Online users

Follower

Saturday, January 2, 2010

Salah ke berkawan dengan bapuk?

Perjumpaan yang diatur berjalan lancar. Cuma sedikit terganggu apabila ada seorang lelaki yang tak dikenali menegur secara mengejut.

Si lelaki : Budak UUM ka?

Aku : Er..taklah. Saya bukan budak UUM. Kenapa? (Dah pegang beg rapat ke badan. Takut peragut)

Si lelaki : Macam pernah kenal. Study mana la ni?

Aku : Erm. Maktab. ( Bajet friendly la jawab macam ni padahal bukan kenal pun mamat tu)

Si lelaki : Oo..Betoi la awak. Awak kawan Sha kan?

Aku : Sha mana? Tut tut ke?

Si lelaki : Ha'ah. Saya duk 'berkawan' dengan dia.

Aku : Oo..

Aku agak annoyed dengan si lelaki ni bila dia tak berhenti-henti burukkan Sha. Sha memang kawan sekolah rendah aku. Dah lama kami tak jumpa. Tup tup jumpa si lelaki ni yang self-proclaim balak Sha. Entah betul ke tidak. Yang pastinya si lelaki ni asyik bercerita dia tak puas hati Sha rapat dengan sorang bapuk kat kampus. Kononnya si bapuk dah terlalu rapat sangat sampai dikhuatiri akan memudaratkan Sha. Ye lah. Dah sampai bawa balik rumah duduk berdua-duaan. Anything can happen even he's bapuk.Kata si lelaki la.

I've no experience befriend with bapuk and I don't know exactly how they mix with girls. Aku just mengangguk-angguk jelah dengar rintihan hati si lelaki. Tak pelik ke stranger yang kau baru kenal sesaat lepas dah boleh mula bercerita pasal keburukan kawan kita sendiri yang kita dah lama kenal since kecil lagi?

And surely I don't trust his words because I knew Sha for a long time and I believe she can take care of herself. Masing-masing dah besar dan tahu halal haram. Takkan lah dia bodoh sangat nak cucuk bapuk kan. Get a life please wahai si lelaki. Jangan nak buruk-burukkan kawan aku.

20 comments:

Eyriqazz said...

bapuk pun ada perasaan..kadang2 bapuk hatinya lagi mulia dari org tak bapuk..

Great Teacher Onizuka

[z@ck] said...

Eyriqazz..
betul..tak boleh la diskriminasi macam tu kan..huhuhu

zaza said...

huish bapuk2 pun xde r kutuk org kt belakang mcm that guy....

Redz da Tsar said...

Aku pernah kawan dengan bapuk.. Ok jer diorang... Cuma jangan sampai diorang menggatal lebih sudeyh.. Pandai-pandai ler...

btw, bapuk ialah manusia yang perlukan kawan jugak... Bapuk bukan mintak jadi macam tue (bapuk + lembut, kan?)..> kalau mak nyah tue lain la..

Hehe

Zuewairy said...

hohohohohho;)

mana ble dia pun seperti manusia lain juga yang ada keinginan untuk berkawan malahan berkeluarga seperti lelaki2 lain.. xble judge org cmtu.. memburuk2an dia..

zack, lekuk bg budak tuh;)

adawiah.zaini said...

kwn xpa jgn lelebih la sbb bapuk pn bernafsu gk. huhu

Bungakopi said...

eh u hot la. huhu. mana ada salah kawan dgn bapuk. But i x pggil depa with that name. diorang baik apa, pandai masak lg.

DILA is AZIE said...

x salah pon. peduli kan je ape orang nak cakap. juz beware.
:)

kawie2020 said...

bapuk pon manusia juga... jahatkah mereka? kawie rasa jahat atau tidak adalah terletak pada hati seseorg...

jgn drikiminasi sesama manusia...

angah iza said...

x de istilah bapuk di lahir kan sebagai monyet @ sebagai nye...
dia di lahirkan sebagai manusia...
so knp mesti jijik ngan sesama manusia???
org kolot je yg berpikiran mcm tu !

kojah said...

eeee...takut aku...ntah cape ntah tuh!

tok sah layan...

SuRayA^i. said...

bapuk tu still lelaki n ade nafsu..but as u said, msg2 da besa tau halal haram, so lelaki trsebut x prlu la kot nk mmburuk2 kan org laen..wt tmbh dose sndrk je..

[z@ck] said...

zaza..
lelaki ni lagi teruk kan..huhuhu

Redz da Tsar..
aku x dpt nk beza mak nyah dan bapuk.tsk

Zuewairy..
hahaha..lekuk,lesing suma aku bagi..

adawiah.zaini.
tp kalau bernafsu, awat dia nak jd bapuk?

Bungakopi..
itu yg best tu.. =)

[z@ck] said...

DILA is AZIE..
btol..kalau nk ikut cakap org,memang tak aman hidup..hehehe

kawie2020..
betul..ptt layan sama rata..jgn pndg serong golongan tu..depa x mintak pn jadi lagu tu

angah iza..
oh yeah! i like ur statement

kojah..
penat tau dak tadah telinga dgr dia cakap...huhuhu

suraya^i
bercakap bila perlu sahaja lebih bagus

hami asraff said...

komen dr gua. kdg2 bapuk ni tak minta dilahirkan sedemikian rupa. tp mereka perlu berubah. no reason they can't.

tak salah kwn anda tu nak berkwn dgn bapuk. siapa kita utk judge sapa2. cuma kwn anda tu kena juga jaga batas2 pergaulan. kalo smpai berdua-duan dlm rumah tu memang 1 gejala yg tak sihat dan perlu dielakkan dgn kadar segera!

hisham said...

salam..tak salah kite kwn ngn bapok..kite leh kwn ngn sape2 kite suke dan jgn ade diskriminasi...Allah mrh...hehe

'AQILAH said...

ku ade kawan bapuk...dia ok, baik sangat...dan dalam proses berubah jadi laki tulen

mat husin said...

komen dari aku laa...

mungkin mamat tu tak patut terus jumpa dan burukkan bapok tersebut..itu salah di pihak dia la..

tapi mat tu sebagai seorang boyfren dia ada hak untuk merasa insecure sebab awek dia baik dengan bapok...kalau baik setakat2 kat luar buat discussion pa semua study skali boleh la dipertimbangkan lagi tapi kalau dah sampai masuk dalam rumah berdua duaan itu sudah lebih..

perlu diingat bapok tu, dia jantan, dia ada batang gak, dia juga ada nafsu.....siapalah kita nak judge sexual orientation bapok tu...so the worst case scenario kita patut anggap dia sebagai seorang lelaki.....

seorang lelaki dan seorang perempuan berdua duaan dalam rumah..macam2 boleh jadi...

cuba zack jadi lelaki dan put yourself in his shoe..that guy has a point...dia bukan cemburu tak berasas...

memang masing2 dah besar dan tahu halal haram tapi kalau sha tu betul tahu halal haram takkan dia nak berdua duaan dengan lelaki sejati tu kan....im sure she can think about it too...

fikir fikir kan lahh..

bukannya aku nak back up mamat itewwww tapi aku rasa dia ada valid point..

mUnie UncLe hUsin said...

eeeeuuuuww..
ade ke baru jumpe pastu nk ckp2 blkg pulak..
xgune punye lelaki itu..

AJ Nismihan said...

Bapuk?
keras bunyi panggilan tuh.geng-geng aku gelar depa nih 'chus' [dont know the origin word, but it maybe the 'choos-en one']
by nature they are guys! regardless how high the 'chus'-an level, but at the end, they still a guy.a guy with real GUY intention (if the right button are pressed on!).
Anyway, 'chus' normally proclaimed themselve as part of female. then nothing wrong for them (under their understanding) to sleep together (yes, some gurl dont really concern about this! some really dont care at all!).
So the best is preventive step.
Sekali hancur, jangan menyesal!

bab nak kutuk-kutuk ni satu hal
if dont like it, you have two option
a. take one step forward and give your kind advice.be honest and take SMART step!; or
b. hate them in your heart and move on with your life.

by the way, are we make a big mistake for having friend with them?
For me no!
I do have few of them
And they did nothing to harm me other than offer me honest strightforward friendship (in which normal guys sometimes found it very difficult and sometimes impossible!)
Wake up man!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger