Online users

Follower

Friday, January 1, 2010

Tahun baru, azam tak berapa nak baru

Semalam usiaku 20. Hari ini dah bertukar jadi 21.

Azam baru? Tak ada kot. Just satu sahaja. Nak cukupkan solat 5 waktu. Subuh selalu kecundang. Ish ish ish. Aku mengaku aku kadang-kadang ambil ringan sangat bab solat ni. Suka lengah-lengah. Pukul 4.00 petang baru nak Zohor. Tok dah tak larat nak tegur aku sebab perangai buruk aku ni. Aku jenis yang senyap saja bila kena marah atau tegur, tapi makan dalam wooh. Saja tak tunjuk.Buat muka macam tak ada perasaan.

Bab boyfriend, aku malas nak fikir. Kalau ada, adalah. Kalau tak ada, nak buat macam mana. Semua itu kehendak tuhan. Ececeh. Ayat pasrah gila. Ini bukan main-main. Sebab lu hati gua keras. Dan sebab lu jugalah gua jadi susah nak terima lelaki lain. Dah jadi prejudis dah. So far, tak ada lagi cinta pandang pertama. Tak ada lagi yang bisa mencairkan hatiku ini. Siapa yang dapat tu, tahniah aku ucapkan.

Sebab apa malas nak fikir? Sebab buat semak kepala otak dan jiwa sahaja.

p/s : Tak lupa berdoa kepada Tuhan ketemukan jodoh dari-NYA. Yang dapat membimbing dan mendidik. Yang beriman,rupawan, cendekiawan, bangsawan, hartawan dan tokwan. Yang tak banyak songeh bila masakan aku terlebih garam atau gula. Yang suka tengok aku tempek bedak sejuk malam-malam.

Motif letak gambar? Saja nak cari jodoh melalui internet.Call me ya. 017-472xxxx

33 comments:

Zarpeno said...

weih..blog aku nk tukaq jd blog cari jodoh la..hehe

-itu gadis- said...
This comment has been removed by the author.
-itu gadis- said...

"Sebab lu hati gua keras. Dan sebab lu jugalah gua jadi susah nak terima lelaki lain. Dah jadi prejudis dah. So far, tak ada lagi cinta pandang pertama. Tak ada lagi yang bisa mencairkan hatiku ini"

huhu..ske statement nie..^_^

angah iza said...

amboi....siap promote gambar lg tu..
heheheh..
good luck

[z@ck] said...

Zarpeno..
ha..buatlah..ak jadi first yang register..ahahah..

-itugadis-
>_<

angah iza..
ahahah..saja nak bt poyo

avid gunner said...

haha...perangai macam adik aku..suka tepek bedak sejuk opah malam-malam...

Eyriqazz said...

Happy sweet 21..Cari jodoh?Saya ada kawan ble rekomenkan..hehehe...

Great Teacher Onizuka

cik EPAL said...

waa..cari jodoh tuu...

btw, klik iklan milo anda :)

░♥si lampu neon♥░ said...

ceh kecik lagi ko rupenye heheheh jom kawen!

Zuewairy said...

zack.. nak cr jodoh eh??

dgr lagu wali.. sok lusa dapat la BF;)

kathy jem said...

hai zack..slmt thn baru.. :)

sI tEDI said...

ekkekeke. InsyaAllah..

mana tahu jumpa mat salleh!! :P

Mr.Clive said...

hepi new yerrrrrrrrrrrr! :D

Jane Doe said...
This comment has been removed by the author.
QisTina said...
This comment has been removed by the author.
QisTina said...

zack promote diri!!
hahaha..
may all your wishes come true zack.
i pray for you.
:P

happy 2010!

dila said...

zuhur pukul 4..?
ehehe...same la kite..
subuh pon asyik subuh dinosaur..
sama2lah perbaiki diri..
moga dipertemukan dengan lalaki baik2 zack..

amirah said...

selamat tahun baru

SasHa Lee said...

hehe..terkezut!..same like me laa zack.. tak sangka entry seakan2 same..mungkin wanita2 yang kekecewaan ni akan tulis enrty macam nie kot..hehe.
cume entry kamu lebey besh!!!

**bhasyah!!!;))

[z@ck] said...

avid gunner..
bedak sejuk bagus untuk kulit..ahahha

Eyriqazz..
ahahha..meh num dia..

cik EPAL..
ahahaha..xda maknanya.. =P

si lampu neon..
joommmmm...

Zuewairy..
kalau x dpt gak..aku bt sup tulang ko nnt..

[z@ck] said...

kathyjem..
hai..selamat tahun baru juga.. =)

si TEDI..
aku tamau mat salleh..ak nk mamat jawa.boleh?

Mr. Clive..
Happy New Year too

Qistina..
mau tau la Tina..ahahahaa

[z@ck] said...

dila..
thanks dila!

amirah..
selamat tahun baru juga =)

Sasha Lee..
ahahha..sama2 lah cari jodoh..

Judiene said...

kalo ko jumpa pic ko neh kt mane2 laman web mencari jodoh, ko taw r sape yg letak
hehehehehe!!
;P

[z@ck] said...

Judiene..
klu brani ko letak la..
ak karate ko

♥miszluna™ said...

meh nk ngorat

huhu


aku pn subuh slalu melayang

'AQILAH said...

hehee sempat lagi tu :) selamattahun baru :)

HonEyBuNNy said...

tu la..sempat ag iklaneka...hiih..selamat tahun baru zack..ya ila kt as dah ne...ngeh3...mau jumpa??ihihi

AJ Nismihan said...

solat 5 waktu?! azam paling bagus tuh. Bukan untuk hang sorang jer, ramai gak yang lain sangkut. err kalau hujung-hujung waktu tuh buatkan aku teringat kata mak aku jer
"dah 26 taun dah mak penat nak suruh, sembahyang last-last waktu gak, esok lusa dah nak jadi bapak dah nih"
aiseh, kantoi lak...
kena repair nih, takut esok lusa makin teruk!

bab jodoh tuh
lets be normal. jalan je macam biasa, esok lusa Allah bagi sorang. jodoh tuh ada, cuma atur masa jer yang kita tak tau. habis2kuat pun atur doa bagi Allah. bisik-bisik (zikir) lebih sikit, sure jumpa punya lah...

hati keras?
itu bukan satu kelemahan, tapi satu keunikan. you will be granted someone who can compliment you. i know you know that!

NeenaAnuar said...

hahaha... lawak lar Z@ck nie.. eh jgn ckp camgitu.. jodoh tu ade.. lagi pun adik muda lagi kan.. masih jauh perjalanan taww.. insyallah.. akak doakan nanti adik jumpa seseorang yg sesuai ngan adik yer..

dilot said...

cepat2..zack dah buka kaunter tu...

solat 5 waktu..bkan ko sorang je zack...rmi lg ..termasuk aku..same2 la kite berubah menjadi yg lebih baik..

I_Hate_Lolipop said...

biarlah apa org nak kata...yg pnting bukan dia Tuhan nak judge org.

mUnie UncLe hUsin said...

ingatkn nak letak gambar tepek bedak sejuk tadi..
keh2x..

Bungakopi said...

zack, mcm watak zack dlm crita 'eh, bini aku tomboy ke?'

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger