Online users

Follower

Wednesday, December 16, 2009

Al-Ikhsan

Pucuk dicita ulam mendatang. Semalam Izzati ajak pergi ke pekan kononnya nak cari barang untuk persiapan ke Siam. Alang-alang dah ada kereta, aku ajak dia pergi tengok sneakers dekat Alor Setar. Memang bertekad la nak angkut satu sementara duit masih ada. Kang kalau tunggu lama-lama, duit tu semakin hari semakin surut. Beli benda merapu.

Aku tak arif sangat hal-hal sneakers sebab ini pertama kali aku nak beli sepanjang hidup aku. Ini pun memikirkan keselesaan diri sendiri bila berada di NZ nanti. Kalau saja-saja nak beli pakai pergi dating, tak ada maknanya aku nak beli.Lecturer dah pesan, beli walking shoes yang selesa dan tahan lasak.Biar mahal, asal selesa.Mahal-mahal pun, kena tengok juga kan kemampuan diri sendiri kat mana. Aku bukan orang senang.

Izzati, sepupuku.

Pergi survey dekat Studio. Mak aii. Mahal nau. Aku target bawah RM 200 saja. Kebanyakkan yang ada semuanya atas RM200.Design pula tak banyak yang cantik dan tak menarik perhatian aku.Tengok yang latest design from Adidas pun mahal. Hampa. Keluar kedai macam tu saja. Nak beli benda mahal kena fikir betul-betul. Mana boleh pakai ambil saja kan.

Ada satu outlet Al-Ikhsan berdekatan dengan Pacific. Ini last choice aku. Nak tak nak, kena angkut juga satu sebab tujuan keluar memang nak beli sneakers. Duit pun dah withdraw.Masuk saja dalam kedai, mata dah tertancap pada sneakers Nike. Yang penting, colour pink. Bhahaha.Harga pun memang bawah RM 200. Siap dapat free gift lagi. Terus panggil salesgirl, try dan beli. Berbaloi baloi.

Pulang dengan hati yang lega.

29 comments:

Miss Hirose said...

waaaa..suwetnye ksut tu..=)

Zarpeno said...

hadoi pink tu hat buat payah nak pilih sbenaqnya tuh.haha

Fatin Aliyya said...

comelnyer.hehe.nk jgk.nati next year blh cr kt situ la.;p

kojah said...

wehhh, aku pn ada usha2 kasut nie gakkkkkkkk...

ekyndelisya said...

pirah.
vavi lah.
kasut nike aku pink putih jugak cam kau.

RM 189 ke 179 ke 169 tah.
memeng berbaloi baloi.hehe

tapi kau nye design lawa sket.

i see u in court!!!!

rhapsody LiN said...

woah... malam nie nak balik kedah nak p cari kasut tu gak la. comel!! :p
tapi nak pkai ngan baju yang sesuai mana ye?

mamma mia! said...

nk bli same cam zack ah. hahahha

[s][u][e][h][a][n][n] said...

aku dah tua kot nak pakai kasut2 cam ni hohohoho...comel tuuuuu

Mawar_berduri said...

wa..menarik2...kasut yang cantik dan berbaloi2....

Judiene said...

cute sneaker
anyway, kalo nak cari sneaker, cari kt kedai yg ala2 cm Sg. Wang ke, Times ke, lawa gak
huhuhu~~

lucky said...

pink=chantek.. heheh..
sy pon dok cri2 kasut sukn neh.. aish2.. ble mau bli.. huu..

Eazy Izzuddin said...

lega..
nice shoes..
xD

░♥si lampu neon♥░ said...

cantik doh, nak gak

'AQILAH said...

comelnyer!!!!

bias® said...

banyak nyer bola?

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

eit minah pink!!
ehehehe..
naseb baek jumpe satu.
kalo tak mesti tak puas ati kan..

nabil said...

al-ikhsan jln pegawai ka??
lama tak p...
tapi macam lain ja gambar tu??

QisTina said...

comey nyer kasut..
huhu..
jeles2..

LORD ZARA 札拉 said...

lawa gila kasut kamu!!

^__^

DoDu@HaHA said...

sumpah smart kasot tuh!

SasHa Lee said...

tomeiii.. rase mau curi jer malam nie kamuk punyer..hehehehe

Fina said...

i prefer heels sebab i bukan insan tinggi. ehehehee. but this one is cute. pink! :*)

oranglidi said...

wa paling mahal 30 ringgit. hehe. bile lu nak blanje wa crocs?

hans said...

kaya ko yer
huhuuhu

adawiah.zaini said...

nasib baik aku x beli kasut ni td weh. klo tak, geng lagi la. haha

tirah watif said...

oh nike!
xD
awesome!
haha

Redbloodsnow said...

sebijik cam kasut nike zie dulu. skrg udah kasi kat kiki. nengok kasut nike zack nih, kerinduan ler plak...hikss..

att said...

att nyer ungu haha

LALA said...

eh cantik, aku pun nak cri sepasang sejak2 dok join geng netball ni. geramnya tgok hg punya.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger