Online users

Follower

Tuesday, November 24, 2009

Mak cik tua cakap comel

Leka menonton rancangan Jangan Lupa Lirik di tv, aku di sapa jiran Mak Su, Tok Milah. Dia datang nak tunjuk selendang yang baru dibeli di Jitra dengan harga RM 5 sehelai.Sambil tu, datang nak tanya perkembangan Akmal yang sekarang tengah sibuk menghadapi peperiksaan SPM. Bagus betul jiran Mak Su ni. Cuma satu benda je yang kureng pasal dia ni. Suka bersembang sangat sampai tak larat nak layan.

"Kesian kat bf ampa nanti. Mesti dia sedih kan ampa nak p oversea, tinggai dia sorang-sorang" kata Tok Milah kepadaku.

Dia ni memang pelik sikit. Guna panggilan ganti diri kedua yang comel-comel tak padan dengan usianya yang dah menjangkau 60 tahun. Sempoi pun ada. Mana nak jumpa mak cik tua yang suka cakap comel macam ni kan.

"Tak kesian pun aih. Bf pun tak dak!" agak kasar jugalah aku balas gurauan Tok Milah tu.

Reaksi muka dia tak boleh blah. Macam nampak hantu. Awat mak cik? Tak percaya ka? Ingat saya main-main ka? Malas nak pandang muka dia. Aku buat-buat tengok tv. Padahal dalam hati macam what the heck mak cik nak buat muka tokojut i can't believe it!

"Tak pa Pirah. Jodoh ada di mana-mana. P belajaq dulu kat tempat orang. Mana tau jumpa sorang kat sana."

Angguk sajalah.Tak tahu nak feeling loser or proud bila tak ada boyfriend.

30 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

tak payah rasa loser~
trust me babe~
*hugs*

angah iza said...

hahahhaha...kemain lg sporting makcik tu

~0~ said...

salam
rilek je...xyah rasa pape...

suezensuzanna said...

huhuhu......~_~...speechless babe

wunny said...

kih3..mkcik itu..awat? nk wt ang jd mnantu ka? :p

Mr Daha said...

Yup... xpayah la nak rasa diri cam loser. Sometimes single is better than couple.

Couple ppl wish to be single and Single ppl wish to have couple.


Relek2 sudah.. mne taw masin mulut makcik ko tu dapat mat salleh kat sana.. pergghh.. kalah smua kapel2 kat malaysia ni nnti. ha3. :D

~@k1 is @utuMn!~ said...

thniah2!!
gle pndai zack ni smpai nk g nz!
bes3!!
neway nk amk kos ap??
n 1 more thing...
psl bf2 ni..
doesn't matter at all dea...
ad2...
skunk fokus tok dri sndri sj!
ok2??
bes la kmu duk negara org..
=D

[z@ck] said...

LORD ZARA..
oyeah! i trust u.. =)

angah iza..
agak sporting la..da macam kawan plak dgn dia..

~0~..
wasalam..ok2..

suezensuzanna..
tau xpe..ak pn da tataw nk cakap pe..

[z@ck] said...

wunny..
ish..ad plak..dia xdak anak lelaki yang baya ak la..klu ad pn..ak tamau la..ahahaha

Mr Daha..
ha'ah..itulah pasal..bila kapel, nak rs single..bila single nak rs kapel..pelik2..right now tgh menikmati saat2 indah dunia solo..ahahah

aki..
amik kos TESOL..
thanks ea.. =)

░♥si lampu neon♥░ said...

susah! nak pk susah taknak pk pon susah.

Softtouch [Hanim] said...

entah2 makcik tu nak spy kot..mana tau dia nk jodohkan ngan anak dia atau sedara2 dia ker...he he he

♥ladykiki♥ said...

hehehe ~ apa lagi.. wahhh =]

Judiene said...

oit
kalo ko jmpe sorg kt sne
ingt2 r aku kt sini
bkn suh ingt aku
ingt la tlg carikan aku sorg kt sane
hahahaha
yg blonde ek!
:P

rathiqah azmira rosli said...

single lagi siok kot.tp berdua lebih baik.haha

Miss Emerald said...

btul tu.. xyah rasa loser..

Cik Dila said...

takpe..nanti bawak balik bf mat salleh..hehe!

s h a r v i na said...

ahaha..
best la makcik nih!
sporting je.. ehe..

'AQILAH said...

single lagi senang.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahaahahahahaha sabaq jerk la...

[z@ck] said...

si lampu neon..
ah ha! betul2.. =)

[z@ck] said...

softouch hanim..
xda maknanya akk..dia x da anak lelaki..hehehe..

ladykiki..
ahahaha..apa lagi pe?

Judiene..
ko nak awek blonde ek..bley2..ahahaha

rathiqah azmira rosli..
ahahahahah..dua2 ad pro and cons nya..

[z@ck] said...

Miss Emerald..
oraittt babeh.. =P

Cik Dila..
erkk..tamau la..not my taste..ahahah..

sharvina..
mmg sporting habis la..hehehe

Aqilah..
yes babeh!

Purplelicious..
huhuhuu..sod ba ro..

Fatt Chin Choy said...

proud le

hans said...

gila rock makcik tu
kimsalam dkt dia

DoDu@HaHA said...

mengikut pengalamn aku yang xbrape ade ni..

baik ko stay single sblom fly..

sbabnya??

kao lihat jelaah nnti..

aleena said...

haha mcm kelaka ja makcik nie gune ayat mcm tue..

nway feel "free" beb..huu

[z@ck] said...

Fatt Chin Choy..
kita sekapal kan..hehehe

hans..
will do tomorrow..msti kembang kempis hidung dia ko kim slm..hehehe

Dodu@Haha..
sbb pe weyh..ko bt ak neves!

aleena..
yeah! =P

adawiah.zaini said...

feeling loser? ingat matlamat kita zack. tett tett tett

@rE-LonG said...

Hye..
kLo org jnis psaU ckur mCm maya karin tu xpa la lg..

tp kLo jnis mEmg nk bg laki botak..then if laki da xda duit pastu tinggalkan..

memg xptt la prempuan mCm tu...
hmm..lately asik dgr girl tinggalkan bf or tunaGY lepas tunaGY xskaya dulu..

fndrocka said...

owh entri nak bgtahu kau single..huhu

muda lagi kan.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger