Online users

Follower

Sunday, January 10, 2010

Period dan Kotex saiz XL?

Bangun tidur aku dikejutkan dengan satu message dari Ika. Kebetulan time tu aku still lagi di Sungai Petani.

Akk cmna ika bwu first time mai period ne akk da tggal kotex x??

Terkebil-kebil aku cuba memahami short form adik aku ni. Maaf lah. Aku bab short form pelik-pelik ni susah sikit nak process. Pending. Bila dah faham, aku senyum kambing. Akhirnya ang period juga Ika! Dah lama aku tunggu saat ini. Saat dia bergelar wanita sejati. Hahaha.Ye lah. Badan dia pun dah mula tunjuk tanda-tanda orang nak datang bulan. Ketiak pun dah mula berbau tengik. Breast pun dah mula nampak.

Gelabah kau nak handle first period. Tak keruan tengok darah keluar. Dia call aku terus.

Ika : Akak, awat darah tak keluaq pun bila ika pakai spender ketat, tapi bila berak dia keluaq?

Aku : Haa? Memang macam tu pun. Darah nak keluaq pun ikut time jugak. Bukan setiap masa dia keluaq. Baik ang pakai pad. Satgi kot darah meleleh baru tau.

Jawapan memang bajet doktor sakit puan lah. Ilmu tang mana aku cedok pun tak tahulah. Main pakai cakap sesedap rasa saja.Tapi, ini paling kelakar pernah aku dengar.

Akak, nanti pi kedai nak habaq lagu mana dekat tokey kedai tu? Nak habaq pad saiz XL ka?

Ok. Boleh dimaafkan since dia baru first time period. Lepas ni, kalau ang duk buat melatah pi mintak saiz XL juga, aku tak mau mengaku aku kakak ang. T_T. Pad mana ada saiz weyh!

33 comments:

dila said...

haha...pad saiz xl plak..kalau maxi ke,wing ke bleh la tahan jugak..

tapi betul ke ketiak bau tengik tu tanda2 orang nak datang period eh..?tak pernah beljar la plak aku.

Kapten Luffy said...

oh aku pun tak tau takder saiz
take note ni sebagai ilmu baru
untuk masa depan
sebagai suami dan bapa
ahagagaga

eQbalzack said...

ilmu berguna ni..hehe

Sendra said...

uishh,malu r ika tu nnti klu dia baca cerita ni..kesian ika.akak dia terlebih ramah ni..semua tw kisah dia dah.

fndrocka said...

semoga adik kau menjadi model kotex suatu masa nanti

arque said...

owh3.

AcanCapik said...

hoh, takde size ghupenye...

Sharinginfoz said...

dah besar rupanya kan.. baguslah ada kakak boleh tunjuk ajar...

Jom Rotiboy

Dapat Voucher Tesco

hanismalik said...

Aiyakk....sporting abis smpai citer ni pun kuar...hehe...

nur 'adli azhari said...

hehehehe...dah baligh dah,,,bgus..nseb bek de kakak yg sudi membantuu

DoDu@HaHA said...

tadak size kaa??

abestu free size ka???

haha..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

saiz XL ?

hik hik hik.

alaaah dulu pun lolly ingat camtu gak.

segeng rr ngan ika :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

haha.. then tokei tu mesti bagi pampers kat die punye la.

Bungakopi said...

woi insan tinggi,

sian kat adik kamu..
wat gelemer dia kejap lam blog kamu ni.

aku rasa dia mungkin pernah terdengar org cakap pasal slim, maxi camtu. itu yg dia bantai cakap XL.

DaHLia said...

hahaha....glmer jer adik u..

sure dia malu2 kucen nnti kalo tau...
kakak dia pun takmoh cover2 tu..hahaa

kena ajar dia tu cara2 beli pad ^_^


+corby

DaHLia said...

hahaha....glmer jer adik u..

sure dia malu2 kucen nnti kalo tau...
kakak dia pun takmoh cover2 tu..hahaa

kena ajar dia tu cara2 beli pad ^_^


+corby

[z@ck] said...

dila..
agak la..sebab ketiak ak pn dulu bau tengik gak waktu nak start period..perubahan hormon kan..

Kapten Luffy..
hahaha..bagus2..at least ko pn x da la terkebil-kebil nanti bila bini ko minta belikan pad.

eQbalzack..
masuk exam ni..hahaha

Sendra..
hehehe..xpe..she used to be published here once..untuk pedoman bersama.. =)

[z@ck] said...

fndrocka..
moga-moga.. =P

arque..
eh3..

AcanCapik..
tak ada saiz tapi ada jenis yang berbeza. maxi, wing, slim, overnight etc.

Sharinginfoz..
berusaha menjadi contoh yg terbaik untuk adik2.. =)

hanismalik..
benda ini sepatutnya diceritakan untuk bagi pendedahan kepada yang tak tau khususnya kaum lelaki.

[z@ck] said...

nur 'adli azhari..
kalau tak ada aku, seriuosly dia akan lost..yelah..newbie lagi..haha

Dodu@Haha..
haa..lebih kuang la.saiz sama. Jenis saja yang berbeza.

misslolly..
ha..elok la satu geng ngn adik aku.

[z@ck] said...

Oshinz..
hahaha..nasib lagi dia tak tanya..kalau x..dah bawa balik pampers..hahaha

Bungakopi..
adik aku memang gila glamer.hahaha

Dahlia..
haha..tak ada maknanya dia nak malu2 kucing.. =P

avid gunner said...

hahaha...sumpah aku xtau...

Redz da Tsar said...

Hehe... Pakar Sakit Puan Seyh...
Belajar berdasarkan pengalaman ye dok?
Hehe...
Pad memang takde saiz eh? AKu tertipu la bace tajuk tadi~

amirah said...

haha..ramai gak lelaki yg xtau
tp xpa r bukan depa pakai

sbb 2 perlunya briefing sal bnda2 nie kat skolah/umah kan2
bdk2 perlu tau..
lau x jenuh carik pad saiz xl..hik3

AcanCapik said...

hoh, mano den tau. sok kut bini suh boli den boli pampers lak, parah... haha...

Nuyui said...

XL..haha...igt diapers ka apa?
eh jp. diapers ada saiz gk an?

Oh ye...tp saiz pad ni ikut ketebalan kan? kalau x silap ada yg nipis, medium, tebal skit.

haha...aku bukan igt pun, time dtg bulan aku men rembat je. hahaha..~ (buruk prangai)

[thah] said...

ahaha.nasib baik thah xda adik pompuan.xyah nak pening2 tang depa period. =p

angah iza said...

"taukey....bg say pad saiz XXL..."
hehehehe....

lawak la adik hang ni :)

ChuMeLL said...

ade pad bersaiz..tu special tuk org tua..huhuhu...alhamdulillah..da besaq...ekekee

NeenaAnuar said...

hahahaha... habaq kat dia size XL tak dak... extra long & more wider ada lar... hihihi...

hami asraff said...

haha ~ tergelak-gelak aku baca ni. err tak yah komen la ye. hehe ~

att said...

haha mcm2

PinQib said...

huhu..
lawa ahh adik ko.
kaawn ak dulu lg sadis. datang haid,
menangis masuk surau..

Redbloodsnow said...

hahaha..a'ah. leh di maafkan since her 1st time :P

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger