Online users

Follower

Thursday, December 31, 2009

Haram J betul.

Pagi ini ada pendaftaran tingkatan 1 SMK Tunku Malek. Kalau sebelum ini, Pak Chaq yang banyak uruskan hal sekolah adik-adik aku.Tapi, kali ini dia pula sakit. So, nak tak nak akulah yang kena temankan Ika mendaftar.Kami sampai awal.Cikgu tu cakap masuk dewan dulu dengar taklimat. Ini yang aku paling tak suka. Nak menadah telinga dengar pengetua bercakap. Standard pengetua kalau bercakap ada la dalam satu jam.Mukaddimah dah setengah jam tadi. Haru. Nasib baik tempat duduk aku tepi tingkap. Selamba badak aku mengeroh.Bab curi-curi tidur ni serah kat aku la. Berlakon baik punya.

Time beratur nak beli buku, ada la sorang mak cik queue belakang aku. Dia asyik merungut saja line kami tak bergerak. Marah-marah orang depan sebab potong queue. Memang ada yang potong queue. Berapi gua. Tapi fikirkan I paling muda dekat situ, I behave la. Malas nak cari gaduh. Bersabar sajalah. Memang sesak pun keadaan tadi. Semua pakat nak kerumun koperasi tu.

Aku semakin menghampiri kaunter buku tu. Selang dua orang, turn aku. Guess what? Mak cik yang marah-marah tu dengan selamba badak sumbunya potong line aku tanpa rasa bersalah. Buat macam tak nampak aku pula.Potong queue beb! Haram J betul. Memang aku buat muka lah. Tadi bukan main kau marah-marah orang potong queue, ni kau pula yang buat. Apa kes? Orang macam ni patutnya kita humban dalam tong sampah je.Padahal tinggal berapa orang je pun before sampai kaunter. Tak reti bersabar ka? Bajingan betul la. Aku marah betul ni.

Baik aku pergi amik wudhu'. Bye.

26 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

grrr.

menchik gak kalu org ptg Q kitew. grrr

AJ Nismihan said...

lain cakap lain buat... typical politician jer. boleh suruh makcik tuh jadi ahli politik. boleh nak bising2 dekat khalayak, kemudian buat benda salah (yang dia bisingkan tadi) TERANG-TERANG depan orang lain.
Memang banyak la dosa kering orang sekeliling...
patutnya buat2tanya dekat makcik tuh
"potong q ke makcik"
sure dia jawab "argh, orang lain pun potong, aku pun boleh potong gak"
[eh makcik, orang makan taik makcik nak makan taik gak ker? Baqaratul betul]

Ni kes potong-potong nih mesti kes terpengaruh dengan iklan p1wimax la nih...

fathiahRAIHANA said...

tade adab lgsung
cane la budak2 skrg na baek
kalaw mak bapak ta tnjuk
teladan leklok

Eyriqazz said...

Aku pun bengang kalau orang potong queue...cam tak bertamadun je rasa.

Great Teacher Onizuka

nabil said...

sabor je la...
org tua2 memang cmtu...heheheh

Sharinginfoz said...

memang sungguh tak tahu bahasa..... org lain beratur le.. sound aja....

Dah Buat Bajet 2010?

Siapa Nak Jadi Cantik?

riBEna said...

senget nye makcit cm tu
hahaha~

~ceRRy beRRy~ said...

alamak makcik...

makcik salah potong Q org la..
kan zack dh marah.. haaa.. haaa..

sabar zack ek :)

Dee said...

ler...awat x sound balik..sabar jelah..

Eazy Izzuddin said...

huhu
sabar je lah

kawie2020 said...

yg tua sepatutnya bg contoh yg baik... apa lah makcik tuh!!!

aku pon bengkek jugak nih..

-itu gadis- said...

mak cik sengal.mmg berapi mcm nie..hak3

hisham said...

hahaha,,,mcm2 karenah...ape azam u thn ni ek??..i mmg xde azam pn...k la u tk cre k

NeenaAnuar said...

lorrr.. dia pun 2 x 5 jugak? haih!! nak disound kang... org tua lar pulak.. tapi perangai tak menampakkan cam org tua yg boleh menunjukkan contoh & teladan yg baik buat org muda pun gaye nyer! adoiiii... payah.. payah!

Zuewairy said...

adoi.. kes ni xble blah.. walau tua rasanya kena tegur zack.. manyak cantik potong line org;)

syafawani said...

aiseh..awat makcik tu..sabaq zack naaa..toksah marah2 dah...biaq ceria skit tahun2 baru nih..hehe

GhOsToNe said...

hahahaha..

sabar2!

sha89 said...

iskk2...tu bkn haram J tp haram B namanye hahaha...sengal makcik tu ek..sesuke ati tok nenek die je potong line.

xkesa la zack...ko lupekn aje..klau ko duk pikir nnti sakit ati je.

anyway, selamat tahun baru n smoga tahun 2010 ni lbih baik dri tahun2 sblumnye k :)

QisTina said...

typical malaysian.
:P

x-po said...

sekeh je pale makcik tu..pastu cabut lari..hehe

LALA said...

haram J, familiar ja ayat tu. nun salu sebut.

Kuda Kertas said...

sbr je r..nk sound, org tua lak..kalo yg wat tu sbaya kasi hntuk je ke kaunter..hehehe..

Mr Daha said...

Ha3, relek la z@ck.. makcik tua xpela.. maafkan je.. mne taw dia nk cepat sgt2 ke..

Aku kalo makcik tua xkisah dia nak potong line.. tapi kalo org muda memang aku sepak je.. :D

Zana S said...

hehehe..ayat yg last sekali itu syahdu jek. (wpun rasa cam nak gelak guling2 :d)

nak wat lagu mane.. selalu gak org ckp tapi dia buat jugak. kan?? harap kita tak cenggitu.. amin..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahaha sabaq ja la...tapi kalu akak tue..dah lama makcik tue malu kot..memang sangat2 rude la...beratur jerk la kan...xpaham btoi gelojoh xmenyempat2 jerk makcik tue taw..

Att said...

bengong nye makcik.. nah, amik sebijik penampar gue..haha..
dush dush

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger