Online users

Follower

Thursday, February 4, 2010

Jangan duk perasan lawa.

Kau tahan teksi buruk dan ianya berhenti. Tanpa tengok pada muka drebar, kau masuk dan terus tutup pintu dan bagi tahu tempat yang kau nak tuju.Lepas tu baru kau perasan drebarnya orang muda baya kau. Yang penting bergaya. Pakai spek mata hitam. Dalam teksi, masing-masing membisu. Si drebar mula gelisah. Letak handphone atas dashboard asyik tergolek jatuh bawah saja. Yang kau pula tak berani pandang pada si drebar. Kang tak pasal-pasal kena cop gatai pula. Cuba act cool.Tekan keypad lock dan unlock kat handphone tak henti-henti kononnya busy message someone. Tiba-tiba kau perasan si drebar asyik pandang-pandang kau. Kau mula rasa insecure. Mula rasa nak terjun kot tingkap teksi.

"Dik, boleh tolong perbetoi side mirror belah adik tu tak? Abang tak nampak kereta belakang la"

Ok. Perasan. Dia bukan pandang kau lah bongek. Dia pandang side mirror tuh!

Moral of the story: Jangan duk perasan lawa.Perbetui side mirror sebelum bawa kereta untuk mengelakkan penumpang di sebelah anda berfikir yang bukan-bukan. Apatah lagi fikir diri tu hot sangat orang nak jeling-jeling tengok.

19 comments:

NeenaAnuar said...

HAHAHAHAHA... adoii zack! akak ko nie dah la tengah 'berpantang' gelak nie.. sakit perottt aaarr... hihihi..

angah iza said...

awat hang dok depan???
hang dok la belakang....jd boss..
sis kalo naik teksi,x de makna nak dok depan...

mUnie UncLe hUsin said...

hahaha...
len kali kenyit la mata skali..
ntah2 dapat naek free jek..
huhu..

oranglidi said...

haduii..

sI tEDI said...

ha ha ha ha.. cakaplah!

apa lak panggil adik...

nursarah said...

hahaha! lawakz je.. ekekekeke

dila said...

haru la kau ni zack

intan izani said...

segan nye kalau jadi kat kita..
;p

balqis said...

adoila.

pudding pie said...

malu!

syafawani said...

ahaha..segan la kan..

saypOOL rafhtello said...

hahhahaha

MieZa said...

hehe lawak...tp aku pernah rasa gak..
tapi dgn x-bf dulu..
asal lak mamat nie, asik pndg2 aku..
aku pon pndg je dpan..tp sisi nmpk die pndg2 aku...ale2 tgk side mirror..sebab tym 2 tgh reverse..haha

Zarpeno said...

anda macam side mirror!~ hehe

LALA said...

loklaq laa hang, haha

kathy jem said...

hahaha..klakar la zack ni..malu la tu..

y@n@ M!B said...

hehe pernah rasa cemnih..mmg malu oh ;p

syaPEKO said...

haha...

Elle JmDean said...

alamak aiiii!!
ang ni buat leceyyy laa...
abg kasim lagi emsem lor... hakhak

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger