Online users

Follower

Friday, December 4, 2009

Princess Kebaya Contest

Mood nak join contest tiba-tiba meresap dalam diriku. Nak pulak contest just submit picture. Memang mudah dan simple saja. Aku tak sekreatif Ah Fatt nak karang cerita panjang-panjang, tak sepuitis Orang Senyap nak guna metafora,hiperbola dan tak reti nak buat tajuk entry panjang-panjang macam Zara. Ini jelah contest yang mampu aku join.Sob sob sob. Ceh. Duk buat sedih pulak lu.

Aku nak kena mention jenis kebaya ini. Erk. Ni yang fail ni. Rasanya kebaya pendek sebab bila pakai kebaya ni, boleh nampak punggung kau melenggang ke kiri ke kanan. Sebab apa aku posing macam nak ambil gambar passport eyh? Aku pun tak ingat. Yang penting harus ayu dan sopan.Ahahaha.

Gambar ini diambil sekitar tahun 2007 di mana aku merupakan salah seorang pelakon dalam readers theatre bertajuk " Cinderella Vs. Puteri Gunung Ledang". Sah-sahlah aku Puteri Gunung Ledang kan. Hohoho. Jangan tak percaya aku pegang watak utama. Ada kisah lucu di sebalik kebaya ini. Kami kena menari tarian asmaradana dan aku lead di hadapan. Ada satu step tarian ini, kaki kena angkat tinggi dan kebayaku pulak belah tak ingat dunia. Sekali kauuu...nampak habis betis aku yang dipenuhi bulu roma ini. Tsk. Aku tak perasan pun cuma terasa macam sejuk semacam saja di celah kangkang ini seperti ada sekepul angin masuk.Sekepul angin? Teruk gila aplikasi penjodoh bilanganku. Bila tengok balik rakaman, memang terang tang-tang nampak terselak. Lagi sadis bila teringat yang VIP ada time kami present drama dan aku pula boleh senyum gatai dekat Tuan Pengarah.Nampak tragik lagi bila part itu di zoom in oleh mak cik jaga video.Haiyoohh..Malu I..

Dah dah. Jangan gelak kuat-kuat sangat. Kita orang perempuan perlu jaga adab. Yang laki nak gelak bahak-bahak tak apa.

Kepada yang ada koleksi baju kebaya yang cantik-cantik dan ada hati nak lawan pose aku ni, sila join contest ini. Untuk keterangan lanjut, korang boleh klik dekat banner sebelah kanan ini. To Cik Wawa, walaupun cerita saya tu nampak sangat saya tak ayu, tapi deep inside, saya seorang yang ayu dan sopan. Ayat bodek ni.

25 comments:

Ida Athanazir said...

good luck!! hee hee.. cute abis!

░♥si lampu neon♥░ said...

aku buruk kalau pakai kebaya.

mantis said...

hohoho.. ko ko 2 zack. laen macam jo ghoman eh.. apo ko buruk bona? kah3?

sI tEDI said...

goodl luck

mantis said...

eh! salah komen la.. asal terblik2 ko punye blog nie zack. sory yo

alie said...

simpan dah sume kebaya semenjak pindah ke sultan mizan.

~mizanian x dibenarkan berkebaya.
huh

mamma mia! said...

nk join jgk ah

mamma mia! said...

bgcik nk ckp, yg buruk tu gmbr mister potato. die silp komen, cuak dah tu...

QisTina said...

pheewit2..
cun la zack.
hahaha..
aku ingat tyme tue kot.
sume org cam sengih2 bile kain ko terselak.
heheheh.

att said...

kaki mmg penuh bulu roma zack..haha..bezanya tebal atau nipis je..tak senonoh btul i ni haha

HonEyBuNNy said...

waaaa zack...cayok3......

YobSumo said...

ok ayu luar dan dalam.


saya yakin.

Cik Dila said...

aku tayah masuk r kontes ni..bg peluang kat ko menang..ehe!

kuch said...

hbis ah ko.tuan pengarah nnt anta rombongan pinang ko sebelum fly...tu r nak gatai2 sgt ngn tuan pengarah..

:D

joegrimjow said...

cam cam contest skrg ni ha
gud2

'AQILAH said...

good luck! tak de kebaya, rasa macam bonjolan perut keluar jek bila pakai kebaya..heee

[z@ck] said...

Ida Athanazir..
thanks sis =)

si lampu neon..
ko x pakai lagi da ckp buruk..pki la dulu..

si tedi..
thanks weyh =)

mantis..
apo la ko ni bang cik..mister potato punyo comment atas tu ha..ahahaha

[z@ck] said...

alie..
napa dia x bg pakai kebaya? takut seksi ke..

mamma mia..
mari2..tunjuk kebaya purple ang..ehehhe..

Qistina..
ahahaha..sumpah malu klu tringat balik scene tu..ehehee

att..
ha..tau x pa..shhh..

[z@ck] said...

Honeybunyy..
oyeh!

Yobsumo..
trimas kerana mempervayaiku ayu luar dan dalam..ehehe..

CikDila..
ceh..apa brg..ehehe..

joegrimjow..
betul2..da makin sronok plak join contest..even x menang pn tak pe..ehehe

'Aqilah..
ahahahah..u slim pe..

wawa said...

salam kenal dik zack.....

thanks ye join contest kak wawa...
syarat suma dh ok....
zack dera akak la xtinggal link :)
ok ayu ayu+++++ org+posing ny...
k good luck tau...tunggu result ye

[z@ck] said...

wawa..
ahahaha..dera skali skala..erat hubungan..hehehe..

DilOt said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nine said...

wahh seganknya anda hehe :]]

10 said...

wah... bleh tahan gak la ayu si z@ck ni... sopan pun ada... good luck la...

meo tinggi said...

cute! :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger