Online users

Follower

Saturday, November 14, 2009

Jangan salah anggap

Bosan juga kalau entry tak ada gambar kan? Nah. Ini gambar yang sempat aku curi dekat FB masa BTN tempoh hari. Oh. Maaf la ye. Gambar banyak yang pakai baju yang sama je. Tak jersey, mesti baju putih sekolah tu.

Red Angels. Nama yang diberikan oleh Ada untuk team kami. Carilah mana satu aku.Favourite number aku ada kat situ. Hehehe.

Before pembentangan kertas kerja bermula. See. Memang wajib pakai baju putih sekolah ni. Mungkin untuk mewujudkan sikap kekitaan kot. Tak kira kau anak orang kaya ke miskin ke, kita semua sama je bila datang BTN. Baju pun kena sama.

Bloggers in action. Dua dari IPSAH dan sorang dari IPTI. Ada, Hawa dan aku.Serious shit aku tak tahu yang Hawa ni budak IPTI. Bajet budak U sebab dia tak pernah kot cerita pasal life dia kat maktab. Ke aku yang tak perasan? Ahahah. Minah ni sangat hyperactive bila dalam group.Hehehe.

Sibuk je nak interframe kat belakang tu. Kan dah jadi sundel bolong.

Last moment before departing to Sungai Petani with some of IPTI's students.

Kan aku dah cakap.Banyak gambar baju yang sama. Hahaha. Ni dalam bas waktu on the way balik maktab with Kema sengal.

Lupa nak bagitau yang kami berkursus bersama dengan budak TESOL IPTI and 5 students from UNITEN. It was awesome and obviously, it unites us without even bother about our races and colours. Bila mai part nak nyanyi lagu Negaraku, semua sebak tak terkira. Sangatlah emotional time tu. Terasa jiwa anak merdeka menyerap dalam sanubari. Nak cerita pun susah. Korang kena alami sendiri baru faham kenapa aku cakap macam tu.

With groupmates during kembara anak merdeka. Fida and Ema.

Yang syoknya BTN ni..kami kena makan ikut group.Nak makan pun kena tunggu semua ada, baca doa sama-sama macam budak tadika baru boleh makan. Ni group aku.

Waktu pagi on the last day.Tengah return semua kelengkapan tidur.Jangan tanya kenapa mata aku sembam.Ni semua gara-gara nangis malam sebelumnya sebab faci sentuh hal-hal mak bapak.Memang laju je menangis.Huhu.

Jangan salah anggap yang BTN ni adalah satu cara kerajaan nak brainwash kita suruh undi kerajaan pula. Salah sama sekali. Banyak ke arah nak persiapkan mental dan fizikal kita before fly. Jangan lupa daratan dsb. Yang paling penting, jangan jual negara kita kepada outsider!Hoh. Semangat gila aku.

Ok lah. Letih praktis menari tadi..Esok nak buat medical check up pula. Dah kena puasa malam ni.Tak boleh makan.Toddles!

20 comments:

PinQib said...

best nyo nmpk.,
letih xktiviti??

sI tEDI said...

wah! Meriah ko bergambo... kema tu terkujat apa tu? ekekekekkee..

imHepPie said...

pakai baju putih cam dak skola menengah haha

hawanasir said...

haha ! gembire tgk gamba tu!! :D
mana de hyperactive..kan sopan lagi pemalu tuu. hahaha~ :P

[z@ck] said...

PinQib..
tak letih sgt..sbb environment sgtlah conducive..hehehe..kami tak duk cerok hutan..tp dlm bndar.hehehe

si tedi..
as usual..minah ni mmg suka bt muka terkejut..

imheppie..
tau x pe..

hawanasir..
hehehe..eleh..malu2 plak dia..hihih..

Fina said...

oho dah g BTN juge. bljr banyak benda kan??

BTN adalah antara titik permulaan perubahan persepsi sy tentang beberapa perkara, dan betul, it's not about brainwash utk jadi pro-kerajaan, cuz its more than that.. ;)

[z@ck] said...

yup..definitely true..org luar yg x pergi BTN mesti akan cakap macam tu..but once they get there..they'll know what is exactly BTN..

:::honey::: said...

damn!! cmne pic my ex ble jd group kamu time kt btn neh.. arghhh sgt bnci melihat muke beliau.. hahaha..

Fatt Chin Choy said...

patriotik sudah

arque said...

ah bosan lah benda2 patriotik ni.wah!statement berani mati. xP

adawiah.zaini said...

sundel bolong? kah3

[z@ck] said...

honey..
huh? yg mana satu? banyak tu..

fatt chin choy..
mesti..ko x syg malaysia ke?

arque..
ceh.ye ke bosan?

adawiah zaini..
macam guna shutter speed dslr la plak kan..ahahaha

Mr Daha said...

Ha3.. tiba2 smua jd bersemangat lepas g BTN.. bagus2.. jgn lpe kat Malaysia ye ble fly nnti. :)

mR SyamEL said...

ak ingat nk apply jd fasi btn la,, ahaha,, ok x?

~ceRRy beRRy~ said...

best gler la zack dh de pengalaman BTN nih..
at the same time dpt kwn baru lg kan kan.. hik2..

DilOt said...

nasib baik kain tak biru..kalau tak sebijik same ..hehe

Eazy Izzuddin said...

meriah nye bergambr
xd

rathiqah azmira rosli said...

comel gile pakai baju sek tuh.hehe rindu plak nak pakai.hehe

Redbloodsnow said...

uiii..nampak best jek gi BTN kan zack. Adehh, tgk skool uniform...terindu ler plak zaman persekolahan..heee hee

:P

HonEyBuNNy said...

waaaaaaaa...beshnya...nak pkai gk gju skolah..ihihi

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger