Online users

Follower

Sunday, January 31, 2010

Cinta internet ?

Kak Milah : Tau tak si A dah nak kahwin dengan si B?

Aku : Terlopong. Ha? Biaq betoi! *mata dibesarkan*

Kak Milah : Betoi lah. Takkan maksu nak muhung pulak. Depa kenai kut internet.

Aku : Ooo..Lagu mana boleh kenai tu?

Kak Milah : Depa duk...(fikir) ish..apa dia entah nama benda tu...(fikir lagi)..chated chated tu.

Aku : Chated? Benda apa tu? Chatting ka?

Kak Milah: Ha!! Chatting.

Aku : *Ketawa besar*

Sekarang teknologi makin canggih. Segala jenis medium boleh digunakan untuk kita mengenali orang lain. Friendster, Facebook, YM, Skype, MSN Messenger,My Space dan banyak lagilah. Dan tak mustahil ada antara kita yang bertemu jodoh di dalam internet. Percentage yang berjaya mungkin tak tinggi mana but still ada yang berjaya go through it sampai dah beranak pinak. Si cantik ini pun bertemu jodoh melalui internet juga. Bertuah badan dapat suami kacak.

Bagi aku, cinta internet lebih menguji kita. Ye lah. Jangka masa perhubungan juga akan lebih lama berbanding cinta alam nyata ni. Tera nak sesuaikan diri dan mengenali antara satu sama lain. Tanya biodata diri dari nama sebenar hingga ke kenangan pahit dalam hidup.Main tarik tali dulu. Lepas tu nak minta nombor. Nak set blind date lagi. Tanya awak pakai baju warna apa? Saya pakai shirt biru.Nervous. Memang susah tapi kalau hati dah suka, sanggup kan?

Ada siapa-siapa disini yang bertemu jodoh di internet? Do share your experience ya.

44 comments:

fathiahRAIHANA said...

bole caye ke lam tenet ?
rasanya ssah nak dpt yg btol2 elok
lam internet nieh .
tp yg btuah tu alhamdulillah la :)

HonEyBuNNy said...

ngeh3...ila bercinta dgn B cm tu la...tp jrg2 chatting...kwn ila yg wakil kn ila chat...ila xsuka dia..selalu gadoh2 n appear offline kt dia...tp cmna tah...km berjumpa coz dia nak nak beli nber digi dkt kwn ila........

Bula kenal dia sgt lah xsuka...balas msg pn pndk2 ja n selalu gadoh dia dia..ila ckp ila benci dia..uhuhu..coz time tu ila dah ada bf..dia pn gtu..gpn ila sedar ila xlyk berkwn dgn dia...

last2 dia jd bf ila skrg....sgtlah xpecaya..mula2 egt nak cinta kontrk ja berudah jth cinta...hahah

optsss..terlebih sudah cerita...hahha...dulu ila LGSG xpecaya cinta internet neh..huhu

AcanCapik said...

aku kenal kat skolah. ngeeee...

oranglidi said...

huh...

lu rase ade x orang jatuh cinta sbab blog?

[z@ck] said...

fathiahRAIHANA..
mmg susah nk percaya..tp tu la..ada gak yg berjaya dlm cinta internet..=)

HoneyBunny..
wah..tahniah! moga bahagia hendaknya.

AcanCapik..
ye ke..ececeyy..

oranglidi..
lu la orangnya tu..hahaha

eyes143.. said...

anin kenal ngan boy anin pn on9 gak..
tp kitorg chat skali jer, pas smggu terus jumpa, then sangkut la smpai skrg,even byk giler dugaan dlm tempoh neh..

huhu

Jijahh @ f.k said...

ada yang happy .. ada juga yg berantakan ... pepandai bawa diri n sesuaikan dengan pasangan .. insyaallah bahagia juga akhirnya ...

y@n@ M!B said...

sy juga jumpa soulmate di internet 6 thn lps and skrg dah msk 5 thn kami kapel..planning to get married end of this year..*wink2* \/(^_^)

zaza said...

aku lak kenal dlm celcom chatting kalo xsilap...dh lama dah..mula2 pakai celcom dlu slalu la msuk chat zone dia...

alhamdulillah la smpai la nie still keep in touch...utk lgkah sterusnya mgkin lmbt lg... ;D

x-po said...

xnk dh cari cinta, biar cinta yg cari plak..hehe

Zati said...

bila zack bukak citer nie teringat akak dulu jumpa hubby akak kat tenet jugak..lucu pulak bila fikir balik..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

kalau dapat pkwe@mkwe internet yang jujur n baik2,bagus gak kan.. xde la cam hampeh yang macam dalam brite tu.
huhuhu

AkU said...

Cinta itu buta..dan Cinta perlukan pengorbanan..~~

FaTiN said...

huish.xleh bayangkan kalo jatuh cinta kat internet..haha. tp it must be very exciting kan?

Judiene said...

aku teringin sgt nak dpt sorg awek dr internet
tp xde spe yg melekat skrg
hahaha

Rara said...

cinte intrnet ni bhye..byk risiko..kne kuat la..tp kbykkn xleh pcye sbnarnye..

joegrimjow said...

contoh terbaik adalah diriku
ahakssss

shy nak komen
da ada entry

eQuRlz said...

eqa knal bf kat atas bas..hakhak..die duk sblah..tp bahaya ooo knal kt intenet..eqa baru je post pasal kwn eqa kna ugut mitak duit dr org knal kt tagged..baca sni.. http://syafiqahmohmad.blogspot.com/2010/01/peringatan-untuk-kaum-perempuan.html

saypOOL rafhtello said...

jodoh xkemana kan..

AcanCapik said...

lepas ni jd cinta internet la kut... =(

oranglidi said...

cis

░♥si lampu neon♥░ said...

aku kureng percaya sket cintan cintun internet ni hehehe

DoDu@HaHA said...

samalah tu... saya kenal bintang pun ikut internt saja.. nk ckp dpan2 dlu malu.. ;p

kawie2020 said...

hehehhehehe... kawie pun dok tengah mengalami bende yg sama gak nih... hehhehehehehe

LORD ZARA 札拉 said...

hahha~

ko tahu kisah aku zack~

dan kamu juga tahu pengakhirannya~

annadzirah said...

ahaha.
pernah jugak kapel dengan manusia yg kenal dalam internet.
lua & dalam internet same je..
tp kitorang xkekal.
sy mintak clash sebabkan 'dia'.
poor him.
T___T


kalaupun nak bercinta dgn someone yg kenal dalam internet, xsalah.
tp pandai jaga diri.
coz manusia pandai berpura2.
(:

superb girl said...

so far...

nope!!huhu..

meo188 said...

kalau dah ade boypren... usah gatal2 lak nk cari boy pren online :p

huhuhuh

nurain rodze said...

hahahaha :) <- mampu gelak je

NiNa' said...

hehehe
dengan ex dulu melalui internet gak..

tp da putus..kena dump.. dia skrang ngan kawan alam maya ni gak.. kira kenal gak la pompuan tu sampai ade no phone..

well rase kena tipu tu mmg.. xpe pasti ade balasan suatu hari nnti. =)

DaHLia said...

internet ni skrg medium utk mencari jodoh...

sis rasa oke jer sbb at least dpt gak yg celik IT macam kita...ini kalo dapat yang tekan keyboard pun xlepas, mcm mana? sis pernah gak cintun2 internet ni tp xberpanjangan...xjodoh... (ayat stereotaip)

tapi memang kena banyak hati2 laa... kalo nk bercintan cintun pun, biar kenal2 dulu... biar bersemuka dulu..jangan nanti dah elok2 cinta online, bila dah face 2 face, macam2 hal lak...hati2 dengan semua orang...dgn org di alam realiti pun bukan leh caya sgt, inikan pula alam maya.

1tomyam said...

dah ramai dah cerdik pandai dan professional kena pau dek kerana cinta internet ni...semoga dijauhkan hendaknya...hehehe

Nuyui said...

x tawla jodoh ke x.
tp ak knal dia kt mespes.
rupanya rumah dia dulu sederet ngn aku dulu, tp kita tak pernah knal satu sama lain masa kecik dulu, padahal dia selalu mai umah jiran sebelah rumah aku.
skrg selalu gk jumpa2, sms2 dia..
haha.. Kalau dh jodoh, nk buat cmne kn..? :))
org tua selalu kata, "jodoh sebenarnya tak jauh pon dari kita."

NICK IRFAN said...

sy xde pengalaman cinta dalam intent mahupun sms.. kwn sy ade ramai jgk tersangkut cinta intenet ni.... tah sy x pcya sgt cinta intenet ni..

|arieza| said...

wah yg last tu siap tnye kaler baju.. haaaaaaa mengapakah?

amoi said...

cinta tenet? banyak kali. tak penah berjaya. T.Tzz

Ah Fatt said...

nanti ko share ler experience ko gak
(mulut aku masin neh)

ini blog wirdah said...

cinta internet ni kadang2 menjadi jugak..rasa kagum bile tgk ada psgn yg still smpai ke jinjnag pelamin :)

Redbloodsnow said...

ade yg menjadi cinta internet neh..tp ade yg x gak. asalkan jd tipu gune pic org lain..hehehe

cinta internet yg menjadi...contoh terdekat zie adalah -->> MY ALONG..hehe. bertemu ngan bini die melalui YM sajork...romantik banget :)

Encik Luth Textile said...

ermm.. saya!

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

sama saja mcm aku. been together becoz of chatting.

adawiah.zaini said...

xda pon!

Softtouch [Hanim] said...

akak kenal asben akka melalui ym..he he he..mula2 kwn dia yg ym pastu asben akak take over ym tu..he he he..terpulang pd masing2 kan..kalu mmg jodoh mcm tu terima jer..skrg dah nak masuk 2 dah anak...alhamdulillah...:)

NeenaAnuar said...

akak bukan cinta internet... tapi akak berchinta with a stranger... huhuhu...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger