Online users

Follower

Friday, February 26, 2010

Te Papa Museum & Lambton Harbour

Masih lagi dalam episod jalan-jalan. Kali ini saya akan membawa anda ke Te Papa Museum yang terletak di Cable Street. Actually, kami tak plan pun nak pi muzium. Just nak jalan-jalan kat town ja. Sekali tersilap jalan lajak pi muzium teruih. Heh.

Muzium ni besaq. Siap ada theatre room lagi kat dalam. Kebetulan time kami pi, tengah ada show A Day in Pompei. Tapi kami tak masuk tengok pun sebab kena bayaq mahai sangat. Kedekut sikit bab duit ni. Biasalah..Student lagi kan. Nak beli snickers kat shell pun fikir dua kali tau.Sesak dengan orang ramai. Terlupa pergi time weekend. Memang la ramai family datang bawa anak-anak.Bagus mat salleh ni. Time cuti bawa anak-anak mai muzium. Sentiasa belajar benda baru setiap hari.

Babi pun ada display. Tapi yang patung punya ja la.Itu pun dah cukup geli.Oink oink oink.

Lambton Harbour. Sesuai untuk dating. Feel the wind blowing baby.

Bush city.

Rembat anak mat saleh sat. Geram aku tengok yang girl tu. Hish.

Rocking rock babeh!

Thanks to one of the Kiwi visitor for capturing all of us.

13 comments:

Sharinginfoz said...

seronoknya.... thanks for sharing...

RM952 sekarang or RM1,000 tahun depan????

Apasal suka marah??

Mimpi said...

Dah jadi macam blog pelancongan pulak.

Solehah said...

bagus weh..btl2 aku setuju mat salleh suka bawak anak dorg belajar time cuti2..aku nak buat gitu gak nnt..best la tgk hang kat sana zack..kalo ada rezeki aku nak gi sana gak..tp nak pi jalan2 ja..blajaq malas..

mysara newrie said...

Haha. Jalan sokmo ~ Hadiah tak nak pulak bg. Haha

mysara newrie said...

Haha. Jalan sokmo ~ Hadiah tak nak pulak bg. Haha

AcanCapik said...

hang ni asik jalan ja... jeles aku...

syafawani said...

adoih..comei sungguh anak mat saleh tuh..hehe

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

pergh.. pergh.. dan pergh lg sekali.

Ida Athanazir said...

pandai u promote bandar yang indah

oink oink!! LOL

AkU said...

fuh..ko bikin gempak je..
ingtkan dah g NZ tros dpt ank mat salleh..hehhee..

Softtouch [Hanim] said...

akak suka kalu zack snap2 pic pmnadangan tu..sejuk mata memandang...bertambah2 plak ngna geng2 zack tu lg berseri..he he he

SwEeTFoResT said...

wahhh syok nye dapat jln..

Elle JmDean said...

Amboiii jejalan x hengat ang noh!
cumey gle anak omputih tuh! kiss her for me... uhukkk ;)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger