Online users

Follower

Thursday, February 25, 2010

What to expect?

Just now dapat e-mail dari Sophia regarding gambar batch kami yang dah siap.

Dah nak dekat 1 March dah. Feeling? Cuak oh. Yang pasti kelas aku on Monday sampai pukul 7 malam. @_@ Cemerlang habis. Aku tak prepare apa-apa lagi untuk masuk first class nanti. Malam Isnin baru nak start selak nota sikit-sikit. Ah. So tipikal Malaysian kan. Suka last minit. Tak pe. Rileks dulu. Baca awal-awal pun nanti lupa balik.Betoi tak?

Jonathan dah pesan, dalam kelas nanti jangan duduk among Malaysian je. Please spread around. Jangan duduk berkelompok. Sila pecah-pecahkan group anda dan bercampur dengan other Kiwi students.Please please please, kamu jangan nakal.

Speak to people. Sangat penting. Syok oh cakap dengan mat saleh ni. Boleh buat poyo tiru slang dorang. Kalau buat macam tu kat Malaysia, sumpah kena kutuk kaw-kaw punya. Tapi, kat sini, hang slang lah pekat-pekat pun orang tak kisah. Depa lagi syok ada lah.

Aku harap the Kiwis tak kerek dengan Malaysian student. Hope dorang boleh terima kami seadanya. Isk. Bunyi sedih pulak dah. Berdebar sebenarnya nak satu kelas dengan mat saleh ni. Takut tak dapat nak tangkap accent dorang yang maha pekat.Takut tak dapat nak achieve same level dengan dorang. Tak apa. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Berusaha!

16 comments:

NeenaAnuar said...

insyallah.. akak yakin z@ck pasti boleh!!

belasah jerk z@ck.. biler lagi nak speaking berabuk london kann... hehehe..

[z@ck] said...

NeenaAnuar...
tu la pasal..hahaha

cik EPAL said...

chaiyokkk :)

Useriez said...

jgn malukan student malaysia..
malaysia boleh!

widda_me said...

ko ckp jer english version kedah..mesti depa igt hang dah jd language inventor

DeVoteD LilY said...

haha..
siap bercycle cyle ha..
da mcm american next top model dah ha...

neway pirah..
best of luck k..
=)

Adila Ady said...

zack..kat sana dorang tak pandang pelik ke ngn pompuan2 pakai tudung..?


ko kan peramah,,,takde masalahnya nak kawan dengan orang2 kiwi tuh..=)

all the best k..

siti farhana said...

seronok tgk gmba2 kamu kat sana..
kalau mau pesan souvenir bleh?? :D
btw, gud luck yer~!

AcanCapik said...

lelaki memang tak ramai ke zack?

aku dah jumpa... comel la dia. muka cam aku kan? haha.

awat hang mcm tak tinggi ja dlm gmbr ni. ke aku salah orang? huhu...

aNoZ said...

jgn gaul ngn org melayu lnagsung. oke x mcm ni? hahaha

mimi mimi said...

gud luck pirah!!!!

I_Hate_Lolipop said...

kim salam kat yg hensem2

Ah Fatt said...

mana tau dapat pakwe kiwi sorang

[z@ck] said...

cik Epal..
ok..thanks!

Useriez..
yeah! Malaysia boleh! =)

widda_me..
ke lg dorg x paham? hahaha

Adila Ady..
x pun..dorg pn dah besa tgok Malaysian student. before batch kami, dah ada senior yg lama kat situ. i guess dorg da lali dh nmpk org bertudung kt tempt dorg.

siti farhana..
nak souvenir? boleh saja.. =)

AcanCapik..
yup..lelaki tak ramai.biasa la tu. tambah plak kos ni.mmg ramai perempuan dari lelaki.aku x nmpk tinggi ek? sebb duduk tangga paling bawah kot.

aNoz..
hoh..mana boleh.isk.ko pn bt mcm tu ka?

mimi mimi..
thanks =)

i hate lolipop..
orait! =P

ah fatt..
tgh mencari.hahaha

::cdot the dot:: said...

ko ni jln jek kat sana ke??? bwk aku skali ble??

AyanaAsham said...

berjalan sakan nampok.....huhu
tp i loike...pasni chat ar sokmo...ngeeeeeee

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger