Online users

Follower

Tuesday, December 8, 2009

Sakit pinggang dah.

Baru aku tahu betapa susahnya kerja pejabat ni. Tambah-tambah staff yang kerjanya hanya key in data. Memang serabut wa cakap lu. Pinar mata mengadap nombor-nombor yang berselerak sana sini. Memang tabik la dekat staff-staff yang amik bahagian penyimpanan data ni. Kerja kerani pun entah-entah lebih kurang sama dengan key in data. Sebelum ni, asyik marah mak cik kerani kewangan maktab sebab lambat keluarkan list elaun. Sekarang ni baru faham kenapa lambat.Remeh juga ya kerja-kerja macam ni.

Ok. Lepas ni aku takkan merungut dah. Kerja baru 10% siap. Kerja jadi lambat sebab soft copy yang aku dapat dalam Pdf. Tak boleh copy direct ke dalam excel.

Baru buat kerja sikit, dah lenguh pinggang ni. Itu lah. Siapa suruh panjang sangat kan. Rumah tok tak ada coffee table. Terpaksalah letak laptop dekat lantai dan tolak lcd sampai habis, terbongkok-bongkok menaip. Adeh. Terasa macam nak terlucut pinggang ni. Siapa-siapa tahu urut badan? Really need it now.

Dulu kalau sakit badan, selalu mengadu dekat orang tu. Sekarang tak lagi. Mengadu dekat blogger pula.Hehehe.

28 comments:

oranglidi said...

sobar zack, sobar. heheheee.. rilek2. tu baru sikit. wa dulu keja cat umah. sampai tercabut terus gigi.

[z@ck] said...

orang lidi..
biar btol cabut gigi..huhuhu
=X

imHepPie said...

ko sanggup ke kalo aku urut bdn ko haha

hans said...

hahahah
gi tidor la

ekyndelisya said...

Mengadu lah kat aku,
Boleh aku bagi pelempang,
sebagai tanda sahabat yang menyayangi.

wakaka :P

ekyndelisya said...

Mengadu lah kat aku,
Boleh aku bagi pelempang,
sebagai tanda sahabat yang menyayangi.

wakaka :P

Sharinginfoz said...

tak apalah slow2, nanti ok le...

Zarpeno said...

orang kick in data kat pjabat menerap ka?hahha

'AQILAH said...

ingat duit, mesti tak sakit pinggang dah...hee

LORD ZARA 札拉 said...

sabar sayang~

kamu bleh buat dengan lebih baik!

I trust u babe!

pakcik kordi said...

gi massage la waks...

tk pun save sikit.,,..massage sdr kt umh....=)

wunny said...

hik3..best ah kau ad koje time cuti2 ni..

Softtouch [Hanim] said...

banyak nya n3 akak tertinggal..

siannya zack sakit pinggang yer..sory akak xpndai mngurut...janji payment dia berbaloi zack..sakit pun kene tempuh jugak.

fathiahRAIHANA said...

kang blom tua da parah :DD
take care jugak .

Fatt Chin Choy said...

nak kopi? nak urut? meh 'abang' wat kan

kekeke

Judiene said...

aku bukan ape, nak kata bangga diri pn tak jugak
tp time aku kt kolej dulu, kalo member2 aku nak urut, blk aku la yg dowg cari
dowg pn ckp best sggh teknik urutan aku neh
sayangnya, aku tak dpt nak urut ko
nnt tuuuuuuuuutt plak
ahahahahaha!

"peace!

~ceRRy beRRy~ said...

zack watpe sebenarnya??

part time kew?
ke preparation nk fly??
hehehe..

YobSumo said...

nak urut bahagian mana cik?

nak guna 2 ke 3 jari?

░♥si lampu neon♥░ said...

ko pernah break ke? mane entri tu ade ke..nak bace? hurm aku rase aku nak dekat break da ni. nnt aku join ko ;(

kojah said...

lapik la laptop ngan bantal tinggi2 then wat keje...xpyh nk bongkok2...hihi

lucky said...

hee.. t da dpt dwit gaji.. ilang aa sgale ape yg skt.. ubat plg mujarab dri lucky.. ahakz.. :P

Solehah said...

memang pun sakit pinggang dok ofice..sama la tgh cari tukang urut gak ni..

SasHa Lee said...

meh2 i urut u..hehehe..

mR SyamEL said...

ad keja kosong g x?
haha,, leh ak join,,

ijau said...

rajinnya bekerja...
nt dpt gaji bleyla blanja.. haha

Cik_daya said...

salam ziarah...
semoga keje cepat siap yer

rathiqah azmira rosli said...

zack,selagi tak tecabut pgg selagi tu tak rock bebeh.tgk cm org lidi sampai terabut gg dia.haha


org lidi suka hiperbola
heh

Redbloodsnow said...

zie pun tgh sakit pinggang akibat keje opis yg terlampau byk :( haaa sape² yg say keje opis x penat...meh cnie aku lempang gune kaki...hahahaha

:P

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger