Online users

Follower

Sunday, December 27, 2009

Massive internal bleeding

Serba tak kena nak menulis post kali ini. Perasaan bercampur baur.

Mohon jasa semua yang membaca entry kali ini untuk mendoakan kesejahteraan dan kesihatan yang baik buat Pak Chaq, Muhammad bin Dun. Semoga dia pulih dan sihat seperti sediakala. Amin.

Buat masa sekarang, dia masih lagi ditahan di wad ICU akibat kehilangan banyak darah. Darah jenis O(+) ve diperlukan. Abang Emi sahaja yang ada padanan darah yang sama dengan Pak Chaq.Aku hanya menjadi penderma backup. In case darah still diperlukan lagi, aku sanggup menderma banyak mana pun untuk saudara kandung aku sendiri. Masa inilah nak berkorban. Dulu dia dah banyak tolong aku. Ini sahajalah cara untuk aku balas jasa dia.

Sedih bila tengok keadaan dia yang terlantar di atas katil. He's gasping for air. Dia tak biasa bernafas guna alat bantuan pernafasan dan tangannya terpaksa diikat untuk mengelakkan dia dari mencabut topeng oksigen tu. Kesian sangat. Tumpah jua air mataku. Tak sanggup nak tengok lama-lama.

Itu saja kot untuk entry kali ini. Doakan Pak Chaq ye kawan-kawan.

22 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

aku doakan yang terbaik...

ber_uwang said...

semoga dia cepat sembuh.. dan mendapat rahmat dari allah

QisTina said...

i pray for him.
Amin..

bvlgarigirl @ Arianna said...

Jgn risau. doa banyak2 ye. insyaallah cepat sembuh.

my[s]ara said...

doa byk2 ye. insyallah. semuanya akan kembali seperti dulu

nabil said...

sakit ape?
insyAllah kita sama2 berdoa supaya cepat sembuh... :)

Fina said...

moga pak chaq cepat sembuh. and please be strong. leave the rest to Allah =)

AkU said...

aku doakan supaya mereka cpt semboh dan kembali riang seperti sebelumnya..Insyallah..AMIN~~

DoDu@HaHA said...

kenapa dengan pak chaq??

apapun,moga dia cpat sembuh...

'AQILAH said...

darah aku o+. tapi...semoga baik2. amin

Sharinginfoz said...

semoga semuanya ok.....

dila said...

omaigod..macam teruk saje bunyinye..moga2 dia baik2 saje..

Att said...

semoga pak chaq zack cpt sembuh ye

s h a r v i na said...

hope ur pak chaq cepat sembuh yea! ;)
pray to Allah..

Fatin Inani said...

smga cepat sembuh~ amin..

PinQib said...

get well soon.
doakan selamat semua

Zamz said...

emm semoga selamat sumenya..baru ni dgr gak pusat darah negara kekurangan darah o kan..

kawie2020 said...

semoga selamat semuanya... doa kawie mengiringi doa kawan2 yg lain untuk pak chaq...

Rara said...

insy..die akn smbuh..sakit ape ni?

[z@ck] said...

TO ALL..
Thanks for your support. FYI, he's suffering from radang usus and he's getting better because he has a strong will to continue his life.

Thanks for all your prayers. Million thanks. May God bless all of you!

NeenaAnuar said...

Insyallah.. akak doakan semoga Pak Chaq cepat sembuh.. aminnnnnn ya rabbal ala minnnn...

[z@ck] said...

Neena Anuar..
thanks sis.. =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger