Online users

Follower

Tuesday, December 29, 2009

Mamak's day out

Pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun baru. Sekejap saja masa berlalu. Kalau dulu punya la tak sabaq nak masuk tahun baru sebab itu tandanya dah semakin dekat untuk fly. Terasa jealous bila tengok kawan yang lain semuanya dah berbulan-bulan di negara orang. Duk cakap dengan diri sendiri bilalah nak fly. Sekarang bila dah makin dekat, rasa macam berat hati pula nak pergi. Teruk betul. Paling tak best bila kena tinggal family dan kawan terbaik selama 2 tahun.

Aku dah berjanji nak jumpa Nun dan Ped. Dah lama aku ajak depa keluar. Sekarang baru masing-masing free. Depa ni kawan baik aku since sekolah rendah. Dulu, pergi sekolah sekali, tusyein pun sekali. Memang sehati sejiwa la. Duk buat perangai pun sekali.Memang menjadi tradition kami untuk berjumpa setiap kali cuti sekolah sebab Ped ni pun budak maktab juga.Cuti sama.Nun pula budak UITM. Aku namakan perjumpaan kali ini sebagai mamak's day out because ketiga-tiganya ada darah mamak. Tengok hidung sudeh. Boleh buat penyangkut baju.

Alang-alang dah keluar pi Alor Setar, aku ajak depa teman aku cari jeans dan sweater. Merata ceruk Loq Staq kami pusing. Semua tempat sale. Dah rambang mata nak beli yang mana satu. Nasib baik ada minah dua orang ni. Tak sia-sia ajak keluar sebab depa bijak memberi pandangan. Hahaha. Tapi pandangan depa berbeza-beza. Sorang suggest jeans colour pudar, sorang lagi suggest colour gelap. Last-last, aku angkut 2 pasang. Senang.

Banyak short cardi and jacket yang cun-cun dan murah. Aku tengok je lah sebab itu tak masuk dalam list shopping kali ini. Lepas ni, kena create shopping list yang baru pula. New Year shopping list.Wah.Kalaulah aku kaya...(sambung sendiri). Sambil tu, cari barang sekolah Ika juga. Nak tudung canggih la pe la. Macam-macam. Dia nak pakai kasut sekolah yang ada stripe merah dekat tapak tu. Aku tak kasi. Nampak macam belen. Tau belen? Mesti korang tau kan.

To Zarepan Besto, sorry jalan laju sampai tak perasan ang dekat sebelah aku. Nanti kalau terserempak lagi, teguq aku ok. Aku memang tak ketahuan orang sikit.Huhu.

To Nun and Ped, thanks for the day. Gonna miss you babeh. Jangan lupa datang KLIA nanti naa.

To Adawiah, lepas ni aku nak culik ang pi Alor Star Mall. Ada banyak benda aku nak tunjuk kat ang. Excited ni.

34 comments:

Zarpeno said...

wargh wargh!depani la kmarin!~

rathiqah azmira rosli said...

beshnye nak fly

jeles lgi

huh

[s][u][e][h][a][n][n] said...

sonok hang shopping..lagi sonok dapat kuar ngn kengkawan..

sib kamu kuar ngn 2 orang kawan...kalau x mesti kamu beli berpasang suar jeans hahahahha

suezensuzanna said...

wahhh..x lame lagi nk fly tuh..ingat tau jgn sdey2...jgn nangis2 nnt:)

Sharinginfoz said...

seronok keluar ngan kawan2 kan...

Jom Tudung Ariani

Jom Beli Alat Tulis

dilot said...

aku jeles....haha...

penyangkut baju?..sabau jela ko ni...

Zuewairy said...

bila nak fly zack??;)

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh...
menghitung hari utk fly...

bawak daku sama boley???? :D

SyawaL said...

Salam ziarah...

Best ke alor star?

hehehe

[z@ck] said...

Zarpeno..
ahaha..ang prasan ka depa?

rathiqah azmira rosli..
bt pa nak jeles..duk mesia pn best la..

[s][u][e][h][a][n][n]
ahahha..btoi2..nasib bek kuaq dgn depa ja..kalau tak..tak cukup tgn soping..

[z@ck] said...

suezennsuzanna..
insya-Allah tak sedih..huhuhu

sharinginfoz..
yup...seronok..

dilot..
ehehe..napa nak jeles plak..

[z@ck] said...

Zuewairy..
11 February 2010..

~cerry berry~..
boleh..kamu badan kecik je kan..smbat dlm beg..hehehe

Syawal..
best la.

kawie2020 said...

loq setaq tang mana? nak skodeng nih.. hahahahahaha

~pendekgemukbertompok.~ said...

wowiiee..nampaknya zack pon bersoping jugak!!

xoxo
pja

I_Hate_Lolipop said...

mesti ko rendah kan kaki ko supaya nampak mcm sama tinggi..ko kan insan tinggi

[z@ck] said...

~pendekgemukbertompok~
soping sikit2 ja..hehehe..

I Hate Lolipop..
ha..pandai pun ko..=)

[z@ck] said...

kawie2020..
tang pacific tu..snang ja nak skodeng.. ahahhaa

rhapsody LiN said...

bpg bg brp ribu nk bli brg2 b4 fly nie?? hehe.. :p

[z@ck] said...

rhapsody LIN..
ni bukan guna duit gomen lagi..ni duit sndiri dulu..nk tggu duit gomen mmg lmbt la

Solehah said...

syok noh shopping..hehe..

[z@ck] said...

Solehah..
sapa shoping x syok tu ada la yang x kna tu..ahahhaa

mamma mia! said...

jgn jeleskn ai buleh x? i xde mmber shoping neh T___T

sI tEDI said...

jap je dah nak februarykan?

dila said...

belen tu ape zack..

Hanida Lavida said...

belen? apekah?

att said...

berat hati..betul...

AkU said...

windunya aku ngan aloq staq...

[z@ck] said...

mamma mia..
adik ang kn ada..awat x bawa dia kuar..

si tedi..
ha'ah..jap je..

dila & hanida lavida..
belen tu macam perempuan bohsia..

att..
brat hati kan..huhu

Aku..
ang dulu duk loq staq ka

AkU said...

aku x la dok aloq staq..tapi aku slalu dok melepak sna ma..
msa lower secondary..msa aku dok kt hostel kt gurun..sna la tmp aku membuang msa..selain es pie..
msa aku upper secondary..aku dok hostel kt perlis..nak tgk wayang..sna gak la tmpt aku p..

Eyriqazz said...

Shopping sakan..Wanita dan shopping,tak dpt dipisahkan..hehehe...

http://eyriqazz.blogspot.com/

HonEyBuNNy said...

wahhh..beshhnya shopping2....ila balik as mgu neh..ngeh3

'AQILAH said...

belen tu ape? tak tau...

POSH76 said...

bessnyer soping jacket tu santeklah

part tu lah yg paling susah...workout cam nak mati pun lum tentu leh susut...huhu

AkU said...

kalu mengikot kamus bahsa AkU..belen da 2 mksd kot..ngee~~

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger