelisya..
ahahaha..untuk bt pedoman kita bersama..
HAKHAKHAK!

ekyndelisya said...

tak menahan dah nieh.

aku dah gelak sengsorang ni.

macam haram doe.
makcikpakcik.

HAKHAKHAKHAKHAK

[z@ck] said...

ekyndelisya..
tu ke sensitiviti kaum yg ang gembar gmburkan dekat blog ang? ak duk belek tang mana yg sensitif kaum nya..ahahaha..

pending jap..

ekyndelisya said...

hehe.
hiperbola kene tinggi beb.

harus tu.
wojibbbb.
meowwww.

adawiah.zaini said...

aku cikgu pn xpa weh. hiehehehe

noor afzan said...

saya nak engineer..
sebab saypun engineer..
full stop!
ekekek~

hai zack..
thanks tinggal jejak kat blog saya~

Fatt Chin Choy said...

aku rasa baik korang selamatkan mangsa terbaru dia tu

hehehe

[z@ck] said...

ekyndelisya..
ahaha..minah hiperbola!

adawiah.zaini..
rama2 la tu..x pun z..ahahaha..

noor afzan..
ur wc dear.. =)

fatt chin choy..
ah! malas nak amik tau pasal dia lagi..dasar buaya darat mmg x ley nk bt pe beb..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger