Online users

Follower

Wednesday, January 27, 2010

'Baju negeri'


Baru perasan aku banyak baju negeri. Hahaha. Aku tak tahu nak label baju-baju ni sebagai baju apa. So, buat terms sendiri.Baju negeri.

Baju Man U tu aku dapat last year dari Joe. First time aku masuk contest dan dapat saguhati. Dapat pula shirt Man U. Memang sayang gila dengan baju ni. Ye. Aku fan Man U tapi aku kenal Wayne Rooney dan Christiano Ronaldo ja sebab depa ja yang menonjol di mata perempuan.

Baju Bandung tu aku dapat daripada Zul tahun lepas juga. Syok oh dia. Passport dia dah banyak cop. Sebelum ni pergi Australia. Dia pergi bawah sponsor sekolah. Sekolah Alam Shah. Sekolah kaya. Tak hairan la boleh bawa student berjalan merata. Kalau nak harap duit sendiri memang tak mampu.

Baju I Love Aloq Setaq tu aku order daripada sorang member. Edisi terhad. Jadi murtad sikit la pakai baju ni sebabnya aku berasal dari Jitra. Time form 4 baru pindah duduk sini. Terus mengaku jadi orang Aloq Setaq. Tapi disebabkan baju I Love Jitra tak ada, bantai sajalah I Love Aloq Setaq. Bukan senang nak cari weyh. Agak-agak kalau pakai kat KL, kena boo tak?

Baju Sabah tu tak payah cerita panjang lebaq kot. Semua dah sedia maklum yang baju tu pemberian blogger bernama Kojah. Baju tu aku tak sarung lagi. Tunggu sampai NZ nanti baru nak pakai tapi buat pakai tidoq la. Seksi oh colour putih kalau nak pakai pergi kelas.

Semua baju ni aku nak bawa pi NZ. Nanti nak cari baju I Love Malaysia pula. KPM suruh bawa cenderahati dari Malaysia untuk orang NZ. Bila sebut cenderahati ja, mesti terfikir pasal keychain, topi mengkuang, pensel kayu yang ada tulis perkataan 'Malaysia'.Hahaha. Nak beli ke tak eyh?

14 comments:

balqis said...

ske yg i luv aloqsetaq tu.
yg perlih-nye takde ke?
hehe =D

[z@ck] said...

balqis..
kena minta tokeh shirt kat perlis design satu la..hehehe =)

perempuan ITU said...

ewah ewah meh la pos baju bandung tu kat i,lawo la =)

oranglidi said...

WAH! BAJU ALOQ SETAQ TU MEMANG BESST!

[z@ck] said...

perempuan ITU..
hahaha..mana boleh..

oranglidi..
lu request la kat tmpt lu i love Ganu plak..hehehe

QisTina said...

haha..
sume comey2..
i likeee.

[z@ck] said...

Qistina...
tuan dia tak comey ka? hahaha

angah iza said...

nak baju bandung tu.....
sbb dia kaler purple...hhehhehehehe

LALA said...

eh zack, aku dulu pon sebok buh yg benda liquid2 dlm container, padahal tapayah pun takpe

Kyuubi_85 said...

nk pegi nz ke?
ko bawa la satu i love sabah... hehe siap letak gambar monyet belanda... kang beduyun-duyun org nz pegi sabah... haha

Everything Beautiful

ini blog wirdah said...

i love kulim belom jumpe lagi.wuwuwuw~

Asyraf Abdul Rahim said...

nak cari i love segamat lahhh. :P

baju MU tu style gler kott.

[z@ck] said...

angah iza..
hehe..memang tak dapat la nak bagi kat akak..sebab ada satu ja..

LALA..
siyes? besa la weyh..ciwi..

Kyuubi_85..
hahaha..ko la tolong belikan untuk aku..ok?

ini blog wirdah..
akk la design kan untuk i love kulim..hehehe

Asyraf Abdul Rahim..
baju menang contest memang style..hahaha

fndrocka said...

aku suka baju aloq setaq tu..patriotik gak.

baju kuala lumpur pun byk yang best2,kau takda ka?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger