Online users

Follower

Thursday, December 17, 2009

Jumpa kawan lama

Al-kisahnya semalam, masing-masing boring duduk rumah. Tak tahu nak buat apa. Ada internet pun dah rasa jemu. Maka, kami ambil keputusan untuk tengok wayang 2010 pada pukul 8.10 malam di Jitra. Bangang kan? Cerita tu dah lama tayang, baru tergedik-gedik nak pi tengok.Cerita MySpy tak nak pula tengok. Tapi, I tell you what. 2012 still ada 4 panggung yang dibuka untuk tayangan! Mungkin wayang di Jitra lambat keluarkan tayangan 2012, tapi still aura ke best an cerita itu masih ada.

Habis wayang dalam pukul 10.30 malam, aku dah berjanji dengan Kamil nak jumpa dekat Nashmir. Kamil ni kawan sekolah rendah aku. Memang dah lama lost contact.Terima kasih FB kerana menemukan kami kembali. Pergi saja dekat Nashmir, ramai yang tengah melepak. Dah tak ketahuan yang mana satu Kamil. Dah 3 tahun tak berjumpa.

Kamil duk macam tu juga la. Banyak benda kami cerita. Mula-mula ingat nak lepak kejap saja sebab adik aku yang kecik ikut sama. Tak elok pula bawa keluar budak bawah umur lewat malam kan. Tapi, ada juga kot dalam sejam kami bersembang. Dari cerita cinta monyet sampailah hal pelajaran.

Paling tak boleh blah bila tiba-tiba dia ingatkan aku tentang satu benda.

Kamil : Weyh Zack, ang ingat dak ang ada bagi album gambaq kat aku?

Aku : Album gambaq? Ada ka? Aku tak ingat la pulak.

Kamil : Ang pada sungguh tak ingat naa. Aku simpan lagi tau dak album gambaq tu.(tarik muka dah mamat ni sebab aku tak ingat)

Aku : Oh..ek? Aku bagi masa bila kat ang?

Kamil :Time birthday aku la. Aku simpan lagi weyh. Album gambaq tu ada gambaq cartoon. Ang ada tulih something dalam tu.

Aku : Hahaha. Macam ingat ja. Dah la weyh. Tak mau arrhh sembang pasai benda tu. Segan aku. Tapi, time tu album gambaq la paling up untuk budak sekolah kan.

Kamil : Ha. Tau tak pa.

Aku tak ingat apa yang aku tulis dalam album tu. Tapi yang pasti aku ada simpan perasaan dekat dia waktu kami satu kelas dulu. Bhahaha. Sengal lah ang Kamil. Setiap kali kalau bersembang tak kira la dekat FB ke YM ke, mesti dia nak bring up issue album gambar tu. Nak cakap hargai hadiah aku la tu. Ececeh.

18 comments:

Precious said...

Apalah yg dituliskan tu ya? Hihhiiii

Redbloodsnow said...

hahaha...awat x tanye balik kat kamil ape yg ditulis tuh cyg uii..hikss :P

psstt..time skola² dulu, mmg x missed kan if x having a crush ngan sumone kan...hahaha. Zie pun x terkecuali. crush senyap²...kehkehkeh


:D

Mawar_berduri said...

dah lame tak jumpe member2 sekolah...windu je kat diorang ...

sI tEDI said...

aduhai!!

kalau jumpa kawan lama. kisah2 lama di ungkit!! adakalanya lucu, adakalanya tersipu2 malu di buatnya

tirah watif said...

haha
teringat lagu a ramli. 'kenangan mengusik jiwa'
kekeke

Miss Hirose said...

kot2 kan die still ade prasaan kat zack kot..hihi=)

Cik Dila said...

ada harapan lagi ni zack...cepat pasang strategi..ehehe

arteta said...

sori2
sb xdpt join sekali smlm
ak smpi umh pn dah dkt kul 11 lbh dah
sori2
: )

Zuewairy said...

salam..

cik zack, cite yang kuar kat jitra tuh same jer ngan panggung2 lain.. mmg laku bebnor la cite 2012 tuh..

semalam g gak area jitra mall tuh.. xnampak lak cik zack~

Zuewairy said...
This comment has been removed by the author.
lucky said...

ouch.. maluuu.. heheh.. tah pape yg ley dtulis ea.. haha..
die still smpan.. ade can kah..?? lalalla~~

NurulAmnie said...

aku rasa aku tau motif dia..
dia nk adjust ngan ko tu..
ko tunggu pe lg zack?
pergi dapatkn dia..!
huihuihahahehe~

[z@ck] said...

Precious..
entah la sis..memory lost..heheh

Redbloodsnow..
ha..report kat dillah..ahahaha

Mawar_Berduri..
itu la pasal..time cuti je pn nk berjumpa mcam ni..

[z@ck] said...

si tedi,,
ak pn dah malu2 kucing da smlm time dia cakap pasal album tu..ahahha

tirah watif..
ooo..xpenah dgr lagu tu..huhuuh

Miss Hirose...
oit..dia da ad awek ok..hahaha

Cik Dila..
hehehe..jgn nk ngarut la weyh..dia da ad gf la

[z@ck] said...

arteta..
xpa2..nanti ak nak turun jitra lagi aku gtau ang..kali ni ang kena mai gak..

Zuewairy..
duk jitra ka? area mana?

lucky..
ni lagi sorg nak bt gosip..xda papa aih..kawan baik tu..

NurulAmnie..
sayangnya aku dah xda perasaan cinta dekat dia..ceh..ahahaha

rathiqah azmira rosli said...

tak merase nak crush2 ni.hehe sekolah semua girl.

angah iza said...

heheheh....kelakar & malu :)

░♥si lampu neon♥░ said...

scandal kantoi!!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger