Online users

Follower

Tuesday, November 24, 2009

Pisau cukur?

Hari ini aku meluangkan masa untuk menonton wayang Pisau Cukur. Ye..aku tahu aku lambat tengok. Orang lain dah tengok Christmas Carol, aku baru gedik-gedik nak tengok cerita Pisau Cukur. Budget dalam wayang tu hanya ada aku, Malia dan Wan serta beberapa orang saja sebab dah lama kot tayangan cerita ni.Dah basi dah kat panggung. Sekali kau, ada la kot dalam 3 row penuh.

Bercakap pasal pisau cukur, siapa yang berani mengaku dia pisau cukur? Anyone? Selalu term 'gold diggers' ni ditujukan kepada perempuan.Kebanyakkan perempuan adalah materialistik.Mereka memandang duit lebih dari segala-galanya.Muka buruk pun boleh jadi hensem kalau poket tebal. Tak kira la you dah tua kerepot, I sanggup jadi second wife you asalkan you boleh bagi credit card untuk I spend hari-hari.Ada driver nak bawa I jalan-jalan pun ok juga.I sayang you lebih la kalau macam tu.

Ramai je kawan-kawan aku yang boleh dikesan sifat pisau cukurnya itu.Everytime keluar date, barang tak nak lekeh. Perfume nak yang beratus je harga. Tak main perfume RM15 dekat Popular tu. Tak tahulah kot memang boyfriend dia pemurah nak kasi hadiah mahal-mahal setiap kali keluar date kan. Kita sebagai kawan nak menegur pun fikir dua kali. Kalau ditegur, keluarlah ayat "Ala, ang jeles la tu boyfriend aku banyak duit.Suka hati akulah nak kikis dia pun.Ni tandanya dia sayang aku". Sayang wak lu!

Sayang diukur pada nilai sesuatu barang? Semakin tinggi harga barang, semakin tingginya sayangku padamu. Ades.Kalau hipotesis ni boleh diterima pakai, matilah semua lelaki kat dunia ni, kena cari duit banyak-banyak semata-mata nak tunjuk kasih sayang pada si buah hati.Banyak lagi cara lain nak tunjuk kita sayangkan orang tu kan. Tak semestinya melalui benda yang boleh dilihat saja.Bertaubatlah wahai pisau cukur sekalian.

Tapi, once a pisau cukur, always a pisau cukur right? Bhahaha.

35 comments:

Daffodil D said...

salam ziarah....1st visit to your blog..hopefully gonna visit urs selalu..hehe

ps : belum tgk lagi pisau cukur..however, i am not pisau cukur. hehe

DilOt said...

zaman sekarang ni mmg ramai jadi pisau cukur...

tp aku tetap tak suke..mcm tak de kehidupan sebab nak cukur je kejenye...

sekurg2 ko tgk gak pisau cukur..aku dah lama tak tgk muvie...br nak tgk papadom..tp dvd jela..hoho...

[z@ck] said...

Daffodil D..
hopefully =)

Dilot..
hehehe..ko lagi kronik..

░♥si lampu neon♥░ said...

tapi setting sgt tidak real..;(

[z@ck] said...

si lampu neon..
100% fake kan..terlalu CGI smpi da x real

hans said...

pisau cukur dah berkurun dah aku tgok
christmas carol dkt kedah xder pun
sakit jiwa aku

[z@ck] said...

hans..
bek ko trus g penang..jgn harap la panggung kt kedah ni nk tunjuk gmbr cm 2..susah nak masuk..huhuhu

DoDu@HaHA said...

tapi susah bagi seorang perempuan untuk menilai kasih sayang luar dari aspek material..

material itu adalah medium penting dan paling mereka rasa dan nampak dalam mencurahkan kasih sayang..

joegrimjow said...

ehhh
macam cite muvi
lowm tgok lg ni


ku da tuka url
tau?

Judiene said...

besenye gang2 pisau cukur ni dak2 pompuan yg tak pnh rse idop sng then tetibe dpt bf kaya gler
haha
tp,
kalo kes laki nk kikis harta pompuan owg pggl ape plak ek?

[z@ck] said...

Dodu@Haha..
ad betulnya..tp tak payah kot nak melampau sgt..

joegrimjow..
.com kan skang?

Judiene..
yup..pisau blade kot..ahahaha

blackskin said...

Dunia materialistik.

Apa bukti u cintakan I?

Ni buktinya....

kereta ferrari sebijik.
:p

kak siti lgi senang..datuk misai bgi strawberry salut coklat.
:)

[z@ck] said...

blackskin..
yeah..u're right..hntran tanak kalah..berpuluh2 ribu..

Cik Dila said...

saya tak akan sesekali jadi pisau cukur.tahap perikemanusian masih sangat tebal dalam diri.tp kalau kawen nak jugak cari laki y agak stabil ekonominya...hehe.adakah itu dikira sebagai pisau cukur juga..??

HonEyBuNNy said...

ila pn da tgk b4 balik kdh..tah pape cita tuh...huuhu..tp yg pasti kita bkn dr golongan pisau ckur kn..uhuhuhu

'AQILAH said...

tak tengok lagi.

Eazy Izzuddin said...

pisau cukur?
weee
x tgk lg
xD

~@k1 is @utuMn!~ said...

jom kte cukur pisau!!
ahhaha

Att Ashburn said...

ade je org cmni kan..die xmain brg x de brand ni..tp kekdg kant0i gak beli brg kt pasar mlm haha... ori la sgt..

Att Ashburn said...

zack, pe psl att comment post sblm ni x kuar? zack delete eh? hehe..

Elle JmDean said...

hye Z@ck!!! wahhh! hot cite 'pisau cukoq' neh... sis pon da tgk... br2 kuar trus terjah tgk... bkn mau belajaq tp ske2 jekk.. hahaha tp last2 ending dia dpt gak anak org kaya... hmmmm watpe cr yg tua kerepot tu.. eeeiii x geli ke??? kahkahkahkahhh
kalo 5 star akak bg 2 star jekk... sbb anak org kaya tu x emsem... hahaaa

Lovely Emy said...

haah la, ur quote tu betul la, 'once a pisau cukur, always a pisau cukur'..

sbb dah terbiasa kan :)

p.s : xtgk pun cerita ni, niat dah ada dah.. heee.

suezensuzanna said...

hahaha....ko lambat??aku lagi lambt kot..mlm nih br nk tgk pisau cukur...tp aku dh tgk 2012

[z@ck] said...

Cik Dila..
klu nk kahwin..mmg kena cari yg berduit...itu sbgai jaminan untuk kita supaya lepas kahwin xde la makan pasir je kn..cukuplah dia bley bg kita keperluan asas =)

HoneyBunny..
yup..x smpt nk cukur..ahhaha

'Aqilah..
x tgok pn x pe..hehehe

[z@ck] said...

Eazy Izzudin..
kira ak ni bukan golongan yang lambt lagi la..ad lg yg lmbt dr ak..ahahah..

aki..
cukur pisau? asah pisau pnah la dgr..

att..
ish..mana ada delete..zack pn x fhm npe jadi macam ni...ad yg complaint x ley comment..i'll fiugre it out later k..

[z@ck] said...

ElleJMDean..
eyh..mamat gigi besi tu hot la..zack suka..ahaha..sweet gila..

Lovely Emy..
erm...yup..sama la macam hisap rokok..sekali amik pasti nak lagi...sbb da terbiasa kan.. =P

suezensuzanna..
ak x tgok lagi 2012!

Hanida Lavida said...

erk.. memang tak dinafikan saya ade sifat pisau cukur.
tapi bukan yang betul betul pisau cukur yeh.
hekhekhek...

s h a r v i na said...

nak tgk pisau cukur jugk!
tp x tgk2 lg..uhu
nak tgk sbb de Arron! ;)

*SiRibenMerah said...

x sempat g tgk lagi.. wahhhhhhhh~

julietANNA said...

xtengok pun lagi cte ni sebab igtkn xbest.huhu.jarang tengok cte melayu kt wayang,donlod je.
tp yg ni mcm rmai je wt review ckp not bad.kne g tgk gak ni :D

fndrocka said...

aik ada lagi pisau cukur kat wayg ek.tak best pun citer tu.

pisau cukur terbaik adalah yg smooth,diam dan licin...huuu

AiMiE HaRmELiA said...

Thanks for visiting my blog.. dah follow urs.. btw i xtengok lg cite pisau cukur tu.. bile la nk tgk ye

QisTina said...

tina x sure kalo ader kualiti pisau cukur tue dlm diri ini,
tapi yg tina sure,
pisau cukur byk dlm bilik tina.
beli berpeket2..
hehehe..

:)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kadang2 secara tidak sengaja kita terjadi pisau cukur..terpulang cara individu tue macam mana nak sesuaikan diri dengan konsep pisau cukur..but i'm not pisau cukur..if i'm not mistaken..hehehehehehehehe (nanti akak nak tanya asben akak tgk apakah jawapannya..:) )

lucky said...

muvie psau ckur mmg bez kn..? hee..
suka2...
n sumtimes psau ckur tjam cne pon ley tumpul ugak.. hee..
so xmstahil diorang ley brubah..?
em.. kne kaji hipotesis tuu.. :P

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger