Online users

Follower

Thursday, January 28, 2010

Memang tak ada akai!

Ini yang aku bengang ni. Tengah malam tak reti tidur. Jadi kutu rayau.Kerja nak race tak tentu hala ja. Duk ram kereta macam apa lagi. Berdengung telinga aku ni weyh. @#$%^&*()$%^&*!

Untuk yang tak tahu, rumah tok tepi jalanraya. Dulu jalan ni jalan kampung saja tapi sekarang dah dinaik taraf jadi macam jalan highway sebab jalan ini jalan utama ke Istana Anak Bukit, airport dan pekan Alor Setar.

Tapi ada juga manusia tak ada akai ni pi salahguna jalanraya ni. Duk buat medan race pula.Duk buat hingaq tengah-tengah malam. Ram sana ram sini. Kalau ekzos keluaq bunyi ciput macam kentut tu tak apa lah. Ini satu Titi Gajah boleh dengaq bunyi ekzos ang. Ang ingat ang baguih sangat ka? Ang ingat orang Titi Gajah ni tak ada anak kecik ka kat rumah? Ingat jalan bapak ampa ka? Ish. Aku memang geram betoi la.

Memang tak nyenyak tidur weyh bila dengar bunyi kereta duk racing ni. Kadang-kadang aku mulut puaka juga. Duk minta depa accident kat mana-mana.Biar dapat pengajaran sikit untuk bertaubat. Ini bukan 1st time tau tak. Banyak kali dah depa duk buat macam ni. Lagi tak kena tangkap, lagi tu lah depa duk buat. Memang syaitonnirrojim la.

21 comments:

DoDu@HaHA said...

beli minyak tanah, tuang atas jalan nu....

(hahahaha, kejam2!!)

eh jgnlah.. doakanlah sahaja agar hati mereka terbuka..

eD's photography said...

sabar2..hehehe..nak wat camna..situ dah jd port kan...dulu masa cuti selalu gak lepak jalan kepala batas tu tengok keta race..memang bising..

*marah jkr sebab buat jalan2 elok2..hahaha...kalau jalan x elok confirm dorg x race..ngeee

angah iza said...

heheheh......gi baling batu @ botol kaca kat depa la :P

AcanCapik said...

stanby depan rumah ngan lastik. agak2 dekat je lastik je diorg...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

huh aku pun bengang bila baca ni..x leh jadi ni...ko buat2 jadi hantu takutkan diorang hahahahaha

oranglidi said...

die letak akai dalam poket.

dila said...

tepon polis tak leh ke..?
senang2 ko join la dorang sekali,,hehe!

DeVoTeD LiLy said...

pirah uat dajal balik la kt depa..
tabur paku ats jln..
ta pon tuang minyak pelincir..
mengaummmmmm depa..
hahaha...

Mawar_berduri said...

haiya.....mengganggu ketenteraman awm btol ?.....sabo jela...

ini blog wirdah said...

firah menyamar jadi hantu pocong.tunggu tepi jalan,pastu lambai-lambai.tak pun tahan depa mintak tumpang boleh.hahahaa.

Elle JmDean said...

Apelagi z@ck..
ang report kat karam sigh walia..
biar dia sergah bebudak tu sekoq2!
ketegakkkk! heeeehhhhh...

infinity1811 said...

hah!ang pon kena macam tu jugak.haha.aku nnye rumah dorang ram moto kapcai.nak bagi ekzos meletup berkecai gamaknye.

[z@ck] said...

To all..
BERNAS sungguh solution yang di berikan..akan ku pertimbangkan satu2..hahaha..bab jadi hantu tu macam interesting..tepek bedak sejuk satu muka pun dah cukup gerun kan.

AJ Nismihan said...

kalau jahat nya, hang pi lempaq kacang hijau atas jalan.nanti kalau motor lalu boleh jatuh gak la depa time laju.tapi kalau keta yang pi dok race, hang doa jer lah anak toyol turun tengah jalan tuh pi main kacang ijau tuh.tak caya hang try la.
{tapi pasti rumah hang pasang dinding,takut depa terbang pi rumah hang pulak.bukan budak race tuh yang terbang,aku kata toyol tuh!)

[z@ck] said...

AJ Nismihan..
hahaha..malam2 aku tak berani keluar duduk luar rumah tok aku..sebab selalu saja dengaq bunyi pelik..takut oh

hans said...

hahha
ang letak ja keranda dkt jalan tu
bagi depa takut

Shazali said...

chek mmg terpukau lao dengaq loghat utagha neh...

chek pon samo...
kalo bule na je doa kc mam@#$..
tp ta bek lor...
chek doa depa insap awai no...




lao ta reti3 na insap gak..
eksiden je la senang
gegegegegeg

Dee said...

lenkali masa depa dok ram tu hang tipon polis cpt2..kasi tangkap suma..

cik ian@aH Lian~ said...

asalkan jgn pakai
tudung merah menyala,
boleh wat silau mata den~

Asyraf Abdul Rahim said...

kalau tabur guli atas jalan boleh x?

bangangkan. nak lumba masuk r trek, baru adil dan saksama.

mysara newrie said...

Haha, Kat umh tok aku lagi best! Mat rempit yg kejar polis malam2 raya. haha. kdg2 klakar gak tgk masa polis dgn mat rempit race sama2

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger