Online users

Follower

Thursday, January 14, 2010

Bertuah kalau pandai masak

Bertuah kalau dapat bini yang pandai masak kan. Lagi bertuah bini itu kalau dapat laki yang juga pandai memasak. Seisi keluarga gembira setiap masa sebab dapat cukup zat. Semalam after habis je meeting dengan KPM, terus balik rumah nak rehatkan badan sekejap. After maghrib, kami pergi pula ke rumah Mes di Puchong. Dia ada buat jamuan sikit.

Perut pula memang dah berkeroncong minta diisi. Yelah. Time lunch break, aku tak sempat nak jamah nasi sebab jumpa sorang blogger ini. Sanggup tau. So, memang target la nak makan banyak-banyak by the time sampai rumah Mes. Mes dah bagitahu bapa dia masak nasi beriani. Bapa dia ok. Kagum oh orang lelaki pandai memasak ni.

Bila sampai je, terus terjah nasi. Lapaq oh. Serius aku cakap, makanan memang terbaik lah. Kari ayam dia, pergh. Meleleh wa cakap lu. Memang cukup rasa. Tak ada kurang, tak ada lebih. Ayah Mes memang buat katering. No wonderlah pandai memasak. Dan no wonderlah Mes badan sedap. Kerja sumbat ja setiap hari.

Terima kasih kepada tuan rumah kerana menjamu kami semua. Inilah tukang masaknya. Comel kan?

Produk ayah Mes. Hahaha. Terduduk kekenyangan. Mes yang belah kanan.

26 comments:

cr3ap said...

It's great to have a nice dinner meal cooked at home. It's lesser anjinomoto and healthier as the old folks will take care of the meal in a greater manner. You should have include the pics of the meals. :D

Regards from cr3ap
http://cr3ap85.blogspot.com/

cr3ap said...
This comment has been removed by the author.
Useriez said...

kalau dua2 laki bini x pandai masak,
makan kat luar la tiap2 hari.. huhu

x-po said...

aku pndai msk tau..sardin..hehe

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. asal letak caption pic kedua tu produk ayah mes?? tergelak aku baca.. heh!

[s][u][e][h][a][n][n] said...

cara ko cite pon aku pasti nasi beriani tu sodap huhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang nikmat kalu dapat laki pandai masak..hehehhe leh dia masakkan tuk kita jerk.. :P
bila nak jumpa nan akak lak nie..ish dah alang2 ada kat area sini tue..rojer2 la..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

wow.. sedapnye makan.
nasi best lak tu.
eh.. terjah nasi tu sempat bace bismillah tak?
hehehe

BULLET said...

bro...eh silap...kak, ko mesti pandai masak kan? kan kan kan ( tapi hakikatnye x...)

♥HudaLuna™ said...

huhu

laki klu msk mmg sedap

mcm chef wan tu

angah iza said...

sis pandai masak maggie je
hahahahhah

'AQILAH said...

heee...sangat best masak. :)

Softtouch [Hanim] said...

akak xlah bape pndai, tp boleh lah nk masak utk family akak yg ekcik nie..he he he...

Judiene said...

ko kawen la ngn tukang masak
sure bdn ko naik nnt
hahaha

saypOOL rafhtello said...

ayah sama.lagi terer dari mak aku..tp product xde yg same saiz ngan dia.. =)

QisTina said...

besh nyer..kempunan aku.

sI tEDI said...

kalau aku, hari2 leh gemuk!

Att Ashburn said...

sedap kan zack...kite melantak kek je haha

suezensuzanna said...

dulu kn..ex aku chef tau...aku suke giler sebb budget dia leh mskkan tuk aku...

tp..malangnyer...dia lagi suke kalo awek dia yg mskkan...huhuuh..:(... sedey

AkU said...

erk..post ko zack..uat aku lapar dowh..ish..ish..

nursarah said...

tak pandai masak bleh blaja, antara nak dgn taknak je,...heeeeeee

hanismalik said...

best tu...bile nk kenalkan saya dgn kawan awk Mes tu? bleh sy join makan...hehe

HonEyBuNNy said...

sedehhh...xpndai msk gk..huuhuh

KyKiske said...

apply la nk jd housemate mes..haks

PinQib said...

ayah aku pun Ok jugk part masak ni..
tp x panah pulak nmpk dia masak gulai..
ee

Mawar_berduri said...

kalau pandai masak telur mata bertuah jugak kan?..hihih

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger