Online users

Follower

Monday, January 18, 2010

Trademark Dr Rozmey

Heh. Jus Mate 5 dah makin popular sekarang ni. Sekaligus mempopularkan sekali founder nya iaitu Dr Rozmey. Kalau ampa sampai dekat Tanah Merah kat Jitra tu, konfirm ampa akan nampak pejabat Jus Mate 5 yang dipenuhi dengan gambar Dr Rozmey dan wanita-wanita yang berjaya menguruskan badan.Memang terbaiklah.

Kalau dulu, produk sendayu tinggi yang popular untuk kaum wanita. Sekarang Jus Mate 5 pula. Aku tak tertarik sangat dengan produk dia. Tapi, aku lebih tertarik dengan penampilan Dr Rozmey yang bagiku amat unik sekali. Tambah-tambah tang rambut dia. Hehehe. Kalau nampak gambaq dia dekat tv , mesti aku akan gelak kecil. Rasa macam nak pi gunting rambut dia tu. Rimas duk tengok rambut terjuntai ke depan. Ampa tak rimas ka? Mungkin Dr Rozmey cuba untuk mencipta satu trademark untuk Jus Mate 5. Bila sebut Jus Mate 5, orang serta merta akan ingat satu figura lelaki berambut ke depan dengan berkot dan bertie merah. Itulah Dr Rozmey!

Tok pernah nasihat dekat cucu-cucu lelakinya.

Ampa nanti besaq-besaq jangan duk buat rambut lagu laki ni (merujuk kepada Dr. Rozmey) . Tak berjenis.

Tu dia. Sampai macam tu sekali impaknya terhadap tok. Tok tak berkenan. So, kepada lelaki yang nak masuk minang aku, pastikan rambut cacak atas. Jangan cacak bawah. Kalau tak, kena reject. Serius ni.

29 comments:

DoDu@HaHA said...

uuuuuwwwww...kena prepare siap2...
huhuhh..

adawiah.zaini said...

x sgka pemikiran aku sama dgn tok hg. rasa nk gunting jgk

joegrimjow said...

haha
kesian die
erkk
lose weight now
ask me how
;-)

saypOOL rafhtello said...

klu dr romzey ni ada komersial.lagi kaya..

Softtouch [Hanim] said...

he he he..mmg rambut dia bila tgk mcm rimas plak...ade yg ckp mcm cendawan butang...tp wife dia cantik ooo....

Zuewairy said...

fuyooooh..

dr rozmey dia buat mcm tu sbb ada prob rasanya ngan dahi dia..

kwang2;)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

rambut dr rozmey tu mmg unik la hahhahaha maaf yer dr...aku gelak :P

Redbloodsnow said...

baru 1st taw product nih..gege. pssttt..nampak sgt zie katap bwh tempurung kan...lalalala

:P

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

haha.. tak sesuai kot die buat rambut gaye gitu. kena bagi grooming skit ni.

NeenaAnuar said...

hahahaha... rambut pacak2 macammmmmmm..... en. teman a.k.a hubby akak lah yer?? *tetiba nak perasan disitu* ahaksss!!

[z@ck] said...

Dodu@Haha..
Ko rambut pacak ke bawah? heheh

adawiah.zaini..
hahah..bolehlah geng sekali.. =P

joegrimjow..
ko pn ada bt bisnes kuruskan badan gak kan..

sayPOOL rafthello..
selalu perempuan yang present benda2 macam ni..dia ni lain skit kan..

Softtouch Hanim..
bini dia muda lagi woo..muda kot dari saya..heh..jeles.

[z@ck] said...

Zuewairy..
erk..memandai je ko ni..hehe

suehann..
tau x pa..memang boleh cam la dia kalau jumpa kat mana2..tgok tang rambut dah tau..hehehe

Redbloodsnow..
erk..zie tataw ke? mmg duk bawah tmpurung ni..huhuhu

Oshinz..
tu la..tok kata duit banyak..boleh ja nak p grooming..saja dia kot tanak potong..

NeenaAnuar..
yeah! that's right! baru sempoi habis..

Sharinginfoz said...

memang famouskan product ni...

Jom Buku Smart Reader

Fly to ASEAN.. Free????

[z@ck] said...

Sharinginfoz..
yup..selalu keluar tv Dr ni..laku betol produk dia..

angah iza said...

produk dr. ni mmg terbaik waktu skg ni.sendayu tinggi pon kalah...tp harga nye pon leh tahan gak :P

lawak ar ngan rambut dr. ni
apa motif dia wat rambut mcm tu?
hilang kejantanan nye wat rambut mcm 2 !!!

r0sLiNa said...

hahahha...
cian kat dier..

Cammy said...

it's so true!
his appearance especially his hair makes me remember him most.
=p

HAZWAN17 said...

alamak.ppuan x suke rmbut camtu erk..
rambut ak camtu hahaha

mawar_berduri said...

die nak cover dahi die kot ..huhu

AJ Nismihan said...

kena ada gaya sikit.kalau sama jer dengan orang lain, cepat sangat kita lupa pulak.
ala macam samy vellu.
bukan tak boleh cakap melayu betul, tapi saja malas.nanti orang kata dia tak cukup samy vellu.
nanti tak adalah trademark "anak mude jangan lah mengisap dade-marilah kite menderme dare"
classic tuh!

Kuda Kertas said...

rmbut aku pon tjuntai ke dpn..tp aku wat cmtu ade sbb tsndri..hehehe..

mysara newrie said...

haha. kak zack, baru perasan. selama ni tak perasan pown. hehe

oranglidi said...

DOKTER ROZMEY MEAMNG TERBAIK WEH..

DARI DULU WA DUK TENGOK DALAM WANITA HARI INI TV3..

(kantoi pulak tengok WHI.. tadi x leh blah, tajuk perbincangan wanita berbulu.)

hami asraff said...

haha ~ bukan tak berjenis. tapi tak berjeneh ( baru kedah kaw ). hihi ~

Rara said...

ade style wehh rmbut die..hehe :)

sI tEDI said...

rambut dia sangat comel!!
ha ha ha..

sbb tu x sampai sebulan isteri meninggal dah jumpa penggantI!!
opss!

eD's photography said...

rambut x penting....
yang penting title DR tu..
hehehehe...
masuk minang je mak x tengok rambut dah..nampak DR tu je...
hahahahaha

Elle JmDean said...

hahahah
rambot dia yg mahai tuh!
sure mak hang x reject..
dah la kaya raya...
huuuuuu
btuah hang! hehe

Sylarius said...

rambut cari makan tu.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger