Online users

Follower

Saturday, November 28, 2009

Kenduri esok

Wah. Baru sekarang free sikit nak post entry baru.For the whole day, aku sibuk di dapur. Ecewah.Ye la. Esok tok ada buat kenduri sikit sempena raya korban. Sedara belah Terengganu tak balik kali ni. So, bebanan kerja agak banyak jugalah. Dari kemas rumah hinggalah ke acara masak-memasak semua bikin sendiri maa.

Daging lembu bersepah dalam rumah. Pergi mana-mana pun duk bau darah lembu. Loya toksah duk kata la. Dah tak larat dah nak ulang alik pergi toilet basuh tangan dengan sabun Lux.

Oh ya. Pasal semangat muhibah yang aku duk complaint dekat entry sebelum ni kan. Tadi petang ada jugalah orang kampung datang tolong potong-potong bawang, hiris daging lembu. Nampak sikitlah kemuhibahan duduk satu kampung. Even yang mai tu boleh kira berapa orang, we appreciate your help. Kalau nak harap kat kami ja, memang tak menang tangan la. Nak buat itu dan ini.

Harap kenduri esok berjalan lancar. I berani bet la esok after habis kenduri mesti tidur terkangkang tak sempat nak update blog.

14 comments:

QisTina said...

smoga kenduri esk berjalan lancar.
:)

hans said...

insyaallah
kenduri apa hang nih yg sibuk bebenaq sangat>?

mamma mia! said...

agak2 la kot terkangkang

Fatt Chin Choy said...

sedekah kat aku daging lembu tu

joegrimjow said...

nak cari awek
kena cari yg kat dapo
;)

DoDu@HaHA said...

aahha.. kami baru abeh knduri tadi!!!

pnat sunggoh!!!

'AQILAH said...

rajinnye dia :)

LORD ZARA 札拉 said...

oit~
jemput aku~

Sharinginfoz said...

selamat berkenduri.. ok semua ke??

cik EPAL said...

bau darah lembu?? uihh...

klik TM,new moon and mister potato..banyak tol iklan blog ni ;)

Kuda Kertas said...

uihh..sebok sggh tu..slmt bkenduri..moge2 bjalan lncr..

[z@ck] said...

Qistina..
aii..xkan wish je kot..mai la tolong zack kat sini..ahahahaa..

hans..
kenduri aku nikah la weyh..

mamma mia..
bis 2..xkan nak bersimpuh kot..hahaha

fatt Chin Choy..
tny tok aku..ak tataw bab2 bagi daging ni..

[z@ck] said...

joegrimjow..
skang ko tgh bc blog budak suka masuk dapur..ahahaha..

Dodu@Haha..
sronok x kenduri kat sana?

'Aqilah..
terpaksa =P

[z@ck] said...

Lord Zara..
ko kat mana skang?

Sharinginfoz..
so far ok..thanks!

cik epal..
klik lagi..hehehe..

kuda kertas..
thanks ya.. =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger