Online users

Follower

Monday, November 23, 2009

Canang satu kampung

Memandangkan aku cucu pertama belah mak aku yang dapat pergi oversea, pak cik aku sibuk mencanang satu kampung.Bercerita sana sini aku nak fly ke NZ. Kalau jumpa aku saja, speaking kencang bagai sudah 10 tahun duduk dekat Amerika.Hadoi. Melebih pula orang tua ni. Dia terlalu banggakan sangat dengan kejayaan aku yang aku kira taklah sehebat mana pun. Ini pun kira rezeki aku dapat peluang pergi merantau negara orang. Jika nak dibandingkan dengan orang lain yang ambil kos lagi berat macam medic, engineer dan law, mereka deserve untuk lebih dibanggakan.

Kalau kau ditempat aku pun kau rimas. Boleh pula time nak pergi makan dekat mamak, dia jumpa geng dia. Terus introduce aku pung pang pung pang bercerita pasal aku nak fly. Aku tahan malu je dekat situ. Bukan tak suka, tapi jadi rimas sebab setiap kali bawa aku pergi mana-mana, itu je modal dia nak jaja dekat member dia. As if tak ada cerita lain nak gebang. Cerita la pasal banjir ke, bola ke orait juga kan.

Kadang-kadang benda macam ni boleh letak kita dalam keadaan stress. Terlalu tinggi sangat harapan family nak tengok kita berjaya di tempat orang.Mujurlah aku pass exam. Mahu nye aku kantoi tengah jalan, malu weyh. Mana nak letak muka I yang cantik ni? Sekarang dah boleh rasa lega sikit sebab benda tu soon will come true.

Mungkin juga canangan pak cik aku tu dikira sebagai doa. Sebab duk berulang banyak kali. Syukurlah Allah makbulkan doa pak cik aku tu. By the way, mesti korang pelik kenapa pak cik aku tu kepochi sangat pasal anak sedara dia ni kan. Pak cik aku ni sampai sekarang masih solo dan dia dah anggap aku macam anak dia sendiri.Perwatakan dia ala-ala Aznil Nawawi. Faham-faham sendirilah. Bukan auww..tapi banyak cakap. Bila bercakap, tangan hayun sana sini.Bersemangat beb. Beb?? WTH.

29 comments:

Solehah said...

hehe..bestnye..

sI tEDI said...

dia excited zack.. maafkanlah dia kalau kau rasa stress.. hehehehe..

tapi ALhamdulillah.. seluruh family nampak bergumbira..

tahniah

Ilham Liyana said...

tahniah weh!!! ^^

♥chentaMAYA™ said...

kaw akan ke NZ!
besh oh!

eh!
pakcik kaw tuh bgge kaw dapat g NZ!

hee~

[z@ck] said...

Solehah..
best ke? ahahaha..best kot..

si tedi..
trimas..alhamdulillah pass..mau tersungkur tgh jalan..malu satu family..huhuh

ilham liyana..
trimas..!!

chentaMAYA..
hehehe..bangga over sgt..

HonEyBuNNy said...

ohhh cm tu..wah hebat2....g negara org jgn lupa noh kwn2 d sini..huuhu

shedah and fakhri said...

ehe
congratess :)
-shedah-

Fatt Chin Choy said...

memang rimas
tp biasalah org tua bangga kat kita
itulah caranya kita balas jasa mereka
bg mereka bangga
hehe

QisTina said...

pak cik zack 2 kali 5 ngan ayah aku.
mmg kaki canang.
ker lelaki sume mmg kaki canang??
kalah pompuan.
hehe..

[z@ck] said...

HoneyBunny..
takkan lupa aih.. =)

shedah..
terima kasih.. =P

fatt chin choy..
orang tua mmg cam 2 kan..huhuhu

[z@ck] said...

Qistina..
ahahha..tataw la nak kata..kalah mami jarum naa

blackskin said...

Dia gembira sangat2 la ko dapat p NZ.
Dia share happiness tu ngan cara p canang satu kampung.

:)

Useriez said...

cont study kat NZ??

[z@ck] said...

blackskin..
x betul tu..ptt dia bt sujud syukur..ahahah

useriez..
yup.. =)

mr.syazwan said...

semoga berjaya...

jaga diri erk...

btw kim salam kat pak cik awk..

hahahha

[z@ck] said...

mr syazwan..
insya-Allah..will do.. =)

Judiene said...

aku pn nk canang gak ah kt org2 kampung aku
leh x??
huhuhu~~

[z@ck] said...

Judiene..
canang ko nak kahwin ea..ahahaha

izzahfarhana said...

haha aku pun kdg rimas,siap cuit2 mak lg suh duk diam.xpala diorang bangga sgt tu.jgn kecewakan mereka =)

DoDu@HaHA said...

xpe2... stress tu hanya sementara.. once ko dah fly...

LEGAAAAA.... hahahaha..

rAtu saLju™ said...

besala org tua..masa ku dapat mrsm pun 1 kmpng tau dr opah..hepy sgt..padahal ku biasa saja..heheh...ala,layan je zack,ia kan je

[z@ck] said...

izzahfarhana..
rasa nk salotape mulut pn ada..ahaha

dodu@haha..
ha'ah kan..bila da fly..br nak stop canang kot..hehehe

ratusalju...
hehehe..bangga sgt naa depa ngn kita..ptt bt kenduri kesyukuran..baru btoi..

rathiqah azmira rosli said...

best gle.tahniah! best2.aku yg cm excited.haha

Miss Emerald said...

haha..ok lagi zack..umi att sem 1 foundation year dh sibuk mencanang haha..skrg ni dia diam dh..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pakcik bangga la tue..ok la..apa lagi..grab la peluang kasi pakcik lebih bangga....

Abg Din said...

untung...dapat ketinggian yg ideal... boleh suit semua pakaian ala-ala model... tp jgn lupa, jaga perut....klu perut dah lari saiz...nti pening nk menggayakan pakaian. dah jadi susah....

bile gi ke KIWI ?

[z@ck] said...

rathiqah azmira rosli..
tenkiu2!!

miss emerald..
uik..tukar ID plak? hampir tidak ku knal kamu...hehehe..

purplelicious..
ahahaha..tamo2..kang jadi riak takbur plak..

abg din..
sudah terlambat..br smggu cuti..sumbat macam2 da..potensi perut nk ke depan da ada..ahahaa

Jijahh @ f.k said...

tahniah .... moga sukses selalu ...

anyway ,,,, ayah mana tak bangga anak nye jadi orang berguna ,... tak gitu ??? sooo banggakanlah dia dengan mejadi anak yg solehah dan berjaya di dunia dan akhirat ,,, insyaallah

[z@ck] said...

Jijjah@f.k..
insya-Allah..doakan untuk saya juga ye..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger