Online users

Follower

Sunday, January 17, 2010

Tak percayalah

Semalam berkesempatan menonton Adnan Sempit di Alor Star Mall. Kelakar tak ingat cerita ini. Memang harus ditonton oleh orang-orang yang tengah stress atau patah hati.

Itu bukan main point entry aku kali ini. Ini yang utamanya. Aku pergi tengok movie dengan Kamil, Mi dan Fariha. Mi dan Fariha couple. So, secara automatiknya orang akan beranggapan aku juga berpasangan dengan Kamil. Kononnya macam double date lah.

Ini first time aku jumpa dengan Fariha. Budak ini umurnya baru 19 tahun. Secara automatiknya, dia memanggil aku dengan panggilan 'Akak'. Sumpah rasa macam tua gila.

Fariha : Akak awek Kamil ek?

Aku : Erk. Eyh. Bukanlah. Akak member Kamil dari sekolah rendah lagi. Dah lama kenailah. Akak bukan awek dia. (cuba membetulkan kenyataan yang tak betul)

Fariha : Oh. Ye ke? Pakwe akak tak marah ke akak keluar dengan Kamil ni?

Aku : Erk lagi. Akak single lah! Mana ada bf.

Fariha : Tipuuuuu.... tak percayalah.

Aku : Laaa..betoilah. Awat tak percaya pulak ni?

Awat jadi lagu tu ha? Hanya mampu tersengih macam kerang busuk.Tak nak percaya sudahlah. Aku tak pandai menipu.

34 comments:

AcanCapik said...

wewiiiiittt... single lagi lor... huhu...

dila said...

jumpa orang senyap tak..?

hihi..

NeenaAnuar said...

takper dik... relax2 dulu.. nanti manalah tau kot2 kat NZ adik jumpa boypren mat salleh yg macam hubby serina ridzuan tu ker kan... mata biru youuu.. wooooo... I loiikke! :D

AkU said...

erk kembali~~
akak zack..fuh..fuh..
menggetar jiwa ragha AkU..
lalalla~~

nur 'adli azhari said...

nk kne tgk nih!!
sape nk belanja akuuuu/??

nursarah said...

aku percaya...heee

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kehkeh..
ape kes camtu?
ala.. soalan pancing je tu beb.
ko jgn la lemah semangat.
hahaha..
ko tak tanye ke die ade abang ke tak?

Zuewairy said...

nak jawab kat fariha,
kekasih gekap faiz..kwang2..

jgn marah no zack;)

hans said...

hahaha
akak zaCK
akak tgok adnan sempit memang best ker?
hahaha

Att Ashburn said...

zack..rm2 sejam la hehe..sabtu ahad je rm4, itupun for 2 hours...
best x kayuh basikal? hehe..
ain kli att mai alor setar, bolehlah zack bw jln2 plak hehe

Att Ashburn said...

salah letak komen plak hehe

syafawani said...

hehehe..ada can la dia kenen kat abg dia..hik3..
ala nak tengok gak la adnan sempit dah kata besh..hee

PinQib said...

entah2 dia nak kenenkn ko x ngan kamil..
wah2 ., zack ada pkwe sblum p NZ.
Yay

[z@ck] said...

AcanCapik..
hoh..pesal..nak msuk line? marah awek ko nnt..haha

dila..
x jumpa.dia sombong.dia tanak jumpa aku.jadi stalker je.T_T

NeenaAnuar..
hahaha..tanak la mat salleh..amik org melayu jelah..senang..

Aku..
pesal bergetar jiwa plak..hahaha

nur 'adli azhari..
hahaha..minta jiran sebelah belanja..

nursarah..
thanks 4 percaya-ing..

joegrimjow said...

diriku perlukan sesuatu untuk mengubat stress skrg ni

[z@ck] said...

Oshinz..
haha..x smpt aku nak tanya..

Zuewairy..
ahaha..sengal.

hans..
best..ang bila nak bt review cerita tu plak?

Att Ashburn..
ek? hahaha..wrong info la pulek...

syafawani..
heh..mana ada..ntah2 dia takda abg pn..

pinQib..
kamil ada awek da la weyh..

[z@ck] said...

joegrimjow..
hehe..so..da terhibur ke baca kisah aku ni?

saypOOL rafhtello said...

ada jodoh la tu..

laila said...

serius best adnan sempit tu?
nak tgk la nnt
mungkin kena ada kad kapel mcm kad kawen tu br org percaya
xde kad so xkapel lg
haha

[z@ck] said...

sayPOOL rafthello..
heh..xda maknanya.. =P

laila..
ha'ah kn..hahaha

sI tEDI said...

kem salam kamil!

QisTina said...

muka zack ader market,
hehe..
sume org x caya kalo zack belum berpunya.

Judiene said...

so, apa maknenye???

;P

oranglidi said...

marah pakwe lame kang.

hehe.. wa ingatkan farid kamil tadi.

[z@ck] said...

si tedi..
will do.. =)

Qistina..
hoh..yo yo o je tina ni..ekekeke

Judiene..
tak da maknanya..!

orang lidi..
bertuah badan kalau farid kamil ajak dating..wahaha

Eyriqazz said...

kalau dah jodoh tak kemana..heheh..god luck ya..

Aura Hanis Zalikha

[z@ck] said...

Eyriqazz..
hoh..thanks!

ini blog wirdah said...

firah,,cari la sorang.haha.bru dorang percaya nti.
rembat je budak2 maktab dulu.hahaha.

|arieza| said...

wah... bila sebut single, gerenti ramai lelaki masuk bg komen :p

Peri PiA said...

adik2 saya dah nonton sgt kelakar,pecah perut katenya :)

Redbloodsnow said...

hahaha..citer adnan sempit nih mmg lawak ar. tgk trailer die jek dh terkehkeh gelak. lom lg tgk muvi bbtol :)

[z@ck] said...

ini blog wirdah..
nak rembat sapa sis oii..huhu

arieza..
haha..normal ke ajaib?

Peri Pia..
yup.memang pecah perut gelak.

Redbloodsnow..
zie kna tgok tau cerita tu.konfirm x rugi. ajak dillah sekali k..=P

angah iza said...

pandai coverline ek /?
malu2 kucing....hehehhe :P

mawar_berduri said...

best yek Adnan Sempit?...nak gi tengok la....tapi ade lagi ke kat wayang?...mmmm...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger