Online users

Follower

Friday, December 25, 2009

Ulaq senduk


Kejadian ulaq masuk rumah baru saja berakhir. Terima kasih kepada pak cik sebelah rumah kerana turut menyumbang keringat menghempuk ulaq sampai mampuih. Puas hati aku tengok ulaq tu tak bermaya. Hitam berkilat. Meremang bulu roma bila tengok dia melingkar-lingkar melarikan diri.

Bahayanya ulaq senduk ni bila dia keluarkan bunyi SSSSSSSS. Itu tandanya dia marah sambil kembangkan kepala dia. Bahaya juga bila dia mula mematuk mangsa. Boleh bawa mati. Sebab tu kami semua tak berani nak pi dekat. Harapkan ada 4 orang hero dalam rumah, badan semua macam gorilla tapi penakut. Menjerit lebih daripada aku.

Tengok. Sampai naik atas sinki. Punya takut ulaq mai dekat.Ini lelaki ok. Lelaki.

Pasukan penyelamat 1 sampai. Masih mencari exact place ulaq itu bersembunyi.Ini perempuan ok. Perempuan.Dah get ready dengan batang buluh.

Hero of the day. Hanya berkain pelikat. Ok. Ini lelaki sejati.Sebenarnya pak cik ni sedang enak tidur sehinggalah tiba-tiba dia terdengar satu jeritan kuat dari sebelah rumah. Terus terbangun tidoq dan menjadi hero kami. Sorry pak cik.

Katok lagi pak cik. Katok lagi. Biaq mampuih ulaq tu.Bergoyang habis lemak pak cik.

Close up ulaq senduk menjerit kesakitan kena katok. Perasan tak mulut dia duk nganga luas tu.Kalau nak clear lagi, klik saja gambar ini.Sssssss!!

Tok, tolonglah buang segala mak nenek benda kat belakang rumah tu. Tak payah simpan segala tong-tong kosong tu. Jadi sarang ulaq dah. Tsk.

42 comments:

mamma mia! said...

pergh! ulaq tu bahaya tuh............. bangcik ka yang panjat dapoq tuh? hahaha

[z@ck] said...

bukan bang cik..zul.. =P

nyna said...

wah!
menakutkan.
umah nyna pun 2 3 kali dah masuk ular.
tedung kowt.siap pnggil bomba.

[z@ck] said...

nyna..
bahaya kan..kalau masuk time siang ok la..mau nya tgh tido..x pasai2 ja..

zack zukhairi said...

Laaaa! kecik jek! cet! :p

angah iza said...

sampai panjat atas sinki
hehehhe....
ular masuk umh ....ermmm bkn ada org masuk meminang insan tinggi ke?
heheheheh

hans said...

hahahahha
sapa xsayang nyawa weih
xkira laki pompuan mesti cuak punya

LALA said...

hahah, org len sebuk selamatkan diri, hg jd photographer. baguih baguih.

Jijahh @ f.k said...

nasib laa semua selamat ... syukur alhamdulillah ..

Zarpeno said...

ulaq tu pi cari senduk

nabil said...

gambar tu edit ke?guna apa?

nabil said...

bahaya ulaq tue...huhuh

ekyndelisya said...

aku rasa hang bahaya lagi.
wakakakakaka :P

Judiene said...

woahh
bahaya btol ular msk umah
ular senduk plak tuh
tp org tua-tua ckp
kalo ular msk umah ada petanda
hmmmmm....

QisTina said...

my god!!
scaryyy gilerrr..
aku ingat ulaq senduq ada kat India je. (cite chandramukhi)
x sangke ader kat Kedah gak.
hehehe..

Fatt Chin Choy said...

aku pun lari kalau ular
ular n lipan memang aku takot
huhu

s h a r v i na said...

ee..
takut nyer!
nasib dia x patuk sape2..

Att Ashburn said...

zack..nk tnye..ada tak zack gtau ular tu, suh die pegi dulu..kekdg takut die jin islam..
kalau betul, kita tak boleh katok dia, suh die gi jauh2 je..
tp klo dah bahaya, kenalah jugak kan..

adawiah.zaini said...

abang naik singki, akak naik apa? hehe

[z@ck] said...

zack zuhairi..
eyh..kecik2 ni la yang bahaya..

angahiza..
itu bukan kalau kita mimpi ke? ni jadi btoi..bley pakai ka teori tu..huhu

hans..
tp smpi panjat sinki+ menjerit mengalahkan perempuan..x ke pelik untuk sorang lelaki melakukan begitu..ahahaha

[z@ck] said...

LALA..
moment of a lifetime..mana bley lepaih..ahaha

Jijah@f.k
yup...syukur.. =)

Zarpeno..
agak la..sebab jumpa dia kat dapuq..

nabil..
edit guna photoscape saja..

[z@ck] said...

ekyn delisya...
bongek!

Judiene..
itu kalau bermimpi syg oii..ni jadi real..

Qistina..
nampak sgt umah x penah masuk ulaq lagi ni..ahaha

fatt Chin Choy..
mesti cute kan ko lari..ahahaha

[z@ck] said...

sharvina..
hehehe..tu yang menjerit macam apa lagi tu..

att ashburn..
entahlah att. x pikir apa dah time tu...ingt nak katok ja ulaq tu sbb dia duk bunyi sss..takut..

adawiah zaini..
akak dia naik pelik..ahahaha

Nine said...

Huuuuuuuu...

takut ooo ngan ulaq nih..bahaya..

dulu kat umah ada sekali dia tukaq kulit..isau gak time tu..

Zana S said...

uish.. meremang bulu romaku... aduh..
bahaya nyer la haiiiiiiii

b.u.l.a.n said...

dulu penah ular tebu masuk ruma ak. seminggu ak tak g sekolah sebab kena air panas. bukan kena patuk ok. haha

eyfagroove said...

peh, ulaq masuk uma?? arituh time raye pun ad ulaq tp ular air jela kat kg tuh. peh, scary die..geli geleman. hah, ad gak arituh g mkn ngn famili ular air nak lalu bawah kusi tgh mkn, naseb baek customer laen nmpk. haish... i don like ular!!!!

[z@ck] said...

Nine..
prefer lipan lagi dari ular..

Zana S..
mari sama2 meremangkan bulu roma..

b.u.l.a.n.
mona memang..ahahaha..

eyfagroove..
ular air x pa lagi..

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh...

akhirnye pakcik sebelah umah yg jadi hero of the day!
hehehe...

kirim salam :P

meo tinggi said...

rindu nk mkn ular

syafawani said...

kahkahkah..bergoyang lemak pakcik tu yang xtahan tu..kih3..
adoi..ngeri gak kan..
penah gak dulu ulaq masuk umah..
kecik ja..
takot wohh..haha
panik sampai amik tudung saji nak cekup..haha

farra-eng said...

eh bhyalh ular tu..entah dri mana dia dtg..mmg petua ke bunuh guna buluh?

Kaito said...

peh...tak boleh bayang kalau ular masuk rumah aku....mungkin lari kot aku...haha

Syida Shukor said...

omg bahayanya . tengok gambar pun dah rasa geli geli . huuu

Softtouch [Hanim] said...

ulaq tu mmg bahaya zack..nasib xde ape2 yg berlaku....time kasih pakcik

[z@ck] said...

~cerry berry~
will do.. =)

meo tinggi..
ko ni spesis apa eyh..huhuhu

syafawani..
hahaha..lawak2..kecik2 yang bahaya sebenarnya

farra-eng..
rasanya mmg petua kot..sbb pak cik tu kelam kabut cari buluh. ada je kayu biasa kat situ.x plak dia amik..

Kaito..
haha..mmg la..kang kena patuk x pasal2 je arwah..

Syida Shukor..
tau x pa..huhu

Softouch Hanim..
bahaya kan..huhuh

avid gunner said...

hahaha..takut sampai naik atas sinki tu...hahaha...gila lawak...

PinQib said...

ingat ular amek kira ke jantan betino.weee

NeenaAnuar said...

eerrrggghhhhh... ngeri seh!! kalau akak dah lama cabutttt beribu batu... nak tengok pun tak berani nie... *mode geli geleman*

[z@ck] said...

avid gunner...
kehkehkeh..ak pn gelak guling2 tgk dia ragaih sink tu..

PinQib..
dia ggt je semua org..

NeenaAnuar..
ahaha..saya pn geli gak kak..

mYpRecious said...

nape zack tak paggil bomba jew.. nasib le pak cik tu terror..

Dulu pun pernah gak ada ulau masuk umah saya.. Siap elok landing dalam gobok baju saya okes.. ntah celah mane die masuk pun tau le zack.. Tapi ular sawa la, gemuk gak ular tu..

Terus menngigil tgk ular tu sedap duk tido lam gobok.. terus call abg bomba jew.. abg bomab tu bawk pegi mane ntah ular yg ditgkap tuh..

Johny Tim said...

Perh !...ular tu r yg aku tkt haha..kalo ular sawah xpe..Ular senduk nie kt tempat aku xde

~Jom tengok Blog i pulak!~

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger