Online users

Follower

Tuesday, December 15, 2009

Tak mahu gaduh-gaduh

Weyh.Awat semua pakat nak perang ni? Tak elok perang-perang. Sejak kebelakangan ini, aku ada terbaca dua tiga blog yang saling hentam menghentam antara satu sama lain. Motif? Aku pun tak tahu. Yang pasti, kalau nak selamat, baik jangan masuk campur. Baik jadi pemerhati seketika.

Baru aku faham dunia blog ini kadang-kadang tak membawa kebahagiaan malah kesengsaraan. Ye lah. Aku jenis yang bukan tough sangat bila orang hentam aku. Dulu pernah sekali aku kena hentam dengan orang yang bergelar anonymous. Aku ambil pendekatan untuk senyap saja. Tak nak keruhkan keadaan. Kadang-kadang aku ambil kira juga teguran orang tu. Ye lah. Kita bukannya perfect. Mana tahu orang yang menegur tu betul.

So, mana-mana part yang kita rasa kena perbetul, kita perbetul. Jangan jadi ego sangat.Dan alhamdulillah, sampai sekarang blog ini masih bersih dari sebarang ancaman.

Happy blogging ya teman-teman. Tak mau gaduh-gaduh.

33 comments:

alie said...

ahaa..
alie pun ada perasan..
biasa la tu tak sume benda kita buat ni betul,kdg2 betul tp x betul dimata org..
susah nak layan sume org

silent is better..
hu3~

Miss Hirose said...

btul tu..
bek kite jgn keruhkan keadaan kn..
senyap je kan..

Redbloodsnow said...

tuh la yang. heran gak dgn dunia blog nih. sorg hentam sorg dlm blog masing². mcm zie dulu pnah gak terkena.

kes dak perasan ingat zie marah die padahal zie marah anonymous yg jd lalats dlm blog zie. alih² die plak terasa.

So habis lah die hentam maki hamun zie dlm blog die. zie nyer action lak...lantak ko lah sane.hahha. zie blogging mcm biase jek. mls nk layan. cam dak² je perang dlm blog kan

huhu

AzuanBudakPandai said...

hoho..
aku pun ada bace pasal nie..
x baek woo..

cik EPAL said...

hehh..macam tahu je ini situation :D

Eyriqazz said...

Entahla zack..Inilah org melayu..naik skit hentam..turun pun hentam..buat salah hentam...semua perkara pun salah..apa salahnya tegur berhemah?Jrg saya jumpa perkara begini di blog2 berbangsa lain...

dayah aziz said...

a'a kan..
nape la nak gado2...
ish2...(menggeleng2)

Eazy Izzuddin said...

aish
x bek gado2...
huhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

lorrr e2 macam pun ada ka??? ish2...orang berblogging sebab nak enjoy2..bukan nak cari musuh kan...

'AQILAH said...

hahaha dulu masa baru2 pun ade juga gaduh2...merepek jek...:P

[s][u][e][h][a][n][n] said...

x syok la macam ni kan???berblogging secara aman la best :)

Zarpeno said...

pasaipa nak gaduh.haha pakat dok balaih post ka apa ka

Softtouch [Hanim] said...

akka xperasan pun zack blog yg gaduh2 nie..jgnlah dorang nk mnghentam akak plak..cewah sapelah akak ni kan diorang nk amik port..he he he..betul tu zack kita hanya berblogging jer n nk hepy2

sI tEDI said...

zack : bukan lebih kepada publisiti ke org yg jawab menjawab ni?

Cik Dila said...

bagus ambik pendirian untuk berdiam diri.bukan bermakna kita salah.mungkin cara anon tu ta berhemah..salah dia jugak.tapi tengokla plak mana tah betul jgk kata anon tu.

hans said...

yups
ku pun ada jumpa kelmarin
dua2 tu agak pemes la
ntahlah
malas campur
aku pun penah kena maki n carut pasal entry chin peng tu
tapi malas nak tegangkan keadaan
buat xtahu jer

Ena Qalinsya said...

huhuhu btol tu..ekceli akk pun penah gado ihiks tp dh ok.. tp kalo yg gado melibatkan perkara remeh temeh alahaiiii sian..siann

Zuewairy said...

aha.. satu lagi.. berblogging ni ken banyak sabar.. terima pendapat org dgn hati yang terbuka~ ;)

angah iza said...

kalo gado2 manja leh x?
heheheh

Hanida Lavida said...

ni lah manusia.
mesti ada sifat iri hati.
sebab tu hentam sana hentam sini.
kan kan kan? =]

nurain rodze said...

haiya . jgn gaduh2 lorhh

Putra Al-Maliki said...

buat ape gado2.. xdapat papepun.. penat jer yang dapat.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

MohdTaufiq said...

saya fikir no big issue sbb, andai kata org menabur fitnah terhadap saudari sudah semestinya anda ingin menyangkal dgn hujah² anda, org akan menilai anda dgn hujah anda, hujah itu sebagai senjata anda, so apa salah mereka berhujah sesama mereka dlm mancari kebenaran, that ok if you try it, may could be fun ..., huhu saya dulu pernah join kelab debat, haha ....

♥miszluna™ said...

huu..


aku pn rs blog byk bwk sengsara =(

Fatt Chin Choy said...

peace no war
hehe

meo tinggi said...

gaduh2? meh ah lawan main game kat facebook jom!

ade brani?

lucky said...

no gado n drama.. hee.. love peace no war.. :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

betul3:)

tabaik gado2.

biasala adat belog bukan smua suka penulisan kita :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

betul3:)

tabaik gado2.

biasala adat belog bukan smua suka penulisan kita :)

oranglidi said...

blog lu tetap best

Fina said...

blog your own thinking. as long as kita tau diri kita, kita tak ganggu orang, kita kurang wujudkan kontroversi, jauhkan dengki dan sedar bhw everyone have their own way expressing themselves.

selamat berbelog ;)

Ain Nabila Ibrahim said...

zack .. sedey hampa geram kalu ade owang ttba kutuk kite blakang2 . zack penh rase kan. aien pon geram gak tyme tu. tp skunk dh mls nk pikir . haa nk ngaku ain pon ade mngamuk gak mggu lepas pasal nie . sbb nye ade someone pertikaikan blog aien yg duk show off mcm2 .. salah ke zack ? bukn ke bile kiter berblog , ape saje kite ceryta adelah hak kite owang len xleh cmpur?sowang nie je myb xpuas haty . tu yg balas kat dier balik =p cool je skunk

miss bla bla said...

eh ko kate anonymous??br je dier hentam aku blk sbb aku nasihat awek dier..pastu aku diam sbb aku ni profesional, yelah org tgh bcinta xleh tgr lgsung, kentut pon wangi.$%^&*nbuKNujBHG btl laa..ok dh puas mencarut..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger