Online users

Follower

Thursday, December 10, 2009

Dah cukup 4 orang

Huh? Siapa tu? Dah bersiap macam nak pergi kerja saja. Inilah adik aku yang baru saja sampai pagi tadi. Baru saja habis SPM. Hari ini dah berdesup hilang pergi ke pekan dengan berpakaian macam orang nak masuk pejabat. Hairan juga aku.Rupanya dia nak pergi buat gambar passport.Nak apply scholarship Khazanah.Dorang ada attire code sendiri. Kalau aku, bantai saja pakai jeans dengan shirt biasa. Tak gamaklah nak pergi pekan macam tu. Korang sanggup? Dah lah naik bas. Huhuhu.

Seronok juga dia dah balik rumah. Cukup korum kami 4 beradik. Susah nak kumpul kami semua. Kadang-kadang aku tak balik, dia balik. Cuti hujung tahun macam ni saja nak jumpa pun.Kalau dulu, bolehlah nak gelakkan dia gemuk debab pendek, sekarang dia dah lagi tinggi dari aku, dah kurus meleding macam papan.Cepat sungguh memanjang adik-adik aku ni. Semua dah tinggi dari aku. Maka, kalau dekat rumah, gelaran insan tinggi tak boleh pakai. Sure kena gelak punya dengan depa.

Dia selalu tanya aku apa bestnya blogging ni sebab bagi dia macam tak ada apa-apa yang kita dapat dari aktiviti ni. Saja cari point nak pangkah aku. Cakap blogging tak ada faedah. Terpulang kepada individu itu sendiri macam mana dia memaksimumkan penggunaan blog. Bagi aku, blog ini macam online diari aku. Aku tak reti nak express diri aku dekat umum, just through blog saja aku dapat tunjuk diri aku yang sebenar. I kan malu. Wahahaha.

20 comments:

Kay_amx said...

haha.. nice blog...

follow my blog please..

http://mylife.aerionz.net/

[s][u][e][h][a][n][n] said...

kamu adik beradik mmg tinggi erk????? suka makan kacang panjang kah??? :p

Cik Dila said...

memang genetik panjang2 upenye..patutla.hehe..aku 156 je..pendek kentot!ehehe

suruhla adik ko start berblogging..biar dia rasa keghairahan berblogging tu..hehe

suezensuzanna said...

wah...pun scholarship gak...pandai2 korg adik bradik nih

oranglidi said...

MACHO HABISSS..

WA STUJU DENGAH SUEZEN. GEN PANDAAI2 KUARGE LU NI. KHAZANAH TUHH!!!

BISKUTMARIE(",) said...

ingtkan askar mane outing pegi pekan...
hahaha...

Judiene said...

scholarship khazanah??
ape tuh??
aku ni tak bape pandai, so taktaw la nama2 scholarship neh

aku tgk dari belakang, adik ko tuh cm mamat romeo nak ngorat pompuan aje
cm cite dulu2
ahahahahaha!!

Zarpeno said...

malu la sgt!haha

kojah said...

gud luck dikk...

btw, background ko bkn finkkk...background ko biruuuuuuu!!

sI tEDI said...

panas wooo pakai kemeja lengan panjang!!

Solehah said...

hehe..pekdah x pekdah..sekali menulis pasti mau lagi..hehe

Hannanika Chan said...

memang
kat maktab ta tego me pun :P

Lady Fyza ;) said...

huhu, btul tu sis ;)

blogging ni dari luaran mmg npk mcm ta

bfaedah. tp bg kte yg da slalu bblogging,

kte dpt rase faedahnye, even org len

kate kte jz buang mase. rite dear?

hehe, nice pose.

Fatt Chin Choy said...

smart ler adik ko
mcm pengurus dr pandangan belakang
haha

'AQILAH said...

kirim salam kat adik ea...:P

MieZa said...

sama lar kite..adik mieza pon lagi tinggi dari mieza..

btw mieza nye tinggi same dengan zack taw,,hee~~ lebih 1 cm jer..168..

Mawar_berduri said...

huhu..ingatkan sape tu ...
upenya adik...agaknya die pun misti terpaksa aje pakai camtu sebab nak amik gambo ..

dilot said...

adik ko ensem tak, boleh aku ngurat...?

hehehe..
aku suka mkn kcg pjg, tp pendek gak..xaci betul ko...

sukiminna said...

haish..tonjang-tonjang ni..mesti kecik-kecik selalu makan calciyum tu.

~ceRRy beRRy~ said...

amboiiii adik kamo tuh!

sekali tanya2 camtuh..
esok lusa dia plak wat blog!
hehehehe... =D

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger