Online users

Follower

Sunday, December 13, 2009

Goyang kerusi

Jangkaanku tepat. Pejabat NSTP cawangan Alor Setar lengang. Seolah-olah tak ada orang yang datang untuk redeem tiket ke Genting. Hohoho.Agak terkejut juga kami waktu sampai dekat situ. Betul ke ni office NSTP? Senyap sunyi semacam saja. By the time kami sampai tu, tak ada orang pun yang datang redeem tiket padahal jam baru pukul 11 pagi.2 tiket sudah ada dalam genggaman aku. Jom X-Po. Aku tak ada partner lagi nak bawa.

Kami ambil keputusan untuk tengok movie Santau. Walaupun agak cuak-muak, nak juga tengok. Sebab orang duk cakap movie ini best. Kira berbaloi baloi. Maka, berbekalkan semangat dah lama tak tengok movie-ala-tak pelah-bukan-hantu-nak-datang-betul-betul-kat-aku, kaki melangkah juga masuk wayang. Wah! Wayang di City Point dah berwajah baru. Dah tak ada kerusi bau hapak dan masam. Semuanya serba baru. Well. Kedah maju 2010 la katakan.Ahahaha.

Seat sebelah aku ialah seorang budak perempuan dalam lingkungan umur 9 tahun bersama ayahnya. Budak ini memang excited gila nak tengok cerita Santau ni. Belum pun mula tayangan, dia dah mula buat Ju-On dekat aku. Berbisik-bisik "Santau...Santaaaauuuu". Ades. Psycho betul. Aku cool saja.

Di tengah-tengah tayangan, ada satu scene yang membuatkan aku terkejut sampaikan kerusi aku bergoyang akibat goncangan badan tanpa suara. Aku dengar bapa budak tu perli anaknya.

Papa: Kan papa dah cakap gambar ni seram. Tak nak dengar.Adik takut sampai goyang-goyang kerusi ye.Apalah adik ni. (sambil diselangi gelak kejam)

Adik : Bukan adiklah papa. Adik tutup muka, tak nampak hantu tu. Ni, akak sebelah ni yang terkejut sampai goyang kerusi.

Ok. Nak keluar wayang sekarang. (T_T) Baru ingat nak mengorat papa adik.

32 comments:

tirah watif said...

hahaha
pandai gila dak gurl tu jawab
ekeke

mencabar nih kaloo jadi mummy gurl tu
:P

[z@ck] said...

tirah watif..
ahahha..petah bercakap..ada hati nak kenakan aku..huhuhu

Asyraf Abdul Rahim said...

haha. seram sangat ke movie santau ni? sampai goyang kerusi. hehe.

tengok trailer macam biasa je.
oh lupe. kita xtakut pon bende tu.
:P

Misz SeroJa said...

heee
msti time dak 2 ckp..
awak rasa segan kan..hee

[z@ck] said...

Asyraf Abdul Rahim..
terkejut saja..tak adalah takut sgt pn..hehehe..

Misz Seroja..
nasib baik wayang gelap..kalau tak, tataw nak sorok muka dekat mana
T_T

angahpikah said...

pirah.. bila ang nk gi genting? aku berniat untuk kesana sem depan..

bagus2.. bijak mengambil peluang.

[z@ck] said...

sebelum aku fly la..huhuhu..

joegrimjow said...

haha
penakot ye kamu ni

dlu ingat nak tgok cite hantu gak
tp[
cam xcukup lagi keberanian
xbesh r

joegrimjow said...

erkk
tau kan ku da gune link baru
ke mmg xpernah link?

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah tukar nyek..baguih2...nnti kita p genting sama2 no..hehehhehe

[z@ck] said...

joegrimjow..
link baru? x faham.....

purplelicious..
oraiiitt...kita nek roller coaster sama2 naa..ehehehe

DoDu@HaHA said...

Kui3.. kena sedas.. cilik sungguh kanak-kanak itu noooo

Judiene said...

aku tggu la jugak kot ada org nak ajak aku g genting kan
uhuhuhu
keciwa aku!
;P

~@k1 is @utuMn!~ said...

hahahaha!!!
lawak la ko zack!!
n3 bwh 2...
sngup gunting ea nk tiket pny psl..
hahhhaah...
zack2!!

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!!

syiok sungguh ni!!

QisTina said...

whoa.cam besh je cite santau.
nak pi tgk laa.

sI tEDI said...

ha ha ha ha.. papa dia mantop ke.?
kang mama dia baling pulak dengan kerusi yg bergoyang tu!!

ha ha ha

~ceRRy beRRy~ said...

hahahaha...

dari seram trs jd lawak plak!
adesssss...!

lucky said...

haha.. asl xtpu papa dak tu.. ckp org seblah lg yg gegar2 krusi..?
hik2.. tipu sunat..

hans said...

hahahaha
sempoi giler budak tu
owh,wayang dia okay x skrg?
rasa cam nak gi tgok jer esok
tapi aku xsuka CT Plaza
aku xtau asal

Dak Wan said...

Ada kata citer ni ok, ada kata tidak, erm.... kena tgk la nmpk gayanya nie

Redbloodsnow said...

wakakaka...ko rupernyer takut sampai goyang² kosi ek yang. mati² zie ingatkan adik zack tadik taw..mihahahhaa.

:P

Mr.Clive said...

santauuu....santau.... :P

Softtouch [Hanim] said...

xde org yer zack...mcm pelik jer..kalu kat kl mesti ramai zack...

eyriqazz said...

Zack,

Kerusi mana yang berjaya digoyangkan?hehehe...

Kamsiah said...

aduii...lucunya...seram tahap gaban ke santau tu

alie said...

malu la cik zack oii...
nak ngorat pun x jadik..

maluk3~

alie said...

malu la cik zack oii...
nak ngorat pun x jadik..

maluk3~

Solehah said...

takpa..takpa..dorg ckp direct..haha

Solehah said...

takpa..takpa..dorg ckp direct..haha

HonEyBuNNy said...

ila pn da tukr tikt gntg...abah tlg tukarkan...cwgn kita kdh mmg byk lagi tiket..iihhi

Arteta said...

Nak ikut jugak p genting
nak itot
nak itot!!!
hahaha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger