Online users

Follower

Thursday, November 26, 2009

Mrdaha End Year Contest: Teett Toott!

Fitrah manusia bila terpandang benda yang cantik, kita akan tengok dan setinggi-tinggi pujian akan dicurahkan kepadanya. Kalau nampak yang kurang cantik, kita akan kritik dan terus mengkritik sampai orang tu hilang dari pandangan kita.

Well, I would say that I'm good at observing people.Aku tak akan cakap depan-depan at that time. Sebaliknya, aku akan ushar dulu lama-lama, tilik atas bawah dan akan come up dengan one perception. Aku bukan judgemental dan memang betul bila orang kata first impression is very important. Cara you dress up, the way you bring yourself in public, how you communicate with people, semuanya boleh di interpret through people's eyes right?

Aku dan bestie selalu jugalah ushar orang. Tambahan pula bila pergi mall di mana macam-macam jenis orang kita boleh jumpa. Dan seperti biasa, mata ni takkan lepas dari terpandang stok lelaki yang hensem dan sweet.Jangan main-main. Lelaki dekat Kedah ni boleh tahan juga kacaknya.

Among us, kami ada satu bunyi bila terserempak dengan golongan lelaki yang adorable ni.Tak mainlah cakap "Weyh! Ada mamat handsome lalu belakang ang tadi. Sok sek sok sek". Sebaliknya,bunyi ini yang akan dikeluarkan:


"Teeeeettt!"

(Maksudnya lelaki yang baru sahaja lalu sangatlah handsome.Semakin tinggi dan kerap bunyi tet itu, semakin tinggilah tahap kekacakannya.)


"Tooottttt!"

(Harap maaf. Lelaki tadi kurang hensem .Tak apa.Mari cuba lagi.)

"Teet...toot!!"

(Sekali tengok, WOW! Handsome! Dua kali tengok, er..tak handsome la pulek!)

Ini bukan rekaan ye tapi realiti. Seronok weyh pakai code rahsia ni sebab orang tak dapat nak agak jadah apa la depa duk sembang ni. Tapi, sekarang korang dah tahu kan sebab aku dah cerita dekat sini semata-mata nak join contest Mr Daha.Tak mainlah guna safayafa sufukafa defekatmaf diafa. Dah lapuk beb.

Untuk perhatian semua, Mr Daha ada menawarkan contest di blog dia. Feel free to visit his blog and for futher information, please clik here.

24 comments:

milimilo said...

haha..tetttt toootttt tu mcm bunyi sensored kalo nak mencarut..kiki..leh aplikasi pasni..btw,slmt hari raya c:

[z@ck] said...

milimilo..
ahahaha..censored la sgt..klu nk mncarut ad kod len plak..slamat hari raya too =)

Cik Dila said...

hihi...lawakla zack.Pinjam eh kod tu nk share nn kwan2..hehe!

[z@ck] said...

Cik Dila..
ehehe..amik la.. =) ilmu x baik disimpan sorang2..harus dikongsi bersama

lucky said...

tulun pomot tuk daha nmpk.. hee..
ad dpt gaji ke..? lol..

[z@ck] said...

lucky..
xdpt gaji pong..alang2 bosan x tau nk post pe..bek kita tolong org kn..hehehe

hans said...

hahaha
code ni dah lama diguna pakai aku rasa

[z@ck] said...

hans..
ye ke? x prasan la plak..hahaha

joegrimjow said...

ohoo
ku pon plan nak masuk ni

nanti baca abes
;)

[z@ck] said...

joegrimjow..
mari2 masuk..
=)

Sharinginfoz said...

biasalah lah manusia kan.. bosan2 singgah le

░♥si lampu neon♥░ said...

hahahaha aku salu cakap tettttttttt tu bila ade bende sensod jee haha semoga menang contest beb

[z@ck] said...

sharinginfoz..
hehehe..manusia2..

si lampu neon..
hehehe..rmai yg guna teet untuk mencarut..i x..thanks =)

seroja jingga said...

siap ada secret code.
kalo akak among my frens..we all tak ushar lelaki..
we all ushar pempuan..BUT. weall bukan lessy..

YobSumo said...

hahahahha

tetfet totfot.

pefe remfem pufu anfan....

ah susah ah guna benda fu kanan fu kiri ni.

[z@ck] said...

seroja jingga..
kami pun usha perempuan juga..cuma x byk macam kami ushar lelaki..ahahah..

yobsumo..
ha..tau x pe..bersembur2 air liur nak sebut..

♥chentaMAYA™ said...

weh~
aq masok gak~
rase xmng!

cite aq mengarot!
ahaha~

Lovely Emy said...

oh, rahsia ni utk contest ke. laaa. hehee..

kita kalau nampak mamat handsome buat tatau je sbb takut dorg perasan :P

[z@ck] said...

chentaMAYA..
mengarut di mata ko..menarik d mata org lain.. =)

lovely Emy..
ahaha..btol2..nnt x hbis2 nk control macho kan

Eazy Izzuddin said...

jeng3x...
xD

selamat hari raya aidil adha
from
Eazy Izzuddin
;D

[z@ck] said...

Eazy Izzuddin..
slamat hari raya aidil adha too..
=P

s h a r v i na said...

tot tet tot tet!

DilOt said...

nasib baik tak proottt kalau x kentut la jawabnye..

dah lame pakai? tp nape aku baru tau..adoiiii ketinggalan betul aku ni

sharamli said...

eh...

t0tf0ttetfet...

hafahafahafa

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger