Online users

Follower

Thursday, December 17, 2009

Tahniah Malaysia!

Pada separuh masa pertama, aku text Burhan.

Aku : Stress tengok dorang ni main bola.

Burhan : Tu la. Macam haram.

Serius aku rasa macam nak pergi ganti dorang main bola.Cemerkap sangat.Maybe dorang stress kot berhadapan dengan ribuan peminat Vietnam.Rasa seriau every time gawang Malaysia hampir dibolosi pihak lawan. Nampak macam pertahanan negara sedikit lemah dekat situ.

Masuk second half, Malaysia semakin garang. Yeah. Inilah yang kita mahu. Pulun Malaysia pulun! Setiap minit, mesti penyerang Malaysia buat attempt nak jaringkan gol. Dah boleh nampak dah pasukan Vietnam macam dah penat.

Everytime dengar sorakan, tok akan datang dekat kami. Tanya skor berapa. Dia pun minat juga weyh. Duk buat ulasan macam Hasbullah Awang versi Kedah. Hehehe. Bila Malaysia jaringkan gol, boleh dengar rumah jiran sebelah bersorak. Aku pun sorak kuat juga. Melompat sorang-sorang depan tv.Rasanya inilah first time aku melekat depan tv tengok bola dari awal sampai habis. Dan ternyata penantian aku berbaloi baloi.

Tahniah Malaysia! Cayalah lu! Tiba-tiba aku minat dekat keeper Malaysia yang pakai baju ungu glove pink tu. Smart la kau. Couple boleh?

26 comments:

♥miszluna™ said...

rumah siggplus xde letrik pastu aku pon tlg la tgk dr facebook..

baca status org..
huhu..
pastu gtau die..

menang gak msia..
klu x wat malu je..

seroja jingga said...

menag sudaaa
dah 20 tahun tunggu..bapak punye lama..

asal nuff overdose nih

Blackhunney said...

hehe jgn pndg rendah pd m'sia ...ngee

QisTina said...

ko pun minat gak kat mamat tue,
aku mmg usha lame dah mamat tue,
sbb jersy dier striking sgtt..
hehe..

tp sayang ade janggut lahh..
hehehe..
pikir dulu..hehe..

[z@ck] said...

miszluna..
dorang work hard btol untuk final ni..ley nmpk walaupun awal2 nmpk cemerkap skit.

seroja jingga..
yup..20 tahun menunggu..akhirnya ..

Blackhunney..
yup.btol..padan muka dgn jurulatih Vietnam yg perlekeh Malaysia..Now you know..

Qistina..
ada janggut macho dowh..ahaha

wunny said...

wunny hunny likes this post~

sI tEDI said...

Tahniah malaysia.
sebbaik Hasbullah Awang pengulas!

meo tinggi said...

hahahaha... duk tgk bola ke? duk usha jejaka2 hensem :p

tirah watif said...

wah jgnlah
penjaga gol tu sy da tempah oh
hahaha

Cik Dila said...

aku baru nak cakap penjaga gol tu kacak..=P

azra said...

msiaa bley.
gol nseb pon ok gak!
rjin2 la cmmnt blog saya ea!
=)

syafawani said...

hahaha...xtahan ah Z@ck nih..mintak kapel lak..hik3..
ha kalu da dapat kenalkan wani ngan zafuan eh..hoho
neway besh3! congrats msian team!

princess hearty said...

ak berkenan ngn keeper dia tu pun sb dia pkai glove pink. sweet gilak lah!!

Noorlaila Mohamed Nor said...

aku tak tengok
baru je tau sebenarnya
huhu

Zarpeno said...

hg dengan keeper vietnam tu macam sesuai ja kan.haha

joegrimjow said...

iduoop malaysiaa
oo yeeea

'AQILAH said...

yay! malaysia menang!!

MieZa said...

kite pon suke tgk goal keeper die..hikhik...
comel purple pink...

encik luth said...

Gila zack gersang kat keeper malaysia.. hehe

Lala said...

aku pon tgk jugak!!!
keeper mesia mcm smart je kan???haahahah..tgk x saat die tangkap bola masa vietnam nk golkan tu...gile cekap ah..

rafaiz benitez said...

tahniah malaysia.

eyfagroove said...

hehehe, sme la...dok bekenan kt goal keeper die! haish, encem..ditambah dgn janggut die i like!! tergoda iman... :p

~ceRRy beRRy~ said...

hahahaha...

amboi2... kang keeper tuh baca terus mintak pacaran =)

YobSumo said...

ye duit sgt penting.

kalau aku jadi kamu gerenti aku ikut pergi Langkawi juga walaupun dah jemu. hilang boring dok umah.

noor afzan said...

wakaka..sompat lagi tuh nak kenen ngan penjaga gol..

Att said...

haha att tgh keje..tp kn kedai sblh kedai mamak..riuh sungguh..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger