Online users

Follower

Sunday, November 22, 2009

Cuti 3 bulan nak buat apa?

Cuti sampai 3 bulan, tapi planning satu haprak pun tak ada. Takkan nak duduk beryoga je dalam rumah tu.Dah dapat rasakan kebosanan hidup kalau tak ada family vacation. Dengar cerita macam tulah. Family vacation tak ada sebab ada orang nak merisik cousin aku.Baru angan-angan nak cuci mata tengok lelaki hot tak pakai baju tepi pantai main volleyball.Punah juga harapan nak mintak contact number beach boy.

Berita buruk baru diterima ketika aku menulis post ni.

Tok Haji Saudah nak buat kenduri pula few days after Hari Raya Haji. Aku dah agak dah. Tok pantang sikit kalau cuti panjang-panjang ni. Ada je benda dia nak buat. Tak kisahlah dia nak buat kenduri ni. Cuma masalahnya dia nak buat serve hidang. Dia bantah sungguh-sungguh kalau nak buat buffet. Rugi la pe la. Yang nak penat nanti ni ha..anak cucu dia. Huhuhu. Oh ya. Tok expert dalam buat lauk kenduri. Selalu jugalah orang ambil upah dari dia untuk masak lauk kenduri.

Nanti buat kenduri untuk aku pula. (Phewit!!)

Siapa-siapa yang nak pergi vacation yang still available seat kosong, contact aku ye. Tak pe. I single.Jadah apa mention status single. T_T

29 comments:

Kuda Kertas said...

ooo..lme sggh chuti..lbh kurg aku gak yg chuti 2 bln stgh..g jln2 ngn mmbr lme r..ok pe..

slmt mhidang mse knduri tu r ye..hehehe..

[z@ck] said...

Kuda Kertas..
tu la..da ad plan nak hang out ngn member2 lama..masalahnya cuti kitorg x sama..huhuhu

mimi mimi. said...

bina badan la..
hg tu kuruih kering
hehe

Judiene said...

tu la niat tak baik, nk tgk topless hot guy men volleyball kt pantai
skali Tuhan kasi tukar
tlg nenek angkat2 dulang time kenduri
dpt pahala
mwahahahahahaa!!
=)

cik ian@aH Lian~ said...

keje kat ejabat pos yang.
dok hulur gam tuk tampal setem.
janji keje halal, buatla
apa pun...kan?

HonEyBuNNy said...

napa lama lak cuti..xaci..ihiih..ila cuti 2 mgu jek..huuhu

milimilo said...

adeyh,mane aci cuti 3bulan..aku cuti 3mngu je..hoho..tp cuti lame sgt pn kalo xde bnde nk buat bosan gak..so blog puas2 c:

kuch said...

cuti 3 bulan, gi join tabligh ah.buat amal2 sikit haaa...
:D

[z@ck] said...

mimi..
ak gemuk la weyh..mana ada kuruih kering..huhuhu

Judiene..
ahahaha..padan muka aku...ala..usha sekali sekala ja..kasi la chance..hihihi

cik ian@ah lian..
hoh..ad ke kerja cm 2?

[z@ck] said...

HoneyBunny..
sebab dah bis blajar kat mesia..nnt nak smbung kt NZ..2 yg cuti lama tu..hehehe

milimilo..
ngadap laptop 24/7 smpi mata jadi juling..

kuch..
bapak r join tabligh..takut dowh.. =X

Yunus Badawi said...

Salam kenal.

Ko cuti banyak pun pening. Org yg takde cuti tu lagi pening huhuhu

kojah said...

aku nk cuti2 mesiaa....huhu *Saje bg jeles * =P

QisTina said...

wah..kenduri. besh2..
bile kenduri kesyukuran utk ko zack??
:)

[z@ck] said...

Yunus Badawi..
ahahaha..klu ad prgrm,,xde la rungsing cm ni...ak style x ley duduk umh sgt...nk berjln merata..

kojah..
ko nk g mn weyh..nk join!!!

[z@ck] said...

Qistina..
2 x pasti lg bila..mybe bulan Jan kot..

rathiqah azmira rosli said...

3 bulan?keh3 lame bebeno tuh.meh sedekah seket kat i.ala wat vacation kat belog aje.hehe

♥chentaMAYA™ said...

jom kte jalan2 carik makan nak?
hee~

Sharinginfoz said...

lepak je, atau pun cari pengalaman kerja...

@rE-LonG said...

Owh..kT hot..kT hot..hikhikh..

emm.biaseY ble kT ct semester kT akan keje part time promoter..

leh ilang rse bosan n tmbh duit Poket..

best..dpt pgalaman n keGkwn.. =)

suezensuzanna said...

3 bulan....ape kate keje part time:).. dpt duit

Solehah said...

hehe.ade hikmah tu..hehe

[z@ck] said...

rathiqah azmira rosli..
bg cuti kat u? mana boleh..hehehe..stiap hari bt blogwalking..

chentaMAYA..
jom! =P

Sharinginfoz..
erm..ok gak tu..akan dipertimbangkan =)

[z@ck] said...

arelong..
macam x berbakat je jadi promoter..ahahah

suezensuzanna..
oraiit babeh..

solehah..
itu le pasal..nak sgt usha mamat hensem..sekali kena tolong tok angkat dulang..huuhuu

Mr Daha said...

CUti jalan2 kampung usha pakwe la pe lagi.. ha3.

lucky said...

hee.. happy oliday!
c u next sem.. erkk.. xley guna ayt ni..
fine.. c u in wellington.. by god willing.. hoho~~

YobSumo said...

haha macam berani je nak mintak no kat beach boy! sudahlah....

[z@ck] said...

Mr Daha..
hehehe..akan diusahakan.. =P

lucky..
insya-Allah..kita jumpa kat sana ea..

YobSumo..
jgn dicabar yob..gua pntang dicabar..ahahaha..

Fatt Chin Choy said...

kalau hidang blh dia show anak cucu dia mana tau ada yg berkenan kan

ahaks

[z@ck] said...

Fatt Chin Choy...
ha..itu salah satu sebabnya..pandai ek ko tafsir..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger