Online users

Follower

Saturday, January 9, 2010

Follow me back

Ihsan dari google.

Isu follow me back semakin menjadi-jadi sekarang ni. Sorry to say la. Aku tak berapa berkenan sikit nak follow blog orang tanpa kehendak hati aku. Bukan demand tapi tak guna juga kalau aku follow tapi aku tak pernah singgah kan. Dah lama aku pendam isu ni. Mula-mula ok lah aku boleh terima. Maybe itu caranya nak bagi orang kenal blog dia. Tapi lama kelamaan berasap juga aku.Sampai sekarang pun still ada lagi yang buat follow me back ni.

Pernah sekali ada seorang blogger ni drop comment macam ni Hye! I dah follow your blog. Jangan lupa follow I balik tau! Aku pun mood tengah ok. Aku reply Will do soon. Thanks for following mine. =) Siap letak smiley lagi. Duk esoknya tu, dia hantar lagi comment You cakap nak follow, tapi tak follow lagi pun. =( Ades. Aku ingat dia dah lupa. Silap aku juga bagi harapan palsu dekat dia. Kesian punya pasal, aku follow la tapi dalam hati agak menyumpah juga la.Hahaha.

Mungkin bagi sesetengah pihak boleh terima dengan isu follow me back ini tapi tidak bagi aku. Kebanyakkan yang buat macam ni adalah blog yang masih lagi merangkak naik. Bilangan follower masih di bawah 100. Ingin aku katakan disini, jika orang suka blog kau, kau tak payah minta dorang follow. Dorang akan follow tanpa disuruh.Percayalah.Kepada mana-mana pihak yang terasa hati dengan post ini, aku minta maaf. Bukan niat nak kondem, cuma lebih kepada memberi peringatan. Mungkin korang boleh guna cara lain untuk tarik orang ke blog korang. Gunakan ayat yang lebih appropriate. Jangan begging sampai macam tu sekali ok. Nampak macam kau ketagih follower.Ops.Terlebih sudah.

Kepada semua follower blog Insan Tinggi, setinggi-tinggi penghargaan diucapkan kerana sudi membaca blog aku yang tak seberapa ini. Yang selalu drop comment, I love you so much la. Yang jadi silent reader pun aku sayang juga. Tehehehe. Insya-Allah, nanti bila duit nuffnang dah cecah ribu riban, aku bagi set pinggan mangkuk Idaman Suri sorang satu ok. You make my blog alive.

Akhir kata,happy blogging!

48 comments:

AzuanBudakMemandai said...

uit pirah...follow blog aku ekeke huhu

ayinn said...

wahahaa,...
zack! follow me back!!! pls2222...lalalaal~~~

saje cari pasal,. wakaaka,..
nice entry,.. ha'a,. memang betol la,. xyah la merayu2 suh follow back,.. kalu blog da best kompem org follow,..yg penting,. berbelog la ikut suka kita,. heheehe

p/s: sabaq na,.. hehehe

hans said...

hahahahaha
gelak2 jer aku baca
ada orang tulis dkt chatbox aku I dah follow U
aku tgok blog dia
tak ada pun dia follow aku
hahaha
tapi aku xkisah sangat sebab aku jenis tak follow blog mana2 pun...
tapi aku suka paksa orang click nuff aku
hahahahaha
teruk juga aku nih rupanya

dilot said...

mmg tak akan habes zack..selagi ada blogger baru yg jenis mcm tu...selagi tu ada isu ni...

aku skang mmg dah malas nak layan kalau yg ada letak mcm tu...senyapkan diri je..=)

dila said...

aku tak pernah lagi kot paksa2 orang follow aku..tp bila aku follow orang then dia tak follow aku..aku tadelah nak mengwadefakkan orang itu..

hehe..
followlah seikhlas hati anda..hehe

angah iza said...

"I da follow u...u follow i lak ek"

hehehe.....kalo ada komen mcm tu,mmg sis x kan layan ...

hami asraff said...

sempoi2. ceq pon menerjah ke blog orang tanpa memfollow. ada gak yang follow. tapi tengok yang best okey la. lebih kurang cenggitu la. idaman suri? wah macam langkawi ja. oh tak salah lagi. lama dah berkunjung ke tempat itu.

sI tEDI said...

ekekekeke.. dia dah follow kita.. kita dah follow dia.. dia hilang.. pergi blog lain.. suruh org follow lagi. ekekek

adeh!!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

eh zack.. ko da follow aku kan?
ha.. ko jgn tanye kenape ah 10 taun akan datang aku minta set pinggan mangkuk kat ko eh. hik3~

AcanCapik said...

plizz follow me... =(

haha, ikut la nk follow ke tak kan. cam aku pun, follow mana yg minat je, sesapa nak follow silakan, tak nak sudeh. blog den, suko hati den la nak merapu apo...

PinQib said...

tu la..
zack ko memang berani
ak pun kdng2 menyamph tengok orang yang dok soh follow back kat shout apa. eii.
melanggar hak asasi betul.





lgpun btul u ckp.
ornng akan follow kita tanpa disuruh klu memang blog ok.



p/s: sadis, blog ak still 40 je followers. huhu

syafawani said...

pinggan mankuk idaman suri?
waa senang la xgadoh nk p langkawi..coklat xdak skali?hahaha..
lebey da nih..jgn mrh naa:)

MsAnisSyahirah said...

dikesempatan tgh free nk blogwalking, meh aku letak komen setepek..

hahah..

isu ni memang takkan luput..lagi2 tuk newbie yg baru berjinak² nak blogging..

huhu..

yg salute tinggi, bile ade budak umur 10 tahun buat blog pun, takde plk nak suruh org follow die..

follow secare ikhlas lagi best..

my[s]ara said...

oh kak zack! saya pown pernh kena cam 2. mula2 ok lah tp bila dh lama2 rsa cam bengang thp dewa! skunk nie tgh nak mendelete mana2 blog yg tak besh! haha. lantak ar. tp kak zack punyer blog saya akan terus follow. haha *ayat bodek kejap! hehe

QisTina said...

tq for reading my blog too!!
:P

Jijahh @ f.k said...

sure dia nak ramaikan follower dia tu ... ini bukan paksaan kan ...
anyway jijah suka jenjalan lawat blog n baca cerita ceritu orang ... rasa relax jerr ...
selamat berhujung minggu ;)

hanismalik said...

Kenapa aku rasa mcm nk terasa jer nih dgn entri nih? huhuhu....please don't follow me sbb blog sy membosankan....Terima Kasih=)

zack zukhairi said...

"You cakap nak follow, tapi tak follow lagi pun. =( "


ahaha! LOL

fndrocka said...

wehh kau bila nak follow aku.huhu

member aku baru create blog..pastu dok paksa semua housemate foolow blog dia..selagi tak follow slagi tu dia tak mau diam.huhu

Uruchimaru @ kf said...

gwe setuju dgn kamoo!

bvlgarigirl @ Arianna said...

I dah follow you, follow me now okey otherwise i follow you in real life!

kehkehkeh

agree.

saya follow blog yang saya akan baca saja. =)

CikMin said...

sokong2...x suke la org paksa2...

Solehah said...

follow me..k..huhuhu..lariiii

Solehah said...

follow me..k..huhuhu..lariiii

Nuyui said...

aku tringat iklan follow me ar.. haha

"ketagih follower"...wakaka..
kesian mereka...kurang kasih sayang.

:))

MieZa said...

sy tak follow blog kamu, tapi sy selalu baca blog kamu..
macammana tue erk?

terlupa nak follow lar..serius....

dilot said...

blog baru aku mmg takde letak widget follower...pernah sekali tu, terus ckp, i dah follow u tau,, jangan lupa follow i balik..

aku mmg pelikla..bile lak aku letak widget tu..

pastu datang balik blog aku cakap...eh baru perasan blog ni xde widget followers tu...ngeee..buat2 gelak..

aduhai..kot ye pun..terdesak, tgk2 la sikit..smpi macam tu sekali ...sengal dowh..

amirah said...

im newbie here..
but folow ikot suka hati gak..
sbb bila da folo mknaya kita nk singgah lagi dan terus membaca

HonEyBuNNy said...

xksh nak folo ke x...semua d anggp kwn2...hiihih....setuju dgn zack..yeahhh

JMR said...

aku follow bila mood aku ok..

Ilham Liyana said...

haha dulu ada gak jadi cmni. haih la. susah2. haha.

JMR said...

aku follow bila mood aku ok..

cik EPAL said...

follower means nothing :D

k.A said...

follow kalau berkenan je.tapi kadang2 follow sebab kesian gak.

Zuewairy said...

love u too;)

x-po said...

aku xtekan pun button folo kt blog ko ni, tp tiap ari aku dtg sini..hoho

ekyndelisya said...

aku saket perot :'(

BeaN MorENo said...

halhakhak!!!lileks ar bro...maybe diorang baru create blog n needs support...n mungkin ko adalah blog pertama yang die follow...tapi apapun depends kat ko la...kalau aku aku akan follow blog yang aku rase best je...itupu nasib2 je...ada gak blog yang best aku xfollow...haha sebab aku tau blog aku bukannya best pun...

NeenaAnuar said...

hihi.. memang tak dinafikan mula2 berbloggin dulu akak ade gak bubuh widget tu.. asalnyer rasa2 cam tuk suka suki jerk! pastu biler dah lelama berbloggin tu akak pikirkan apa relevantnyer widget tu... coz akak pun terpikir as you said.. kalau org suke ngan blog kite... tak yah suruh org akan follow ye dak..

apa pun... akan akak nantikan hadiah dari idaman suri itu.. huhuhuhu... :))

att said...

x follow blog merapu

[Miss Eriqa] said...

hahahaha... zack.. lama gila tak datang lawat blog zack.. hahaha.... topic nie memang sentiasa ada.. takkan hilang la zack.. dulu eriqa pun camtu gak.. tapikan.. bila fikir2 balik.. wak sakit ati je.. ye la.. kita mintak diorang follow pun.. bukannya diorang nak follow.. hahaha... now sapa yang follow eriqa.. eriqa tetap akan singgah.. ye la as an appreciation that they were following us.. huhuhu.. but kalau bosan.. malas ar nak follow.. hahaha.... neway zack.. happy holiday sebelum berangkat ke NZ..

irahehe said...

sokong sgt2..
tension gax time org suh folow die blik sbb die da follow blog kite kn

lam rela plus pkse prgila follow blog die..
bkn nk demand ke ape tpi klu ikot ati ira just nk follow blog yg ira btol2 follw..

smpai ade stu time tue kn,bukn psal follow tpi psal letk link kt bloglist..

mule2 org tue tye nk exchange link ke x..pastu ira prgi lah blog die then drop comment kt cbox mcm 'singgh sini kejp..' tpi ira xsebut pon psal nk tukr link

lme sket die dtg blik kt cbox ira
die ckap die da letk link blog ira
mse tue lam ati..wth kan..memg myumph la sbb ira xsuke org pkse2

tpi last skli ira letk jugk link die kt blog..tkot die terase..

pdahl ira xpkse diorg follow ira dn klo ira follow blog org laen pon ira xpkse die follow ira blik.suke ati la kn nk follow ke x..

tnsion ngn org cmnie..

p/s: trleps germ kt sini plax..hehe.
sori..

intoxicated-catastrophe™ said...

hehe.. terpegun aku mengenangkan org yg pakse2 ko folo dia balik tu.. haha.. ada gak org mcm tu eh..

anyway ni blog aku:
http://intoxicated-catastrophe.blogspot.com/

dan
http://bilajarimenaip.blogspot.com/

kalau rajin, jenguk2 lah. kalau rasa menarik, folo lah.

heeeeee..
selamat hari isnin~

taaaaaaaaaaaaata!

::fadxieza:: said...

aku nk pinggan mangkuk idaman suri tu..hahahahaha..

ASaDa RyutaRo said...

aku nk jugak..

follow me back! hahaha...

Sesumpah said...

senget betul manusia itu. hahaha

Sesumpah said...

senget betul manusia itu. hahaha

Elle JmDean said...

Z@ck..
sila follow up sy ye.. heheheh
sengal nyeee... ;)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger