Online users

Follower

Sunday, November 29, 2009

Kenduri dah habis.Oyeh!

Alhamdulillah. Kenduri dah pun habis. Cek lega sangat-sangat. Tiada lagi kedengaran suara tok menempik suruh angkat lauk, suruh bancuh air, suruh cari senduk nasi, suruh itu suruh ini. Hoh. Boleh malatop kalau kau tak ada ketahanan mental. Tambahan pula, dia tempik bukan biasa-biasa. Dah serupa mak rimau dah. Satu rumah kot boleh dengar suara dia as if kami ni langsung tak buat kerja. Cuba panggil elok-elok. Kan lebih appropriate.

Mula-mula cakap 10 hidang,maka kami pun bawa turun pinggan cukup-cukup untuk 10 hidang la. Pukul 12 tengahari,orang masih lagi sikit. Tok dah mula risau. Masak lauk sekawah. Tapi bayang pak ustad baca doa tak sampai-sampai lagi. Yes. Dalam hati seronok la sebab duk agak macam tak ramai sangat yang datang rumah tok.So, bolehlah rilek-rilek sikit.

Dalam pukul 3 ke atas, orang mula datang tak henti-henti. Omak aih. Tak menang nak layan satu-satu. Ha.Tinggal angan-angan je niat nak rilek-rilek tu. Time ni dah jadi lipas kudung. Peluh toksah duk kira la. Boleh buat minyak dagu. Apa barang tok? Kata 10 hidang. Ni dah macam 100 hidang. 'Bengkek' je kami cucu-cucu tok ni kena angkut lagi pinggan mangkuk atas rumah bawa turun bawah basuh pastu lap.

Apa-apa pun lauk tok memang terbaik lah. Nasi tomato 'sold out'. Memang ngam-ngam soi dengan tetamu yang datang. Kena belajar ilmu masak dari dia ni. Buat bekalan untuk jamu bakal laki aku nanati.Terima kasih kepada orang kampung yang datang jadi bentara tak bertauliah. Ha. Ini baru semangat muhibah. Aiyoohh..Tak habis-habis dengan isu muhibah ni.Dah. Malas nak cakap lagi. Mata dah mengantuk. Nak tidoq.

p/s : Thanks for coming Jas.

16 comments:

att ashburn said...

uih...sempt lg die memblog ni haha
kenduri nk gi nz eh zack..
ui bagus2..
xpela zack, last time tolong tok zack sblm g nz kan..

aizul said...

uish..kenduri tak hajak!

mau haku habeskan dgn kawah2 nya skali nanti! hahaha

hans said...

kenduri apa weih?
xjemput aku pun
haha

kuch said...

kenduri utk pg Newzie?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hueh ?

kenduri kawen ajak la yoooo.


keliks potato :P

'AQILAH said...

terbonggek...hehehehe

sekarang da boleh rehat2..yay !

joegrimjow said...

nasi tomato???
nakkkk

DilOt said...

ko curi tulang eh...smpt gi berblog...

Kamsiah said...

kenduri..hehe..i like it..mkn free...dapat bunga telur...
tp kalau kenduri sendiri...ya Allah..penat tak terkata...

sI tEDI said...

semalam pun ada kenduri kendara kat rumah.. sakit urat saraf aku!!

kuina said...

baru nak hantar tuppaware 5 tingkt dah sold out dah...

issshhh melepas...

[z@ck] said...

att ashburn..
bukan kenduri g NZ yunk..knduri kesyukuran kazen dpt 5A and korban sekali.. =)

aizul..
hohoho..knduri kawin nnt ak ajak.siap minta ko jadi photographer lagi ok.. =P

hans..
kenduri aku nikah..ahahaha..ang duk tang mana? klu tau ang duk aloq setaq..da lama aku jemput..

[z@ck] said...

kuch...
x la..kenduri p NZ nnt..bulan 1 kot..

missy lolly..
insya-Allah..klu ada jodoh..hehehe..

Aqilah..
yeah! betul tu..da bley gila blog balik..ahahaha..

joegrimjow..
ko suka nasi tomato ek.. =)

[z@ck] said...

Dilot..
psst..aku x curi tulang..tp curi ayam..hehehe..

Kamsiah..
penat kan klu kita jadi host kenduri..huh..

si tedi..
tau x pa..aku sakit pinggang..

kuina..
tu bukan tupperware dah..itu si'a namanya..hehehe

Just Me said...

Ur Welcome..
Bila lagi leh ketemu..? huhu
(^_^)

Fatt Chin Choy said...

belajarlah masak nasi tomato tu
aku nak rasa masakan ko
mana tau aku terpikat
kekeke

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger