Online users

Follower

Wednesday, January 13, 2010

Al-kisah pre-departure briefing

Oyeh. Lounge suit muat! Rasanya inilah moment paling menggetirkan dalam hidup. Dahlah suit ni mahal. Kalau tak fitting elok-elok dengan badan, memang menangis tak berlagu la. Mujur ok. Ada some yang measurement lari.Ada yang terkecik, ada yang terbesaq.Atul cakap macam orang korporat! Hahaha. Biasalah. Jakun sikit bila dapat long suit jahit nama sendiri ni. Duk beradon sorang-sorang dalam bilik.

Sebelum ni briefing buat dalam 3 hari tapi tahun ni nak cut cost punya pasal, buat sehari saja. Memang pack la. Sesi pagi, terpaksa menadah telinga mendengar taklimat daripada Bahagian Tajaan Pendidikan, BPG dan Kementerian Pengajian Tinggi. Memang lentok kiri kanan la wa cakap lu. Semua yang bagi taklimat tu pula bercakap macam tak nak cakap je. Monotonous. Mana tahan beb. Rasanya budak maktab aku paling banyak yang kantoi tidur. Hahaha.

Tapi, bila mai part yang ini..

..semua celik.Lu pikir la sendiri. Terus berkobar-kobar nak dapat travellers cheque dan some cash out. List barang dari pendek terus jadi panjang berjela. Memang dasar mata duitan. T_T Terima kasih kepada RHB Bank kerana membuatkan kami gembira hari ini. Hahaha.

Berita tergempar. Tarikh fly telah ditukar daripada 11 Feb kepada 8 dan 10 Feb 2010. Group kami terpaksa dipecahkan kepada dua trip. Aiseh. Tak best la pula bila fikir balik tak dapat nak fly 58 orang sekali. Huhu. Harap-harap aku punya second trip. Tak mau pi awai sangat.

Peringatan. Untuk 2 3 hari ini, post entry akan banyak berkisar pasal persiapan fly. Harap tiada yang mual atau rasa nak muntah. Harap maklong!

24 comments:

dilot said...

ko dh nak fly la ni...dh dekat giler tarikh tu..

[z@ck] said...

dilot..
agak r..huhu

Zuewairy said...

hohohohoho;)

masyuk eh RHB bg?

ini blog wirdah said...

wah,kejap je kan.firah dh nak fly pon ;)

'AQILAH said...

sut tuh idaman kalbu...:)

NeenaAnuar said...

wow! memang boleh teruih segar kalau part2 $$$$ tu kannn... hehehehe...

apa pun... all the best to z@ck yek.. takper.. update jer apa pun... confirm akak baca nyer lah! ;)

hawanasir said...

aaaa. mintak2 ko dapat 2nd trip..bleh kte naek flight sama..weeee~!!!! :DDD

btw, ko cash out some of the travellers cheque tu ke?

Judiene said...

zack, nape tetibe aku rasa nak nangis weyh baca entry ko??
sob sob sob
jgn tggl aku weyh
huhuhuhu

miera said...

slim siot pirahhhh...
ang tahan napaih ka weyh??
hahahha

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

pergh.. best siot!!
nak ikot ah zack..
seludup masuk dalam beg bleh tak?

Eyriqazz said...

wah2,best..seriously zack..UK mmg best..teringin nak pi sana lagi.anyway,u dpt Uni mana?untung guru skang,goverment dah antar ke oversea...Happy flying...skangni dah nak autumn kan?fuhh...UK mengujakan...

Ada Apa Dengan Melromeo

[z@ck] said...

Zuewairy..
haha..boleh tahan la..

ini blog wirdah..
memang kejap sgt2..huhu

'AQILAH..
hahaha..400 tuh..mana tak idaman kalbu..

NeenaAnuar..
syg akk lebih la mcm ni..thanks! =)

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

elok2 pi jalan2 zack...cikgu ni ade etika k...hehehehehe....

[z@ck] said...

hawanasir..
ish..ak x cash out la travellers cheque..syg dowh..hahah

Judiene..
huhuh..aku pn sedih gak..*kest hingus*

miera..
bongoks..mana ada than nafas..jeles la tu..hahaa

Oshinz..
ha..kalau ko orait je nak duk dlm beg..dipersilakan..hahah

Eyriqazz..
erk..i fly g NZ la..huhuh..

[z@ck] said...

Muhammad Arif bin Zaripin..
orait.akan aku jaga etikaku..heehee..

saypOOL rafhtello said...

suit cun!!

att said...

att la yg kantoi tidur tu haha..
bab duit mmg celik abih la

[z@ck] said...

sayPOOL rafthello..
hahaha..aku tak cun ke?

att..
hahha..bukti ada sebelah je.. =P

Jijahh @ f.k said...

hik..hik ... hik .. janji ati senang

hans said...

ko dah dkt nz ka oit?

Lala said...

seronoknye....comey suit tu naaa....

mamma mia! said...

erk? aku terbuat post lbih kurang same dgn o.. huhuuhu sori.. baru bace haaa

Softtouch [Hanim] said...

dah nk fly dah..rase sdih plak...sedih bkn ape sbb zack dah jauh..hu hu hu

gembira n bangga bila zack dpt p blaja kat obersea..tahniah skali lg...nnti bila kesana jgn lupe update blog ok...

izzahfarhana said...

take care shbtku :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger