Online users

Follower

Sunday, January 24, 2010

Terima kasih geng Shah Alam!

Sudah sampai di Alor Setar selepas hampir seminggu menghilangkan diri dari rumah. Sampaikan tok pun dah mula uncertain dengan siapa aku pergi. Bajet aku pergi dengan lelaki la tu padahal awal-awal lagi aku dah inform aku pergi dengan Ada. Tapi, memang patut pun dia risau. Aku just inform nak pergi Genting je. Tak sangka pula lepas turun Genting boleh jejak kaki kat Shah Alam dan tidur sana sampai 3 malam.T_T Memang tak plan pun. Salahkan minah ni. Dialah yang hasut aku stay kat rumah dia.

Ekin, sorry cilok gambar dalam blog. Lupa nak tangkap gambaq dengan ampa. T_T

Thanks to Ekyn dan Ada sebab sudi bawa aku jalan-jalan area Shah Alam dan bagi penginapan free 4 hari 3 malam. Save bajet.Selama aku di Shah Alam, aku telah dibawa pergi ke:

1) Pak Li - hot spot budak UITM melepak. Teruja tengok bumbung dia boleh buka tutup.Orang tak pernah nak sikit. Penuh satu kedai.

2) Re-done - Nasi Goreng Ayam Kunyit dia memang terbaik. Ramai yang hisap shisha kat situ.

3) Restoran Barra - 2 kali aku lepak sini. Pekena roti bakar dan Nasi Goreng Ayam Mamak. Memang sedap wa cakap lu. Memang wajib try kepada yang baru pergi Barra.

4) Nasi Lemak Cinta Sayang - Pergh. Ini memang tak dapat disangkal la kesedapannya. Memang selalu makan nasi cinta sayang ni since cawangan utama dia dekat Sungai Petani. Waktu kat maktab dulu, ada la dua tiga kali pi pekena cinta sayang.Lempung dia terbaik.

5) Bun-d - Hit the beat, feel the heat. Betoi ke ejaan aku tu? Belasah ja naa.Restoran kepunyaan Bandi Amuk. Nasi Goreng Cili Padi dia memang sedap. Harga berpatutan dan deko sangat menarik hati.Tampal muka sendiri dekat dinding. Pelayan dia pun cantik. Auww.

Bukan nak kata la. Duduk Seksyen 7 ni tak payah duk gaduh pasal makanan sebab kedai makanan bersepah. Pilih ja nak makan apa. Semua ada. KFC, Mc D, A & W pun dekat. Kira semuanya memang cukup lah. Patutlah budak UITM semua nampak ceria saja. Cukup makan. Hihihi.

Sempat jumpa Pudin. Geng MRSM Kulim juga ni.Thanks Pudin sudi luangkan masa dengan aku. Sorry, curi gambar dalam FB ang sebab nak buat modal dalam blog ini. Hehe. Kebetulan juga terjumpa dengan Nasriah, kawan baik dekat Langkawi dulu dan adik angkatku Ariq. Semua study dekat UITM S.Alam.Trip kali ini paling menarik pernah aku alami sebab dapat jumpa balik kawan-kawan lama dan pada masa yang sama jalinkan balik hubungan persahabatan yang hampir putus satu masa dahulu.

Kepada Hami Asraff dan Jasmizar, sorry tak sempat nak jumpa ampa. Next time ok.

Terima kasih geng Shah Alam!

25 comments:

da'biZaRRe said...

sampai shah alam...lepak shah alam...balik dari shah alam...x cntct pun aku yg di shah alam...salam

adawiah.zaini said...

weh smpai umh pkl bpa?

[z@ck] said...

da' Bizarre..
laa..ang kat Shah Alam ka..sorry la..aku tak tahu.. =(

adawiah.zaini.
aku smpi kui 7.10 pagi.. =)

Peri PiA said...

dear zack,i penah kje SA b4 ehehe
oh Pak Li seksyen berape kah yg anda sudah jejaki?ak pegi Pak Li kat Ole2 tu..ade info mkn2 yg menarik ;)

[z@ck] said...

Peri Pia..
ish..x berapa pasti la seksyen berapa Pak Li tu..pakat main pi ja..huhuhu

zati tarhizi said...

ni jalan-jalan cari mkn ni. haha

kawie2020 said...

yeah.. shah alam memang happening kan... hehehehhehehe

sI tEDI said...

sama-sama.

eh aku duduk melaka!

black_mel said...

wahhh...bestnya jalan2....bajet lak tu...bestnya diorng nie...

PinQib said...

amboi, hang zack.,
sejak nak p NZ ni.,
makin kuat melencong.,
;P

joegrimjow said...

hi kawan2 zack

meo188 said...

yes.. shah alam punye mkann best!

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

amboi..jauh ke shah alam ea..

farha ni said...

nun tak ajaq hg makan nasik goreng kambing ka? hahah

[z@ck] said...

zati tarhizi..
ha..lebih kurang la.. =P

kawie2020..
memang happening habis!

si tedi..
haip...jgn sibuk org melaka..hahaha

black_mel..
kena la saving..saya tak banyak duit..

PinQib..
bila lagi kan..haha

joegrimjow..
hye (tolong jawabkan)

meo188..
mmg terbaiklah =)

Muhammad Arif bin Zaripin..
besa la..tahi lalat ada kat tapak kaki..org kata kuat berjalan..hahah

farha ni..
nun makan nasi kambing..aku amik ayam..

deusXmachina® said...

org2 s.alam memang baik pun
so takde hal punya
erk888

Miss Marquis said...

ahah.
thanks la sis sebab senaraikan best port semua tu (:

angah iza said...

dtg shah alam bkn nal calling ...
kite dok s'alam
x dpt jumpa :(

dila said...

bun-d..ingatkan kedai bundle tadi.

gebiranya kamu zack..aku jugak la y lemas dalam assignment sekarang ni..huhu.

Eyriqazz said...

dah lama tak pi shah alam...

hami asraff said...

tempat2 yg dinyatakan dekat sgt dgn tempat gua okey. suma penah gua lepak. awat tak nmpk kamu pon? hehe ~

ini blog wirdah said...

hoho.sakan no dia jejalan. takpe2,adat la kan,b4 fly,harus jumpe kwn2 terchenta dulu :)

ekyndelisya said...

weh chup.
siot doe letak gambar buruk aku kat blog hang. haha


pirah.
hang mmg kuat makan.
kalah aku.

T__T

siti nurkhijah said...

slalu la singgah2 blog ct sebab kat situ z@ck bleh tulih ayat2 kedah yang piang2 punya....We Love Kedah..

abang panjang said...

shah alam best.. tp bosan kalo tadak transpot.. lepak2 mmg best. tp tadak apa

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger