Online users

Follower

Wednesday, November 25, 2009

Datang haid

Sewaktu teman Wan beli pad dekat Tesco, aku terpandang Maternity Loop pad untuk wanita mengandung. Aku ketawa kecil. Teringat sewaktu aku mula-mula datang haid. Ketika itu, umur aku baru mencecah 13 tahun dan aku tinggal di asrama. Memang tak ada orang yang nak ajar macam mana nak pakai pad dan cuci darah dekat pad tu.Aku hanya merujuk kepada kawan yang dah datang haid awal dari aku.

Time nak beli pad paling mencabar bagi aku. First timer ok. What do you expect? Jumpa macam-macam jenis pad. Maxi, Slim, Overnight. Jenama pula macam-macam. Nak pilih mana satu pun rambang mata. Teringat roomate pakai Kotex. Jadi, nak beli Kotex jugalah. Bila pergi dekat bahagian pad, stok Kotex dah habis. Yang tinggal semuanya yang aku tak pernah tengok. Dah garu kepala dah. Kebetulan time tu, kawan se outing dengan aku pergi department lain. Tinggallah aku terkontang kanting sendirian.

Ah ha! Nampak Maternity Loop pad. Packaging menarik dan aku tertarik.Harga pula murah dan berpatutan.Tanpa fikir panjang, terus ambil dan beratur di kaunter pembayaran. Bila sampai turn aku,cashier kerutkan muka dan dahi. Pelik dengan item yang aku ambil. Aku buat bodo saja. Weyh. Ingat aku tak dak duit ka nak bayaq? Getus hati kecilku ini. Dia pandang aku atas bawah. Sudahlah ketika itu aku menyarungkan baju batik MRSM Langkawi. Memang konfirm la aku budak sekolah. Apa yang tak kena pun aku tak faham.

Pulang dengan hati yang girang. Yeah! Aku dah jadi wanita sejati.Tak sabar rasanya nak pakai pad hasil belian sendiri. Bila ku tunjuk pada kawanku, dorang pelik. Tak pernah-pernah kot dorang tengok pad yang sebegitu rupa.

Aku :Apasal ada loop di hujung kiri dan kanan pad ni ha?

Kawan :Weyh mangkuk! Ni pad untuk orang mengandung lah!

Aku : Ha?????

Patutlah cashier tu tengok aku atas bawah.Tsk.

34 comments:

Att Ashburn said...

haha..lawaklah yg ni zack...

[z@ck] said...

Att Ashburn..
innocent gila time ni..huhuuhuu

joegrimjow said...

kekeke
camni pon boley

-xtau ape beza, tp gelaj je la-

izzahfarhana said...

weh tersembul aku gelak.buh la gambaq.aku tatau loop2 maternity pad tu =P

sI tEDI said...

ekekekeke.. sebbaik cashier tu x amek gambo ko dgn pad tu!!

[z@ck] said...

joegrimjow..
pad org ngndung ngn org x ngndung lain syg..

izzahfarhana..
ok2..nnt ak upload..

si tedi..
ehehehe..aku x bersalah..xda org yg nak guide ak..ceh..tiba2

Nurul Zaty said...

haha..comel la kak zack..haha
pstu dh bli tu?
akak pkai ke??

Solehah said...

hehe..dlu aku malu2..nasib baik masa 1st time kat rumah..mak la tukang beli pad..hehe

adawiah.zaini said...

kes bdk sekolah mengandung, zack la ni

[z@ck] said...

NurulZaty..
nak pakai lagu mana..tiba2 ad loop plak..huhuhu..

Solehah..
ak xdak mak da time tu.. =(

adawiah.zaini..
sapakah bapaknya? kita xtaw..hehehe

Judiene said...

seriously aku xpnh teman sesape utk beli pad, since i'm still solo
hahaha

p/s ~ nak gak gtaw still solo :P

[z@ck] said...

Judiene..
promote jgn x promote!
ahahaha

lucky said...

pad ad loop cne eh..? hoho..
xpnah tgk neh.. kne pegi beli..
lol.. :P
btw.. tjuk n3 yg tramat mnarik! mmg amt mnarik prhatian.. lala~~

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

nasib baik tak terbeli pregnancy test~

LOL!

dhiya said...

lambtnye datag period...

owng datag tyme darjah 5...
bln 5...
tp tak ingat berapa ari bulan

hahaha..
awal kan.kan..kan...!!!

Hanida Lavida said...

hahahah
gila kelakar beli pad org beranak eh :P

hans said...

hahahaha
mahal tu pengalaman tu

HonEyBuNNy said...

hhehehhe..mcm2 la zack neh...huuh

pijah@hakuna said...

abeh ko pakai gak ek zack? haha

'AQILAH said...

heeee pengalamn2

~farah~ said...

siryes lawak..haih...xtny org paseipa

[z@ck] said...

lucky..
cuba search kt google image tgok..mesti ad nya..hehehe..

lord..
ahahha..pregnancy test=termometer..ahahaha

dhiya..
standard kot time F1 period..hehehe..darjah 5 macam awal sgt je..huhuhuhu

[z@ck] said...

Hanida Lavida..
eheheh..dungu skit dulu.. =X

hans..
ha..tau x pe..

HoneyBunny..
tau x pe..macam2 ada.. =)

pijah@hakuna..
gila ko nak pakai...tak reti la..buang macam tu je lah..

Aqilah..
experience is the best teacher..

farah..
bajet cerdik pandai sangat..jadu lagu tu la..huhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahah nasib baik akak...masa period tue dok dengan mama..(xpenah dok asrama pun kan..) pad apa yang mama akak pakai pad tue jugak la yang akak pakai..huhuhuhuh...masuk U baru la belajaq beli pad sendiri..uwaaaaaaaaaa...tue pun nasib baik dok usha kawan2 punya brand pad..beli yang sama jerk..hehehehe

DoDu@HaHA said...

eh nak tanya... apa fungsi loop it???

[z@ck] said...

Purplelicious..
hehehe..men taram pakai je kan brand pe yg ad..hehehe

Dodu@Haha..
jangan tanya aku..aku tataw..ak x mngandung lagi..huhuh

Softtouch [Hanim] said...

lawaklah dik...klako..konfiden je amik maternity pad tu yer...he he he

[z@ck] said...

Softtouch Hanim..
ha..tau xpe..ahahah =P

Aus said...

hahak..wlpn aku laki..
aku nk gelak sket gk..
mst akak cashier 2 kate..

"..amboih dak ni..aku pun x pregnant lg.."

hehe..

kuch said...

nsib ko bli maternity pad, mcm boleh pkai la..kalu bli pad org main bola tu..haaaa,cmna tu?

[z@ck] said...

Aus..
ushar slek je cashier tu..pelik agaknya..huhuhu..muda2 lagi da pregnant..ahahaha..

kuch..
woih..yg tu ak tau la bukan pad org pmpuan..huhuhu

ekyndelisya said...

bongeknya kau pirah.
aku tak ajar kau macam tu. haks!

s h a r v i na said...

entry nih best!
ahaha..
lwk la u nih..

[z@ck] said...

ekyndelisya..
ahahah..salah ang la ni..huhuhu

sharvina..
heheh..thanks

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger