Online users

Follower

Monday, November 23, 2009

Niat di hati dah ada.

Banyak yang bagi cadangan untuk aku buat kerja part time cuti ni. Niat di hati memang ada keinginan nak cari pengalaman bekerja. Tengok senior aku sorang ni pantang cuti sem je dia akan cari kerja. Nak kata dia orang susah, tak juga. Cuma lebih kepada nak cari duit lebih dan hilangkan bosan duduk di rumah.Sambil tu boleh cari pakwe. Bhahaha.

Teringat lepas SPM dulu, aku pernah mintak nak kerja dengan Pak Lang dekat stesyen minyak dia. Konon nak kerja bahagian cashier la kan. Sekali.. tunggu punya tunggu Pak Lang aku punya reply, sampai aku dah masuk maktab pun dia tak bagi jawapan. Itu tandanya dia tak harap aku jaga bahagian cashier. Terus frust menonggeng duduk rumah mengadap tv saja.Sebab tu cuti lepas SPM, berat badan naik sampai 60 kilo. Kerja makan saja.Jijik tengok diri sendiri dalam gambar. Hoh.

Bila nampak notis dekat supermarket "Jawatan kosong : Jurujual Wanita, kelulusan SPM", terus excited nak try. Tapi, bila tengok orang yang kerja dekat situ macam teruk je kena jadi kuli, terus hilang keterujaan tu. Itulah masalah aku. Cuak lebih. Belum try lagi dah buat macam-macam assumption. Sebab tu aku prefer kerja dengan orang yang aku dah kenal. Senang nak minta balik awal "Saya nak update blog, encik".

Aku cinta sama blog. Tinggal sehari rasa macam nak hantuk kepala dekat dinding.

21 comments:

Att Ashburn said...

haha zack..suka part last.sy nak update blog, encik..
kerja dpt duit skit zack..att pun nk keje hehe

izzahfarhana said...

kalo dh kerja update psl keja plak no.penglmn shari2

kojah said...

wehh, klu ada keje jerk...pengalaman tuh beb...bia keje trok pn...tapiii dorg sume tamau amik aku keje...benciii tol!

yg pnting, ms aku keje dulu mmg dpt pakwe...tp dh clash la...haha

hui, giler blog smpi nak hantuk kepala...giler obvious tuhhh!

Softtouch [Hanim] said...

akak pun xpernah dik buat part time baik masa lepas spm atau masa cuti sem dulu..mak amabh tak kasi dik..just duk umah je layan tv...ape jenis cite akak layan..he he he

mamma mia! said...

heiiiiiiiiiii niat saja ka?

sI tEDI said...

ekekekeke... yup!! cari duit lebih.. pastu banje aku makan secara online.. ha ha ha

aku gila makan!! :P

~@k1 is @utuMn!~ said...

keh3!!
bisnes online la...
syg blog kn...
wat ap2 melalui blog!
ok pe...
hehhehe

[z@ck] said...

Att Ashburn..
att nk kerja pa? zack ni cakap je nk keja..tgk2 x pn..ahahah..

izzahfarhana..
will do.. =P

kojah..
ye ke? wah..terbaik la ko..jumpa cinta time keja..pesal break up?

[z@ck] said...

softtouch Hanim..
akk ni manja kot..sbb 2 mak ayah x kasi..hehehe..tkut kna ngorat.. =P

mamma mia..
ahahah..bt apa2 pn niat dulu..bt ke x 2..lain kira..ahaha..

si tedi..
ahaha..insya-Allah..lagu mana nak jamu ko makan tru o9? x tercapai di akal ku

aki..
nak jual mende? huhuhu

rathiqah azmira rosli said...

zack-cm2 kojo kat belog aje la yang.hehe bleh jana pendaptan gak:)

suezensuzanna said...

xper..try dulu k....kalo x thn...berenti je:)

cik ian@aH Lian~ said...

zack,
keje jurujual penat.
gaji ciput,kerahan tenaga 100%.

Judiene said...

nk keje ek?
meh r dtg kelantan
keje umah aku
nk guna bibik neh
hahahahaaha!!

lieya orange M.I. said...

...samala kita...nak kerja, tp taknak kene biuli, n nak balik awal, nak cuti sabtu ahad...
...huhuuu, mmg memilih kan...agak2, kerja aper la yg sesuai camni eik...

=p

[z@ck] said...

rathiqah azmira rosli..
nak sell items pe yunk?

suezensuzanna..
bley suka2 ati je ke brenti keja..huhuhu

cik ian@ah lian..
is it? penah keja salesgirl ke b4 dis?

Judiene..
bibik wak lu..tamau ah..dari keja kat umah ko..bek ak keja jual cuq pisang..ad pekdah gak..hahaha

lieya orange MI..
ahahaha..keja nak senang je kan..duit nak..tp tanak susahkan diri..pe la nk jadi.

NuR said...

hehe zack
memang betul kena buli at first tu
tapi bila dah serasi..
apepun jadi masyuk je..

jgn berputus asa..
ok?

Cik Dila said...

haha...kiutnye alasan dia.buat syarkat sendri r zack..hehe!!

Fatt Chin Choy said...

ko area kl ker? leh mintak keje part time tmpt aku

[z@ck] said...

Nur..
itulah payah aku ni..takut kna buli..konfirm2 nangis lepas tu..huhuhu

cik dila..
ehehehe...boleh2..

fatt chin choy..
ak duk kat kedah la weyh..joh nyimpang ngn kl tu

~`nAnie~ said...

akk ppc eh??

[z@ck] said...

~nanie~
x syg..TESOL..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger