Online users

Follower

Tuesday, January 26, 2010

Vacuum bag

Bukan nak katalah. Hari ini baru ada mood nak mengemas sikit-sikit barang dalam luggage. Sikit sajalah. Itu pun sebab Zul duk kemas bilik dan kebanyakkan barang yang aku lempaq berselerak dalam bilik tu adalah barang fly aku.Oleh sebab tak nak dia mengamuk, aku kemas la sikit-sikit.

First time nak guna vacuum bag. Sangat jakun oh.Untuk yang tak tahu, vacuum bag ini berfungsi untuk mengecilkan saiz pakaian di dalam luggage. Memang sesuai sangatlah untuk orang yang suka angkut baju banyak tapi saiz luggage kecil. Benda ini boleh didapati di Universal Traveller outlet yang berdekatan dengan hanya RM 19.90. Hah! Boleh jadi duta lepas ni.

Disebabkan aku ada beli satu puffer yang maha tebal, nak tak nak kenalah sumbat dalam vacuum beg untuk jimatkan ruang luggage. Sweater dan jacket pun tebal.Banyak benda lagi nak sumbat. Kalau tak guna vacuum bag, memang tak cukup space. Dari setebal-tebal alam, terus jadi penyek bila sumbat dalam vacuum bag. Clap clap untuk diri sendiri kerana berjaya menggunakan vacuum bag. Oyeh!

Inilah rupanya bila vacuum bag dah di seal kan. Ni dah habis penyek dah ni aku tekan. Gigih oh berusaha. Kalau korang perasan bag tu macam melekat lekat kat pakaian aku tu. Ini disebabkan tiada ruang udara dalam beg itu. Sebab itu jugalah dia kempis. Ada faham murid-murid? Macam mengajar fizik pula.

More to pack tapi malas lagi sebab kebanyakan baju yang aku nak bawa pergi semuanya yang aku duk hentam pakai hari-hari. Tunggu last day before depart baru final packing. Tok duk hingaq dah kat aku. Katanya tak serupa nak terbang pun sebab tak nampak aku kalut-kalut packing. Easy tok..buat apa nak kalut-kalut. Hidup kena rileks.

31 comments:

Solehah said...

bagus no..aku tak dpt bayangkan mcm mana la dia dpt kempiskan barang2..isk3..jakun ckit..

LORD ZARA 札拉 said...

ko nak tinggalkan aku zack?

=[

[z@ck] said...

Solehah..
mari apply prinsip fizik.. =P

LORD ZARA..
ku akan pulang juga kepadamu sayang..*muntah hijau sekarang*

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

tok tu dah tak sabo nak tgk cucu die ni fly ke sane tu. jgn lupe tulis surat kat tok. nanti tok jatuh sakit rindu kat ko. kih3..

Rauna_safia said...

Salam singgah....wah..x sangka wujud bag nih....tq2....leh beli gak pas nih....heheheheh

NeenaAnuar said...

ohh.. tidak pulak akak tau yg adenyer beg vacum nie... akak pun jakun seketika now nie... hehehe..

so lepas2 nie akak nak travel senang lar, leh guna beg vacum nie...

[z@ck] said...

Oshinz d' Senorita..
aku tak pandai tulis surat..pandai taip e-mel ja..hahaha

Rauna_safia..
hehe..silakan beli..tak tau la tempat lain ada jual ke x..

NeenaAnuar..
sesuai sgtlah untuk akk..akk n hubby kan kuat berjalan..hehehe

Zuewairy said...

eh, zack.. underwear ke tu?? kwang2;)

[z@ck] said...

Zuewairy..
hoh..jadah apa letak spender dalam vacuum bag..hahaha..

DeVoTeD LiLy said...
This comment has been removed by the author.
oranglidi said...

kena beli sekeping nih!

devoted lily, tu dah tulih harge rm19.90. hehe.

DeVoTeD LiLy said...

hahha.. ta pasan lah... pas komen baru pasan..
canggeh...

[z@ck] said...

oranglidi..
nanti jadi macam ko orang lidi..sekeping je..hehehe

devoted lily..
canggih bukan jenama baju sekolah ke...? hahahaha

'AQILAH said...

ringan kan.

'AQILAH said...

ringan kan.

MieZa said...

bes nye vacum tue...hee~
nk beli jugak lar...

mysara newrie said...

wah bgus lah! nanti nak beli ar sebab slalu g travel bwk bykkkk brg! hehe

AmyNa said...

salam & salam perkenalan.
zack...org kedah ehh. tu nak fly ke mana?

[z@ck] said...

'AQILAH..
yup..tp xda la ringan sgt..kecik tu ada la..

MieZa..
sila sila beli..

mysara newrie..
ha..belilah..lagipun itu akk x taruk full lagi tu..still ley sumbat lagi baju dalam vacuum bag tu..

AmyNa..
ye saya..fly ke NZ

b.u.l.a.n said...

Thanks Zack. ak pn nk bli gak la cmni hehe

HonEyBuNNy said...

ha tgk..kan dah kena hingaq dgn tok...pot pet tok tu...cepat2 g kms brg...hiihih

AcanCapik said...

wah, orang nak fly nih, macam2 nak kena wat ea. nak ikut leh? aku dok dlm vacuum bag tu, bleh jadi kecik tak? huhu...

[z@ck] said...

b.u.l.a.n.
u're welcome my dear.. =)

HoneyBunny..
tok memang macam tu..hehehe

AcanCapik..
sanggup ke hidung kena penyek dalam vacuum bag tu..hahaha

att said...

haha..att pun x kemas pe..sibuk lg duk keje

[z@ck] said...

att..
sibuk menambah pendapatan ye..hahaha

Fina said...

how many days to go zack? brapa lama kat new zealand?

Softtouch [Hanim] said...

akak pun jagun jugak zack..xtau pun benda ape vacum bag tu..he he he..jimatlah byk space kalu guna tu..so xyahlah nk bwk banyak sgt luggage nnti...

k.A said...

serius aku perlu benda ni.
err,outlet tu ada kat kedah tak?

AcanCapik said...

oh, tidak, hilang hidung mancung saya! hehe...

I am a Dreamer. said...
This comment has been removed by the author.
QisTina said...

menarik vacuum bag tue.
nanti tina try beli.
:p

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger