Online users

Follower

Saturday, December 26, 2009

Mimpi ulaq pulak dah

Aku kuat bermimpi. Terlelap sikit pun boleh mimpi macam-macam. Pernah sekali aku mimpi indah ( Tak lain tak bukan stok mimpi ada lelaki handsome admire lepas tu propose.Sweet lah sangat kan). Tersenyum sorang-sorang time tidur. Bila badan bergerak sikit, mimpi terus hilang. Bila bangun tidur, aku rasa senang hati. Bibir pula tak lekang mengukir senyuman dengan harapan mimpi akan jadi betul.

Hari ini mimpi ulaq senduk masuk rumah. Aiyok. Tak tahu. Hahaha. Ini tak lain tak bukan sebab incident semalam la. Tak ada maknanya orang nak datang meminang. Jiran bagitahu ular selalunya berpasangan. Kalau yang datang itu jantan, yang betina akan menyusul kemudian. Risau juga takut-takut jumpa yang betina pula hari ini.

Lagi satu, korang perasan tak kadang-kadang mimpi yang dialami akan berlaku in future. Contohnya kau baca buku dekat library, lepas tu kau terjatuhkan buku dan kena maki dengan librarian. Then suddenly kau fikir balik dan realize benda ni dah pernah jadi. Tapi tak sure kat mana. Dalam mimpi kot. Ada kan?

29 comments:

mamma mia! said...

itula yg kita pggil deja vu.. bkn deja moss

avid gunner said...

perenggan last x penah jadi kat aku.
librarian tempat aku tolong angkat buku dan ajak belanja makan. keh3

DoDu@HaHA said...

mimpi.... biarlah ianya menjadi hanya sekadar mimpi..

aleena said...

kekadang mimpi nie related ngan benda yg kite fikir b4 tdo..

tapi n3 ular masok rumah tue sgt scaryy..

naseb ade orng yg berani:)

angah iza said...

hai cik kak....asyik cerita ulaq je
hehehehheh :P

Ain Nabila Ibrahim said...

kerabat ular bls dndam kot
haha =p mimpi kn mainan tido..
cool je zack.

nurain said...

huhu..aku susah nak mimpi. tatau ngape. maybe hari2 aku berlalu tanpa aku simpan ape yang berlaku tu lam memory..

dejavu selalu berlaku.kadang2 rase cam dah penah berada kat situasi tu~

Redz da Tsar said...

Deja Vu mengajar kite bahawa setiap apa yang berlaku itu kadang-kadang telah ditentukan, qada' dan qadar~ =)...

Selalu jugak deja vu~ Kadang-kadang dapat agak apa yang berlaku lepas tue

'AQILAH said...

aku selalu mimpi kat tempat yg sama. dari aku kecik sampai sekarang. tapi tak pernah jadi realiti pun.

x-po said...

mimpi aku selalu terjadi btl2..kdg2, lps teringat mimpi tu, aku dh leh agak pe yg akan jd, sbb dh ada dlm mimpi

cik EPAL said...

selalu jugak jadi macam tu....hehe :)

AkU said...

ini kita panggil dejavu....

joegrimjow said...

semua org pernah alami kot benda camtu
;)

rathiqah azmira rosli said...

mimpi aku selalu jadi nyata zack

cuak beb

Fina said...

that's deja vu. kita sbnrnya tak prnh lalu perkara tu tapi bnda tu terasa mcm dah prnh lalui sebab sistem badan kita yg kadang2 terlmbt sikit hntr informasi dekat otak. tu ape yg saya prnh baca long ago, hope sy tak tersilap. try google it :P

Judiene said...

yeah, byk kali gak aku mengalami deja vu dlm idup
just xsure smada bnda tu btol2 aku pnh alami, or sekadar mimpi
huhuhuu

btw, jahat btol la librarian tmpt ko tuh
siap maki hamun lg
;P

b.u.l.a.n said...

aku salu mimpi hantu. hehe. ular pun salu gak.

seroja jingga said...

mimpi ulaq maknanye nak kawin!! hehehe..

seroja jingga said...

mimpi ulaq maknanye nak kawin!! hehehe..

nabil said...

isk3....:)

hans said...

hahahaa
ada2
banyak kali
bila benda tu betul2 jadi aku perasan sebijik macam dalam mimpi

QisTina said...

deja vuuu..
:P

░♥si lampu neon♥░ said...

aku pon memang selalumimpi. kekadang orang tak suke mmpi tapi aku suka..sebab best laaaa permainan tidur, game in sleep!

Att said...

mcm kema ckp dejavu..happened to me a lot haha..

Att said...

mcm kema ckp dejavu..happened to me a lot haha..

Hanida Lavida said...

tak lama lagi lah tu
eceh :p

PinQib said...

dejavu tu zack oi
weh.
berat sangat lol blog ko ni.
berejam loading ( xda la smapai berejam,_)

NeenaAnuar said...

yup! that's people called DEJAVU! :D

AJ Nismihan said...

dejavu? betul ker? entah2 memang kita slalu kena marah with the same situation. same bad thing :)
Hehe
Mimpi cuma one part of life. Ada kaitan dengan background kita membesar, impian kita, apa yang kita fikir dan apa yang baca. Sumer tuh mesti ada link punya lah... trust me... i mean trust me blindly! hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger