Online users

Follower

Sunday, January 3, 2010

Cerita Sepang

Yes. Berjaya juga online dari Sepang. Sadis bila buka tv, channel yang ada just NTV7 saja. Memang kalau kau nak gambaq clear kat tv, pasang astro la jawabnya. Disebabkan Kak Cik and housemate semua busy kerja, depa tak pasang pun astro.Mengadap jelah NTV7 yang kadang-kadang bisu, kadang-kadang volume deraih nak mampuih secara tiba-tiba. Scary oh.

Mujur bawa novel dan laptop. At least tak adalah tercangak sangat dalam rumah.Line broadband pun kadang-kadang ngok ngek juga. Well. I tak bayar lagi bil bulan 12.So, terpaksa redha dengan connection yang siput lembabwe.

Best juga menyewa rumah ni. Night life yang agak bebas. Haha.Ada setuju? Paling tak best bila nak masak, asyik ulang goreng teluq mata kerbau taruk kicap kipas udang. Nak masak benda lain malaih. Betoi dak? T_T Tak pa. Asalkan kenyang perut. Duk KL ni kos hidup tinggi. Kenalah pandai berjimat cermat. At the same time boleh menabung buat masa depan.

Siapa yang amik PTPTN tu, cepat-cepatlah langsaikan hutang. Kalau tak, jadi macam Faizal Tahir. Nak keluar Malaysia tak lepas sebab nama dah masuk blacklist. Buat malu ja. Huhu.

23 comments:

Zuewairy said...

kamu xamik ptptn jgn riso la nak kuar NZ;)

QisTina said...

faizal tahir?
ape cite?
dier hutang ngan PTPN ker?

avid gunner said...

pasal tahir tu, really?

ini blog wirdah said...

ptptn ku maseh berbaki 2 RIBU ++
Nak perabes bayar cepat2 (=.=)

angah iza said...

telor mata kerbau cedap tau makan ngan kicap..
hehheheh......

LoVEaQshA said...

sodap apa telur mata korbau mkn ngn kicap...
tp tuela sb dr kecik da tnm dlm pala otak jgn mkn kicap salu nti luka sush sembuh!!~

Sudhnya bahana asal nmpk kicap jer xmo mkn,lau nk mkn gak kna tos smp kuah kicap da xda..*erk*

[s][u][e][h][a][n][n] said...

tiap2 bulan aku patuh bayar hutang ngn ptptn..hohohoho

syafawani said...

ptptn..adoi..manyak lagi kene bayo ha..huhu..alaa xleh g honeymoon la kalo xbayo abeh camtu..kih3..*over*

[z@ck] said...

Zuewairy..
ahahaha..ni la muka yg duk perabih duit gomen..

Qistina..
ha'ah.. =P

avid gunner..
betul dari apa yang aku baca kt paper..

in blog wirdah..
bagus2..asalkan aktif membayar xpe..jgn x byr langsung..

[z@ck] said...

angah iza..
yup..mmg sedap =)

LoveAqasha..
tmbh time cmpak lagi la kna pntg kicap..lucky i'm not so into kicap..

suehann..
baguih2..ni la contoh produk PTPTN terbaik.. =)

syafawani..
asalkan aktif bayar tiap2 bulan xpe..jgn lngsung tak bayar ja

GhOsToNe said...

sila bayar berukbdan anda..

psnan dr wakil celcom..
ahask!

kojah said...

bukan takat faizal, ada lg soreg artis kua paper baru2 nie...pompuan...xingt nama...btw, sepang umah cape??mehla turun somban...

Mr.Clive said...

oit!bayar bil oit!ehehehe :P

kuch said...

weh.ble nk fly newzie?pnya lama aku tak tgk blog ko.takkan tak pg2 lg?haha

[z@ck] said...

Ghostone..
minta maaf..saya pakai maxis..ahahah

kojah..
puteri aleesha kot if x slp..

Mr. Clive..
sabaq2..nanti gua bayaq.

kuch..
halau aku nampak..kang aku pi ang jangan rindu aku plak naa..

AJ Nismihan said...

Hidup rumah sewa nih yang paling best sebab kita rapat dengan kawan2. Susah senang sama-sama.
Tapi bila depa dah sibuk dengan pacaran masing-masing, bosan giler hidup sorang2! (melainkan anda yang membuatkan kawan anda bosan **dengan kuar berpacaran tak ingat-ingat)
Hutan batu!
Aku dah serik...

[z@ck] said...

AJ Nismihan..
Ko da terkena ka..huhuh..cepat2 cari awel supaya ko tak bosan..hehehe

AJ Nismihan said...

errr, dulu 'kawan-kawan' aku memang terkena.
aku tak terkena, sebab masih boleh lepak dekat rumah 24 jam main football manager.boring kan? but i still do love FM very much.
tu dulu.masa praktikal.
dah keje 'betul-betul' dok bawah ketiak mak jer.
dan skarang, dok lepak rumah dengan 'mum-to-be' le pulok.jadi tak berniatlah nak cari awek dah.sorang isteri pun penat nak jaga, ni nak tambah pulak..memang takut :)

[z@ck] said...

AJ Nismihan..
la dah kawin ke..ingtkan solo lagi..ahahaha..ok..selamat menjadi bapa! =)

Solehah said...

dah bayo dah ptptn tu..pelan2..

att said...

mmg best duk luarr..haha

PinQib said...

huhu.,
nasib laaa, kite leh elauuuunn

Redbloodsnow said...

mmg sgt sadis bile channel tv only NTV7...giler bosan kan 1 channel jek..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger