Online users

Follower

Friday, December 18, 2009

Duit duit

Depa pi Langkawi. Yang tinggal dekat rumah ini hanya kami bertiga. Aku, Zul dan Malia. Biasalah. Bila dah besar remaja ni, dah malas nak ikut orang tua pergi berjalan-jalan. Tambahan pula ke Langkawi. Dah bosan. Lainlah kalau pergi dengan member. Feel dia lain sikit. Tok rajin pergi Langkawi sebab ada sepupu dekat sana dan boleh tumpang bermalam dekat situ. Lagi satu, dia suka borong ikan bilis. Murah. Biasalah orang tua. Nak yang murah saja.

So, untuk tempoh 3 hari tok tak ada kat rumah ni, terpaksalah masuk dapur masak untuk adik aku. Zul ni susah sikit bab makan-makan ni. Tak makan langsung ikan.Duk ulang makan teluq dan ayam saja. Bila tanya kenapa tak makan ikan, dia cakap tak sedap. Memang hilang nikmat la kalau tak makan ikan.

Dah request tok untuk belikan luggage. Suruh ambil yang besaq sekali. Dekat Langkawi murah sikit.Banyak lagi benda yang aku tak ada. Tak apa. Slow-slow. Sales tak lari kemana.Tok pun dah mula faham yang aku nak kena pakai banyak duit juga sebelum fly ni. Dia dah mula tanya aku barang apa lagi yang tak ada. Sebenarnya dia memang ada simpan sikit duit untuk aku fly. Saja ja dia tak nak bagi tahu aku sebab dia tahu aku ni fail bab nak manage duit. Tapi, hari ini terkantoi juga bila tiba-tiba, dia tercakap duit aku ada lagi balance dot dot dot. Lega juga dengar sebab memang perlu pakai duit pun nak beli semua benda. Kalau pakai air liur, senang la hidup.

See. Orang tua memang banyak berfikir dari kita kan. Siap buat simpanan awal-awal untuk anak cucu.

18 comments:

Zuewairy said...

cucu kesayangan tok nih~

[z@ck] said...

Zuewairy..
ahahaha..banyak la cucu kesayangan..

Sharinginfoz said...

he he he langkawai tak pernah sampai sana.....

eyfagroove said...

haish, sme la kite...kene tinggal gak bile parent g jenjalan kt miri, ni rase nak buat xtvt sendiri ni..:p

meo tinggi said...

pergh... kerek siot..

duk ckp boring g langkawi :p

Cik Dila said...

tok mithali ni..hehe.cucu dia pun kena jadi cucu y baik lah..

aku tak suka p langkawi ngn keluarga..asyk duk borong pinggan je ma aku..boring p ngn parents ni.

angah iza said...

pandai ke msaka ?
nak oder leh x?
hehehe

hans said...

dia takut tercekik tulang kut

[z@ck] said...

Sharinginfoz..
sampai2kan la diri anda ke langkawi..

meo tinggi..
hahaha..kerek x kerek..duduk langkawi sampai 3 tahun..mana tak bosan..

Cik Dila..
ha...tau x pa..org tua..paham2 la..

angah iza..
better jgn..kang keracunan..

hans..
ahahah..kalau makan ayam pun ley tercekik gak..

░♥si lampu neon♥░ said...

selamat pergiiii..ko nak g mane??

~ceRRy beRRy~ said...

demi cucu tersayang =)

[z@ck] said...

si lampu neon...
pergi jauh..ahaha..

cerry berry..
ahahaha..tersayang la sangat

Eazy Izzuddin said...

langkawi x penah jejak lagi...
huhu

joegrimjow said...

jgn lupe keje part time
uhuhhh

nurain rodze said...

syok uh p langkawi !

Fatt Chin Choy said...

aku lg suka makan ikan
feveret
ko suka? keke

AzuanBudakPandai said...

bagus la ad atuk lagu tu huhu

MieZa said...

org tua memang macam tue kan??

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger