Online users

Follower

Tuesday, February 16, 2010

First post from Wellington


Kia Ora! Cewah. Baru seminggu duduk New Zealand dah pandai cakap Maori. Sorry ye. Aku berusaha mencari internet connection once aku sampai di Wellington ni tapi tak ada. Ini pun aku tumpang rumah Ada untuk online. T_T Ternyata Adams Terrace bukan tempat yang strategik untuk orang yang gilakan internet because it's a hilly terrace dan sangat susah untuk dapatkan internet connection melainkan korang ada line phone sendiri dan pasang internet macam streamyx tu..For the time being kitorang tak dapat lagi line phone so terpaksa la tunggu dalam 2 minggu lagi untuk Uni pasang internet. Dugaan oh.

Tak tahu nak start dari mana sebab dah lama tinggai blog ni. Ok. Here's the thing. Aku mula dari awal la ye. Maybe post akan panjang berjela tapi gasak la kat korang. Layankan aje la ye.

With cousins. Rindu ampa semua weyh.

Bertolak dari KLIA pada 10 Februari 2010. Pukul 4 petang dah terpacak dekat KLIA sebab kena check in beg awal. Sebelum tu pergi wrap up beg sebab takut beg rosak kena hampuk. Ko ingat orang nak handle with care ke beg ko once dah masuk dalam kargo nanti? Tak da maknanya. Main pakai campak je.

Thanks to Ekyn, Kamil, 'Ada, Awa, Pikah and Burhan for coming. Really appreciate it. Terharu oh. Tapi tak ada la sampai nak nangis kan. Isk. Aku jadi keras hati pulak bila kat airport. Orang lain dah meramu ayaq mata, aku cool ja. Gelak lagi ada lah.Heh. Maybe sebab duk kalut pi check in sana sini sampai tak ada masa nak feeling-feeling.

Some of my family members. Tu tok aku yang tengah tunduk tu. Tengah bungkuih cuq badak dan karipap buat bekai aku atas flight. Hehehe.

With Awa, long time friend. Dari kecik kawan sampailah ke besaq. Tapi dia maintain haluih.Aku ja makin besaq. Isk.

Family member yang lain pula. Ramai oh yang mai hantaq aku. Terharu.

Ni pula kawan yang tak sengaja terjumpa, Ezmeel. Dia mai hantaq member dia yang fly ke NZ juga.

Tepat jam 9.30 malam, kami semua berlepas ke Auckland meninggalkan bumi Malaysia. Time nilah baru aku nak feeling syahdu.Dah tak boleh nak call sapa-sapa time tu. Isk. Teruih teringat kat cuq badak tok. Wuu.

27 comments:

s A i F u L z A k W a N ® said...

waa..
hehehe..

mUnie UncLe hUsin said...

rindu~ huhu

oranglidi said...

wah!!

LORD ZARA 札拉 said...

yeay!!

zack dah update!!

rindu siot!

Judiene said...

rindu kt hang nnt. bru plan nak jumpa hang, dah terlepas NZ plak
hehehe
jaga diri baik2 taw kt sna
mna nak taw, tgk2 hang dah jd suku sakat kaum kt sana
ahahahaha

dila said...

bagus2 la ko disana ye...jgn homsik lebey2..

Mimpi said...

Cantik,blog dah update.

NeenaAnuar said...

hoyeh hoyeh.. winduunyer ngan z@ck! update more keh! :D

Redz da Tsar said...

Owh.. Selamat berjaya!! Tahniah dapat gi NZ... Aku dulu nyaris ke Oz, tapi tersilap flight ke India... haha

Hami Asraff said...

".Tengah bungkuih cuq badak dan karipap buat bekai aku atas flight."

yang ni paling lawak okey. tapi lagi best tukaq atas tu jadi ataih. hehe ~

apa pun ampa jangan lupa kat kami naa. jangan lupa bawak balik awek NZ. ahaks ~

dd dudu said...

zack g NZ watpee ekk huhuhuhu

-saya tertinggal ketapi-

hans said...

jgn risau
tok ang xkan lupa hang la
aku baru jumpa dia semalam dkt tesco
kuikuikui

Zuewairy said...

erm.. lama menunggu.. akhirnya update gak.. cayolah..

apa2 pun tgh menunggu story seterusnya.. gambar uni mana??;)

joegrimjow said...

walaa
mantap2
dah sampai da

awa tu cam kenal je

amek gambar kiwi kalau ada
;)

AcanCapik said...

bestnya dapat gi negara orang. huhu... good luck k... =)

GhOsToNe said...

wah2!

besh2!!

mysara newrie said...

Kak Z, tabahkan hati dan kuatkan iman!! rndu u ~ haha

Ah Fatt said...

makin ramai ler kenalan maya luar negara ku

aku tumpang bangga jap

haha

wawan said...

waaa
patut la lama xbersiaran

~salwaredzuan~ said...

hohoh akhirnya update gak..k sis..gud to know tht ur doing just fine..tc ya

::cdot the dot:: said...

alhamdulillah....sampai gak ko kat sana ye...best tak cuq badak nz? best tak cendoi nz? best tak bakso nz? best tak laksa nz? best tak? best tak????

ekyndelisya said...

woih
kalau free kol aku dari NZ lagi.
aku nak bagi motivasi kat hang.
wakakka

nabil said...

zack,aloq setar la ni panas o0o0o...
jangan lupa org2 aloq setar noh...hehehe

aNoZ said...

eh ada gmba kak awa. adik dia pun ade kat nz gak. ninie. mesti knal kan? kem slm ye nnt. hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah dah jadi minah salleh la nyek la nie..study leklok no kat sana... :)

Luth Textile said...

bagusla dah selamat semuanya!

laila said...

cucoq badak jugak hg teringat nooo
haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger